kilka pytań początkującego 2
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: kilka pytań początkującego 2
3) nie daj się zaszarżować
7) tak
7) tak
Jeszcze 3 pytanka
A).
Stream of Bile - Breath Weapon z siłą 4. Czy te ataki są ogniste lub/i magiczne ?
B).
Czy można rzucić czar dający głupotę na obsługantów maszyny (bolca lub armaty itp..) ?
Jeżeli tak to czy po nie zdaniu testu na głupotę obsługanci zostawiają maszynę i poruszają się do przodu ?
C).
Rzucamy magiczny pocisk w maszynę, czar udany.
Czar ma zasadę dodatkowych obrażeń za każde nie zdanie Liderki ale maszyna takowej nie posiada więc testy są z automatu oblane ?
W rezultacie w nieskończoność będzie obrywała dla tego od razu można ją zdjąć ze stołu i policzyć jako zniszczona ?
Dziękuje
A).
Stream of Bile - Breath Weapon z siłą 4. Czy te ataki są ogniste lub/i magiczne ?
B).
Czy można rzucić czar dający głupotę na obsługantów maszyny (bolca lub armaty itp..) ?
Jeżeli tak to czy po nie zdaniu testu na głupotę obsługanci zostawiają maszynę i poruszają się do przodu ?
C).
Rzucamy magiczny pocisk w maszynę, czar udany.
Czar ma zasadę dodatkowych obrażeń za każde nie zdanie Liderki ale maszyna takowej nie posiada więc testy są z automatu oblane ?
W rezultacie w nieskończoność będzie obrywała dla tego od razu można ją zdjąć ze stołu i policzyć jako zniszczona ?
Dziękuje
Daemons, X-Wing & Black Tea
A.Są magiczne
B.Mozna.Maszyna jest traktowana jako jeden model więc załoganci poruszają sie zawsze z maszyną
C.Maszyna oblewa wszystkie testy na statystyki oprócz T i LD wiec w tym przypadku testujesz na LD załogi.
B.Mozna.Maszyna jest traktowana jako jeden model więc załoganci poruszają sie zawsze z maszyną
C.Maszyna oblewa wszystkie testy na statystyki oprócz T i LD wiec w tym przypadku testujesz na LD załogi.
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"
Głupota, jak nie zda to Rampage już nie robisz.Szczur22 pisze:Jeżeli Hellcannon ma głupotę to na poczatku tury co testuje pierwsze- głupotę czy rampage? Jeżeli najpierw rampage, obleje je i pojade to czy potem testuje głupotę i np. pojadę jeszcze d6?
Transformacje zawsze dispeluje się na +15 ??? Nawet jak przeciwnik ma 20 ? Why ??
- SiersciucH
- "Nie jestem powergamerem"
Witam pytania dotyczą 7 edycji
1.walczę z jeźdźcami na zimnokrwistych używam do określenia zranienia wt zimnokrwistego czy jeźdźca ? czy sprawa ma się tak samo przy walce jak strzelaniu do nich ?
2. moje jednostki uciekają przez moje jednostki które walczą wręcz, czy dla tych walczących muszę testować panikę ?
1.walczę z jeźdźcami na zimnokrwistych używam do określenia zranienia wt zimnokrwistego czy jeźdźca ? czy sprawa ma się tak samo przy walce jak strzelaniu do nich ?
2. moje jednostki uciekają przez moje jednostki które walczą wręcz, czy dla tych walczących muszę testować panikę ?
- White Lion
- Kretozord
Witam mam pytanie dotyczące czarów:
Czy czary typu Flamestorm lub Pit of Shades gdy na scatterce wypadnie hit to uznaje się hit czy i tak scatteruje jak przy indirect fire katapulty ?
Czy czary typu Flamestorm lub Pit of Shades gdy na scatterce wypadnie hit to uznaje się hit czy i tak scatteruje jak przy indirect fire katapulty ?
Nie wiem gdzie to właściwie umieścić, więc piszę tutaj:
Czy przesuwanie jednostek 1" od np. doomwheela albo dział tak, żeby uniemożliwić im pivot przed ruchem/strzałem poprzez zasade 1" jest uważane za skrajne PG czy raczej jest dopuszczalne i nie mogę wyzywać moich znajomych od PG za robienie czegoś takiego?
Czy przesuwanie jednostek 1" od np. doomwheela albo dział tak, żeby uniemożliwić im pivot przed ruchem/strzałem poprzez zasade 1" jest uważane za skrajne PG czy raczej jest dopuszczalne i nie mogę wyzywać moich znajomych od PG za robienie czegoś takiego?
Jest to PG.Wyszło też uściślenie do zasad ETC.
Link: http://warhammer.org.uk/phpBB/viewtopic ... 18&t=86122Movement Phase
1. Are “virtual pivots” allowed?
A. Yes
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"
Nie jest to PG. To co podałeś nie dotyczy tematu.
w tym wypadku champ, hero i jeden szeregowy moga dostać lub 3 w skinki
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
Zawsze rozdziela ten, który obrywa, ale musi rozdzielić w miarę po równo.
Złomowisko: https://goo.gl/photos/xRMRQZGkEgCpcHcx5