A jak słucham bzdur o tym jaki ten JPII był wielki i wogóle och ach... to mi się śmiać chce... wielkim Polakiem to był Piłsudski.
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Przynajmniej na forum się coś dzieje... A jak pokonasz w figurki katola to podwójna frajdasyrius pisze:Czy mi się tylko zdaje, czy całą dyskusja jest bezsensu? Ateista starający się przekonać wierzącego, że beatyfikacja nie ma sensu. Katolik próbujący udowodnić słuszność swojego rozumowania.
Jest demokracja a większość w naszym kraju to katolicy więcPrzemcio251 pisze: byle mi tego w publicznej telewizji nie pokazywali![]()
Widać że nie masz pojęcia o czym piszesz.Przemcio251 pisze:Sorry mają jakąś Religia TV czy coś
Ciekawe ilu by ich zostalo jakby wprowadzic podatek wyznaniowykarl1299 pisze:Jest demokracja a większość w naszym kraju to katolicy więc
Jest demokracja a większość w naszym kraju to katolicy więcPrzemcio251 pisze: byle mi tego w publicznej telewizji nie pokazywali
![]()
kudłaty pisze:Wiadomo alkohol jest dla ludzi, ale śliwowica jest dla frontu wschodniego
Czytać, czytać i jeszcze raz czytać. Nie zatrzymywać się na jednym źródle, zwłasza jeśli jest to wikipedia albo jakieś forum internetowe. Otworzyć głowę, nie powielać, nie produkować poglądów na potrzeby zaistnienia tylko je rzetelnie wyrabiać. Taka moja rada.Przemcio251 pisze:Dajcie spokój niedłgu okarze się, żę to JPII obalił komunęta cała beatyfikacja to jakaś głupota ale jak ktoś chce brać w tym udział spoko
byle mi tego w publicznej telewizji nie pokazywali
![]()
A jak słucham bzdur o tym jaki ten JPII był wielki i wogóle och ach... to mi się śmiać chce... wielkim Polakiem to był Piłsudski.
W sumie fajnie ze się wypowiedziałeś ale właściwie pytanie było zadane osobie ferujacej zacytowany kategoryczny sądMurmandamus pisze:no dobra był Litwinem ale po zostaniu królem Polski uznaję go za Polaka.
ale jeśli chcesz "prawdziwego Polaka" to nominuję hm "Ojciec Tadeusz Rydzyk" ( dobra to była marna prowo)
a tak na poważne to wielu jest Polaków. Jednak faktycznie JPII na 100% można zakwalifikować oczko wyżej
ze względu na zasługi nei tylko dla Polski.
A jeśli chodzi o polske to możńaby wymieniać jednak.
Czyli rozumiem, że nie masz nikogo o kim mógłbys powiedzieć chocby: "fajny koleś"?Kalesoner pisze:Tylu wielkich polaków, że aż nie wiadomo kogo sobie za wzór stawiać, aż serce rośnie. Akcja Wisła, pacyfikacje Ukrainy po II WŚ i w XVII w., Targowica, szmalcownicy, pogromy Żydów w międzywojniu, niszczenie cerkwi na kresach, Marchlewski, Wiśniowiecki, Dzierżyński, interwencja Układu Warszawskiego w CS, potop szwedzki i Ujście i wreszcie Jedwabne. Jesteśmy Narodem pełnym wielkich ludzi, a największy był JPII kryjący pedofilię księży.