Sacred Host of Quetzl 1500pkt
Moderator: Ziemko
Sacred Host of Quetzl 1500pkt
Saurus Scar-Veteran (generał, Quetzl, Tlazcotl, Light Armor)
-Burning Blade of Chotec
-Enchanted Shield
Skink Priest (2lvl, Quetzl)
-Diadem of Power
-2x Dispel Scroll
5x 10 Skink Skirmishers (Quetzl, 3x10 z blowpipami, 2x10 z javelinami)
19x Saurus Warriors (Quetzl, Standard, Musician, Tlazcotl)
4x Kroxigors
3x Salamanders
Proszę o komentarz i rady
-Burning Blade of Chotec
-Enchanted Shield
-Diadem of Power
-2x Dispel Scroll
5x 10 Skink Skirmishers (Quetzl, 3x10 z blowpipami, 2x10 z javelinami)
19x Saurus Warriors (Quetzl, Standard, Musician, Tlazcotl)
4x Kroxigors
3x Salamanders
Proszę o komentarz i rady
Ostatnio zmieniony 23 gru 2006, o 15:21 przez Jaro, łącznie zmieniany 1 raz.
Fajnie, ze sa saurusi(szkoda, ze nie maja muzyka), ale ten veteran jest imo zle zlozony, jesli idzie do saurusow to po co mu tlazcotl skoro oni go maja chyba, ze chcesz go wypuszczac samemu na jakies ekspedycje z mv 4.Ten heros jest w ogóle do przeróbki. Zrób tak:daj mu bieganie, warda na 4+, GW,LA,shield,sotek,quetzl.Moze siedziec w saurich, ale mozesz go ewentualnie wypuscic, zeby porzezal cos lekkiego(lub ciezkiego ) w koncu to 9mv, a nie 4 .
Pozdro!!
Pozdro!!
Już zmieniłem - saurusi mają muzyka, ale go nie zapisałem wcześniej. A bohater jest bardziej do zdawania ld (ewentualnie challenge), dałem mu tlazcotla tak na wszelki wypadek (jak to się mówi - przezorny zawsze ubezpieczony )bo czasem może się zdarzyć, że będę nim musiał opuścić oddział. A armia lizardmenów bez saurusów mi się za bardzo nie podoba, przynajmniej 1 oddział musi być.
Ogolnie rozpa poprawna , co bym zmienil :
- veteranowi dal slomke , e.shield i bieganie - blade jest ukierunkowany tylko na kawe , a heros ze slomka z s6 - 3 AS jest dobry na wszystko , poza tym on moze siedziec w klocku , a jak bedzie potrzeba to wyszarzuje. Dawidzie herosowi po to jest tlazacoatl , ze bez niego nie moglby wejsc do oddzialu saursow
- jesli bierzesz armie quetzla to wiecej powinno byc javelinow proponuje proporcje 30:20...
Reszta poprawna...
- veteranowi dal slomke , e.shield i bieganie - blade jest ukierunkowany tylko na kawe , a heros ze slomka z s6 - 3 AS jest dobry na wszystko , poza tym on moze siedziec w klocku , a jak bedzie potrzeba to wyszarzuje. Dawidzie herosowi po to jest tlazacoatl , ze bez niego nie moglby wejsc do oddzialu saursow
- jesli bierzesz armie quetzla to wiecej powinno byc javelinow proponuje proporcje 30:20...
Reszta poprawna...
Raczej nie..chyba ze źle mówie to prosze mnie poprawic.Jaro pisze:Jak heros bez spawninga wchodzi do oddziału ze sprawningiem to zyskuje go także na czas, gdy jest w tym oddziale.
Ostatnio zmieniony 23 gru 2006, o 16:22 przez Macki, łącznie zmieniany 1 raz.
JAro no to mnie teraz rozbawiles... Czyli przypuscmy mam veterana ktory nie ma zadnego marku , "teoretycznie" wchodzi do oddzialu saurusow z markiem quetzla i ma wtedy +1 sejwa ??
Tak nie jest poczytaj codex - saurus musi miec te same marki co oddzial , zeby moc do niego wejsc...
Tak nie jest poczytaj codex - saurus musi miec te same marki co oddzial , zeby moc do niego wejsc...
Wlasnie spawningow nie dostaje, a w rulebooku jest napisane, ze jak heros wbije sie do unitu z immune to psychology to dostaje immune tak jak caly oddzial(w przypadku saurusow jest inaczej). No tak przejrzalem ab i tak jest, dlatego zle napisalem, bo rzadko gram na saurusach sorki Jaro.
Jak pisałem wcześniej lubię saursusów i raczej nie wyobrażam sobie rozpiski lizardmenów bez nich. Z nimi trzeba więcej myśleć, ale radość po zwycięstwie jest znacznie większa, gdy wiesz, że poza szczęściem i dużą ilością skinków o zwycięstwie zadecydowały umiejętności.
no wiesz a nie lubie saurusow od samego początku, znienawidzilem ich za I 1, pozatym gram na odziałach które nigdy mi sie nie spłacaja jak kroxy albo terki ktore nigdy nie zdają panik, nawet przy generale, a gram nimi bo je lubie
i nie mów mi prosze ze wygrywam szczesciem i skinkami
saurusy sucks
i nie mów mi prosze ze wygrywam szczesciem i skinkami
saurusy sucks
Jaro pisze:Nie napisałem, że chodzi mi tu o ciebie, ale są tacy gracze, którzy mają w swoich rozpiskach po 80 skinków albo więcej, a według mnie to już jest powergamerostwo.
Ale te 80 skinkow jestdobre na "coś" a na "coś" innego nie, także działa to w obydwie strony i prosze mi tu nie pisac ze skinkami nie trzeba myślec .