demony chaosu - jak zaczac ?
Moderator: KrzysiekW
Re: Start na 2400 punktów
12 flamerów to raczej tylko w domu wystawisz, na większości turniejach jest max. 1 oddział
Pozdrawiam
Pozdrawiam
ten podpis był nieregulaminowy
no to 6 flamerów - super jeszcze taniej będzie
"Not that I have anything against senseless violence, manling, but why exactly are you strangling that old man?"
+++ Gotrek Gurnisson, Trollslayer +++
facebook.com/HammerhoodGames <--- takie tam o grach
Stare Dwarfy oraz O&G KUPIĘ
przejrzyj temat o konwersjach jest tam fajny oddział. Jako, że najchętniej wystawiłbym armię na samym slaneshu a niestety słabo z tym, będę ją mieszać z khornem, dlatego Horrory są z nocników żeby było budżetowo tanio i będę je wystawiać tylko w ostateczności. Fiendy to też konwersje w tej opcji budżetowej
"Not that I have anything against senseless violence, manling, but why exactly are you strangling that old man?"
Przejrzeliśmy trochę to forum i wydedukowaliśmy, że gra się a jakichś bogach. Przejrzeliśmy stronę GW i najbardziej podobają jej się figurki Slaanesha potem Tzee... ( nie wiem jak się to pisze ). Co i w jakich ilościach zakupić na rozpiskę 2400 na tych 2 bogach? Nie mogłem w dziale z rozpiskami znaleźć takiej konfiguracji.
nie ma takiej konfiguracji, bo mega kotem to ona nie jest. Zatem musisz mieć 30 demonetek 6 fiendów 30 horrorów 6 flamerów 10 furii dużego demona i heraldów. i może jeszcze 30 demonetek ?
w miarę dobra rozpa to ta z battle reporta z nr 2 młotkowego.
prawie 30 demonetek
prawie 30 bloodletterów
10 horrorów
6 flamerów
10 furii
4 fiendy
GUO
chyba o niczym nie zapomniałem.
Problem jest taki, że jesteśmy skazani na bloodletterów bo są poprostu najsilniejszą tą coreową piechotą wg mnie imo.
w miarę dobra rozpa to ta z battle reporta z nr 2 młotkowego.
prawie 30 demonetek
prawie 30 bloodletterów
10 horrorów
6 flamerów
10 furii
4 fiendy
GUO
chyba o niczym nie zapomniałem.
Problem jest taki, że jesteśmy skazani na bloodletterów bo są poprostu najsilniejszą tą coreową piechotą wg mnie imo.
No nie jest, ale z tego co zrozumiałem, Samurajowi i jego drugiej połówce chodzi o klimat (szacunek) a nie wymiatanie. Wiec spokojnie moga coś pokminić. Z dobrym boostem z magii tak całkiem warzywne to nie będzie.Booxi pisze:nie ma takiej konfiguracji, bo mega kotem to ona nie jest.
No i jakieś złożenie jest. Można spróbowac bez graeater, wtedy nie ma dużego i oczywistego celu - ale to jeszcze bym sobie sam spiał w AB jak wychodzi.Booxi pisze:Zatem musisz mieć 30 demonetek 6 fiendów 30 horrorów 6 flamerów 10 furii dużego demona i heraldów. i może jeszcze 30 demonetek ?
Ale nie ma potrzeby grać na najsilnieszej obecnie piechocie, jeśli chodzi o klimat! Całą 7 edycję grałem bez thirstera i letterów, pod koniec grałem bez greatera, a wyniki były co najmniej satysfakcjonujące.Booxi pisze:Problem jest taki, że jesteśmy skazani na bloodletterów bo są poprostu najsilniejszą tą coreową piechotą wg mnie imo.
Samurai - popróbujcie coś pograć na jakichś swoich patentach zanim (o ile) skopiujecie kolejny forumowy schemat. Pomysł Slaanesh plus Tzeentch jest dość ciekawy i z chęcią zobaczę jakąś rozpiskę, tudzież poczytam o jej dokonaniach.
Nie no, ja rozumiem że chodzi o klimat jednak pierwsze zdanie mojej wypowiedzi odnosiło się do przyczyny z jakiej taka rozpiska mogła się nie znaleźć na forum.
Ja mam zamiar testować rozpiski na kartonikach - Demony mnie strasznie jarają ale niestety figurki zbierać będę powoli. Jutro przedstawię wam moją rozpiskę na samym slaneshu. i Tylko flamerach z tzeentcha .
"Problem jest taki, że jesteśmy skazani na bloodletterów bo są poprostu najsilniejszą tą coreową piechotą wg mnie imo." no tak, PG przeze mnie przemówiło
Ja mam zamiar testować rozpiski na kartonikach - Demony mnie strasznie jarają ale niestety figurki zbierać będę powoli. Jutro przedstawię wam moją rozpiskę na samym slaneshu. i Tylko flamerach z tzeentcha .
"Problem jest taki, że jesteśmy skazani na bloodletterów bo są poprostu najsilniejszą tą coreową piechotą wg mnie imo." no tak, PG przeze mnie przemówiło
no, ale wtedy robi sie standard blodki, demonetki 10 horrorów 10 furii, 6 flamerów 3 fiendy .... i jeszcze pewnie guo do tego
Jarku, co chciałeś wnieść tym postem?
My doskonale wiemy że jest standard, Booxi nawet jego zarys rzucił powyżej, natomiast dyskusja trwa o tym, jak grać bez niego.
Podrzuć lepiej jakis pomysł Samurajowi na rozpę Slaanesh plus Tzeentch.
My doskonale wiemy że jest standard, Booxi nawet jego zarys rzucił powyżej, natomiast dyskusja trwa o tym, jak grać bez niego.
Podrzuć lepiej jakis pomysł Samurajowi na rozpę Slaanesh plus Tzeentch.
Prawie zero magii (chyba że coś tam ze Slaanesha weźmiesz), ale walka lepsza. Tylko klimat leży i kwiczy, bo to dwaj najwięksi wrogowie, ale kto by się w tych czasach klimatem przejmował.
Osobiście Tzeentch mi się bardziej p0odoba niż Khorne, choćby ze względu na modele i możliwości konwertowania.
Osobiście Tzeentch mi się bardziej p0odoba niż Khorne, choćby ze względu na modele i możliwości konwertowania.
Głównie chodzi o demonetki Ten duży bydlak od Slaanesha też bardzo jej się podoba, na co już zapowiedziała, że nie ma opcji by dotknęła Pink Horrorów A nie można zrobić Slaanesha/Khorna + Tzee ?
oczywiście, że można ale wtedy wracamy do standardowej rozpiski o którą tutaj jest tyle wojen