Khornate Champion

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Hashmallum
Mudżahedin

Khornate Champion

Post autor: Hashmallum »

Khorniarz robiony na szybko :) - jakies 5-6 h

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

God's in His Heaven, All's Right With the World

http://Leprechaun-studio.com

Awatar użytkownika
Pocisk
Masakrator

Post autor: Pocisk »

Fajny od pasa w górę, bo poniżej już nie za bardzo, no i ta trawka :?: na podstawce nie za bardzo mi się podoba
Ale jeśli o górę chodzi to kozak :D

Awatar użytkownika
Hashmallum
Mudżahedin

Caly ludek to fanaberia klienta - niestety ja musze malowac jak sobie zazycza - to samo sie tyczy podstawki - chcial na niej jeszcze druty kolczaste, ale wybilem mu to z glowy :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Kedziorson
Masakrator

Post autor: Kedziorson »

Jeżeli cała armia będzie na takich podstawkach to będzie nawet fajnie:D
malowanie: I KLASA!!:D

Awatar użytkownika
Guard
Chuck Norris

Post autor: Guard »

Bardzo fajny. Nie znam się na 40k więc nei wiem co dolepione a co oryginał, ale wyglada dobrze. Malowanie też ok. Tylko płyty zbroi miejscami płaskie.
$$$ KUPIĘ KONIE do nowego tiranoc chariotu!!! (sztuk od 1 do 5) $$$

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Bardzo fajna praca, choc nadlewki na prawej rece dosyc kluja w oczy.
Obrazek

Awatar użytkownika
Hashmallum
Mudżahedin

Z tym to juz do Zahora - ja ludka dostalem zlozonego w calosci i przygotowanego do malowania - w podkladzie - nie zamuje sie czyszczeniem :) poza tym jest oczyszczony ,tylko zrab na rekach marinow i tak zostaje - ZAWSZE :) Na zdjeciach to widac. Juz kiedys z jakims ludkiem tez na zdjeciach wyszly niby nieoczyszczone moldy ,a na zywo ich nie widac ni cholery :)
Obrazek

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Hashmallum pisze:Z tym to juz do Zahora -
Wiesz, jak jest. Czlowiek wchodzi na forum, galerie, widzi zdjecie i ocenia to, co ma przed oczyma. Nie wnika, kto jest odpowiedzialny za wycinanie z ramek, kto za klejenie, za oskrobywanie, podkladowanie, itd. Nie musi go to obchodzic. Najwazniejsze, jaki jest efekt koncowy. Jezeli ktos zawalil na oskrobywaniu, to obnizyl wartosc pracy wszystkich robiacych po nim. I to tyle jesli chodzi o obiektywne ocenianie.

Aha, no i widze, ze jeszcze sie nie nauczyles, ze ktos sie tak przywala, jak ja, to sie mowi, ze to wina zdjecia. ;)

Mimo tego, co napisalem powyzej, chcialbym jeszcze raz podkreslic - praca jest z kategorii masterclass. Bardzo ladna.
Obrazek

Awatar użytkownika
Chaoschild
Chuck Norris

Post autor: Chaoschild »

Podstawka swietna trzeba przyznac!
Sam model jednak niedopracowany (czego wymagac po 6 h pracy). Mam wrazenie ze czaszki sa niedomalowane. Sama glowa i jego bron nie zachwycaja ale biorac do wszystko do kupy - nie narzekalbym gdybym mial taka figse :P
pzdr
PARTY IN THE MOONLIGHT AND DANCE TO THE SUNRISE...

http://www.coolminiornot.com/artist/chaoschild

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Oj, moldy na ręce z glewią (Bless, to lewa ręka jest :P ) faktycznie dają po oczach. I na nic tłumaczenie kto przy taśmie dał ciała - skoro Hash się lansi daną pracą, to Hash zbiera za nią krytykę ;)

Mam nadzieję że to wina zdjęcia, ale złoty nmm wygląda masakrycznie - bo zielono.

Cała reszta jest bardzo dobra :)
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Robacek
Mudżahedin

Post autor: Robacek »

zloty nmm jak nie zloty. i kopyta wygladają jakbys o nich zapomnial czyli zle. ogolnie mi praca nie pasuje ze wzgledu na kolory ale tak to spoko. i czarna zbroja widac na szybko robiona. rozumiem ze lv2?

