Galeria nowego malarza

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
wertex
Chuck Norris

Galeria nowego malarza

Post autor: wertex »

Witam, chciałbym pokazać moje pierwsze figurki. Mile widziane porady i krytyka :) Podstawki zrobię w poniedziałek ze względu na brak wszystkiego i brązowej farby (co widać po butach i rękawicach)

Mag Wysokich Elfów Konwersja

Obrazek
Obrazek

Muzyk Włóczników (Przestraszony)

Obrazek
Obrazek

Czempion Włóczników
Obrazek
Obrazek

Biały Lew
Obrazek
Obrazek

Włócznik Chorąży 1 wersja (jutro druga)
Obrazek

Łucznik Chorąży
Obrazek
Obrazek

Biały Lew Chorąży
Obrazek
Obrazek

Mag bez głowy i ręki (jutro powinna być)

Obrazek
Obrazek

Mag na piechotę
Obrazek
Obrazek

Obsługant do balisty (Szata bez Perwollu, bo nie ma go na polu walki)
Obrazek
Obrazek

Łucznik (Próba cieniowania białego niebieskim na nodze)
Obrazek
Obrazek

Jakieś komentarze?
EAT SLEEP CONQUER REPEAT

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

Próba cieniowania bieli niebieskim wyszła najlepiej i jej się trzymaj.Skóra prosi się o poprawki, w tej formie wygląda jak po kiepskiej bejcy.Długouchy to raczej bladziochy i taki rodzaj opalenizny zupełnie im nie pasuje.Pociągnij jeszcze raz "skórzaną" farbą, koniecznie dobrze rozwodnioną, czynność powtórz ale tym razem tylko najbardziej wystające elementy (nos, kości policzkowe itp).Blaszane elementy proszą się o łosza, jeśli nie masz oryginała od GW to zmieszaj chaos bleka z boltganem, proporcje zależne od efektu jaki chcesz uzyskać.To tyle na początek, powodzenia przy kolejnych pracach.
Ps.Końska kita do poprawki.

wertex
Chuck Norris

Dzięki za rady, jutro zaprezentuje poprawki. Więcej prac pokażę koło wtorku jak kupię resztę farbek i ogólnie wrócę do domu :). A z tym washem to pomalować nim tylko to co chcę cieniować czy wszystko.
Ps. Zbroje były washowane!
EAT SLEEP CONQUER REPEAT

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

wertex pisze:Zbroje były washowane!
Czyli za mało :P .Widać tylko na łuskach, blachy, hełmy, bransolety wyglądają niełoszowane.

Awatar użytkownika
mortimerto
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: mortimerto »

Ładny sztandar białych lwów :}
Battlowe ciasto: k3 szklanek mąki, d6 jajek, klocek masła i na 4+ szklanka mleka. Zabełtac, zamieszać, włożyć do piekarnika na 4 tury, wyjąć, powąchać i pokłócić się, że jajek powinno być d6+2 bo ciacho nie wyszło...

mortimerto pisze:Drogi krasnoludzki graczu, czyżbyś porządnie się napił że wstawiasz rozpiskę brodatych w dział z informacjami o turniejach?
Lorens pisze:Sory - prosze admina o wykasowanie tego postu :oops:

Grochu17
Pseudoklimaciarz

Post autor: Grochu17 »

Radziłbym Ci wszystkie białe elementy którym zrobiłeś kąpiel ciemym "washem", machnąć "suchym pędzlem" na biało, będą bardziej białe. Ja tak robię z mundurami moich Middenheimczyków. Ogólnie jak na początek to ładnie. Trzymaj tak dalej.

Awatar użytkownika
jamakot
Wodzirej

Post autor: jamakot »

muzyk mnie rozbił :D
ogólnie staraszz się, ale musisz jeszcze popracowac. nie jest źle
]arrrr

wertex
Chuck Norris

Witam po przerwie :D, szkoda że skill nie wzrósł :( :oops:
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Ogólnie chyba wszystko do poprawy :/, proszę was o pomoc mistrzowie miecz... pędzla!
EAT SLEEP CONQUER REPEAT

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Ptasie stópki są ok. Płaszczyk wygląda do tej pory dobrze, ale wypadałby go jeszcze wycieniować. Skóra lwia troszkę przesadzona z washem. W zagłębieniach czasami zbyt ciemna. Piórka nawet ok.
Mazaj dalej tego przedstawiciela podrasy.