Awatar użytkownika
Esco
Chuck Norris

Post autor: Esco »

Jak dla mnie to absolutnie nie jest masterclass. Widać że praca robiona na szybko. Futro na nogach - masakra - sam zrobił bym lepsze, to samo kopyta. NMM też nie wyszedł za dobrze. To samo drybrush na rogach i cieniowanie czaszek i czerwonych elementów zbroi. Widać że machnięte na szybko.

Tak jak zazwyczaj w modelach Hash'a jest co najmniej kilka elementów które mnie wręcz zachwycają, tak ten model nie ma ani jednego.

Awatar użytkownika
Hashmallum
Mudżahedin

Ty esco sam drybrush jestes :)

Drybrushuje tylko podstawki jakby co - mowta co chceta - klient jest happy i to najwazniejsze :)

Gosciu zazyczyl sobie taki cus :) - wiec zbyt duzego wyboru nie mialem co do malowania :)

here is the basic concept I cam up as a color scheme:

The Armor should be black. Should be smooth, and slightly reflective, but not overly so (non glossy). The highlighting should be as subtle as possible. Extreme highlights may be used but if so, it would be preferable if they aren?t too extreme. It would be cool it the black had a slight grayish tint, so that it doesn?t look too dark and gives it some character/ vividness. The look I?m going for is as if it was made from some futuristic synthetic material like plas-steel or something. It?s a bit hard to explain.

For the red areas of the armor, I would like a bright (but not overly so) hue of red. It would look good if there are slightly orange like highlighting/ tint to it, not overly apparent on the surface itself but more vibrant on extreme edges. I?m not sure which panels will be red, maybe just like some of the shoulder pads and a few odd plates of armor.

As for the metal details(mask, banding, armor detail, ect?) I would like a gold color. NMM would be preferable. It would be cool if at the dark shades were a deeper more brownish gold, and a much more lighter and duller hue on the highlights so that the dark and the light areas reflect well. it would be nice if it was high contrast. Please pay extra care on this part, especially the mask(as the mask is the most important part of the model.)

The horns can be any standard horn color. Preferably a very dark brown/ with slightly lighter highlights. This part really does not matter much.

The dark blade (glaive): I would like if the dark blade to be jet black. Some kind of antimatter of some kind. Also, some crazy glowing runes on the blade would be sweet.

As for skin, I?m not too sure, probably a reddish color, demonic or something. I?m not sure. If I remember the fluff correctly, I believe that when a chaos marine is first inducted and receives the genetic enhancements, the process leaves him skinless and he has to have skin grated onto him. However, this may not be the case with the guy I am basing the lord on, since it is rumored he has been around since the heresy.

Klient zmienil koncept na temat broni - ma byc zielona - 'Nać klient nać pan' jak to mowi kabaret ani mru mru
A co do dysonansu - to sam nie wiem - jak dla mnie wyglada khornowo - tylko ten czarny mi ni siusiaka nie pasuje :/
Obrazek

Awatar użytkownika
Esco
Chuck Norris

Post autor: Esco »

Hash, nie ma co sie obrażać, każdemu się zdaża, że mu sie nie chce, nie ma czasu i td. i poleci z niemca drajbraszykiem gdzie niegdzie, co by szybciej było... nie ma się czego wstydzić... ;)

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

...ale to twoja rola Hashu zeby wiedziec i wytlumaczyc klientowi co jest dla niego lepsze :) bo pozniej wychodzi takie nie wiedomo co :] czerwien powinna byc cimniejsza przynajmniej, bo ten blood red wgl tu nie pasuje.
co ten zahor wymodzil na backpacku? co to za czaszki w 10 stron swiata poodwracane?

Przemas
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Przemas »

dobar model moze super nie jest ale:

@Esco: uwierz mi tam nie ma drybrusha

@Rapta: tu sie z toba nie zgodze. jesli klient dokladnie wie czego chce i ni kuta nie zamierza zmienic zdania to nasza rola jest wykonac model jak sobie tego zyczy a nie na sile rpomowac wlasna wizje.

@Hashu - a ty sie nie nerwuj ;) . chlopaki prawde mowia wytykajac linie po formie i ciutek slabsze malowanie. nie ma co sie tlumaczyc ze klient tak chcial. oceniamy co widzimy ;)

ODPOWIEDZ