Awatar użytkownika
vfn
Mudżahedin

Post autor: vfn »

Szpony są naprawdę super. Bardzo mi się podobają =D> Skrzydła też wyszły bardzo dobrze. Popracuj jeszcze nad podstawką (chyba jeszcze nie skończona?)

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Płaszcz jest świetny, a łapki kura to już mistrzostwo. Pióra są w porządku, za to ciało gryfa wymaga poprawek (są na nim ślady washowania i zacieki), myślę, że zrobienie kilku rozjaśnień załatwi sprawę.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

wertex
Chuck Norris

Hej, witam po przerwie (jak zawsze) :), pomalowałem dziś w wyniku braku innych zajęć Mistrza Miecza. Wiem że słabo (znowu jak zawsze), poradźcie coś.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
EAT SLEEP CONQUER REPEAT

Awatar użytkownika
Matijjos
Wodzirej

Post autor: Matijjos »

no to tak-czemu on się tak błyszczy? Wszystko wycieniuj- metaliki, czerwony, złoty. W zbroję wpuść washa. Dlaczego on ma takie kwadratowe palce- to nie są przypadkiem rękawice metalowe? ja bym to przemalował. Ten zielony jakoś pomaluj, nie wygląda za dobrze. Figurka jest jak dla mnie dopiero przygotowana do dalszego malowania

Awatar użytkownika
Booxi
Falubaz

Post autor: Booxi »

wygląda to jakbyś malował Pactrą albo humbrolem. Nakładaj jakieś washe, rozjaśnienia, nie bój się do koloru podstawowego dodawać stopniowo bieli i tworzyć fajne kontrasty
"Not that I have anything against senseless violence, manling, but why exactly are you strangling that old man?"
+++ Gotrek Gurnisson, Trollslayer +++
facebook.com/HammerhoodGames <--- takie tam o grach
Stare Dwarfy oraz O&G KUPIĘ

Awatar użytkownika
wiadrowod
Mudżahedin

Post autor: wiadrowod »

bez urazy ale jak dla mnie to wygląda jak ludek z kinder jajka :/ takie matowe i proste

Awatar użytkownika
Booxi
Falubaz

Post autor: Booxi »

ten sam model malował mortimer na tym filmiku : http://www.youtube.com/user/CYTADELAPL# ... 8wyPsAzp14 przyjrzyj się, aerograf na metalikach zastąp pędzlem popróbuj i dopiero nam wysyłaj kolejne misiaczki bo wtedy już muszą być postępu. (nie przejmuj się tymi galaze medium i innymi rzeczami których Mortimer używa. Na początku poradzisz sobie bez nich)
"Not that I have anything against senseless violence, manling, but why exactly are you strangling that old man?"
+++ Gotrek Gurnisson, Trollslayer +++
facebook.com/HammerhoodGames <--- takie tam o grach
Stare Dwarfy oraz O&G KUPIĘ

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Spokojnie, nie od razu Kraków zbudowano :wink: :!: .
Gemy - to jest imho najsłabiej zrobione! Przede wszystkim gem to tylko środek tego, co pomalowałeś na zielono! Gem jest umieszczony w metalowej oprawie - np. srebrnej lub złotej. Poza tym warto poczytać jakiś poradnik o malowaniu gemów. Nie jest to trudne, a znacząco podniesie wygląd figsa. Pozostałe elementy imho wcale niezłe. Wszędzie przydałoby się trochę rozjaśnień i bardzo OK na początek =D> .
Ostatnio zmieniony 7 maja 2011, o 22:20 przez smiejagreg, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

Post autor: Gobo »

jak na początkującego malarza nie jest źle... jedyne co trzeba stwierdzić to poza gemami, o których wypowiedział się poprzednik to najbardziej boli wykonanie DŁONI! gdzie kolega metalowe, kwadratowe płytki zbroi pomylił ze skórą :D widziałeś kiedyś człowieka (elfa?) z kwadratowym czymś na zewnętrznej stronie dłoni? ;) to jest ewidentnie kawałek zbroi!! :mrgreen:
Movements Trays dla Twojej armii ---> http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=24758

ODPOWIEDZ