A tak btw w mat-fizach uczą teraz o pochodnych i chociaż wstęp do całek? Bo bez tego na praktycznie wszystkich studiach ścisłych trzeba sporo nadrabiać ...
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Golonka pisał rozszerzoną???Domino pisze:Jeśli mówisz o rozszerzeniu, to powtórzę tylko, co powiedziała moja dziewczyna (ja nie pisałem)- w porównaniu do ostatnich lat matura była trudna i nie było żadnej "typówki", którą się wypracowywało. Rozchodzi się o to, że matura właśnie była zaskakująca, a co za tym idzie, mogła sprawiać problemy. Akurat moja dziewczyna to mutant i wytrzaskała wszystkie zadania, ale powtarzam jej słowa i ogólną opinię.
Jankiel pisze: Allstars w ch... Cały jeden reprezentant, który nie umie zmierzyć 12" od bsb, specjalista od rzucania kostkami i kręcenia o tym filmów, człowiek, który próbował się wcisnąć do repy grając każdą armią po kolei (ale wszystkimi obsysał), kolejny, który cały rok nie grał i ostatni, który zamiast ćwiczyć skilla, to podbudowuje ego politykowaniem na LL. Nie da się wygrać.
MistrzMarys pisze:Golonka pisał rozszerzoną???Domino pisze:Jeśli mówisz o rozszerzeniu, to powtórzę tylko, co powiedziała moja dziewczyna (ja nie pisałem)- w porównaniu do ostatnich lat matura była trudna i nie było żadnej "typówki", którą się wypracowywało. Rozchodzi się o to, że matura właśnie była zaskakująca, a co za tym idzie, mogła sprawiać problemy. Akurat moja dziewczyna to mutant i wytrzaskała wszystkie zadania, ale powtarzam jej słowa i ogólną opinię.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
...mój bohaterlohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
przebrnąć to by jakoś przebrnęli, po prostu by musieli dłużej nad tą matmą posiedzieć, w końcu ten program nie jest jakiś kosmicznie trudny. Dodatkowo jakby w szkole odpowiednio przycisnęli to by ludziki się tego nauczyły.Yudokuno pisze:Ja zwyczajnie- obserwując program nauczania - odnoszę wrażenie, że 90 % młodych nie przebrnęłaby liceum na naszym, starym programie.
Nie chcę Cię martwić, ale studiowałem na Wydziale Dziennikarstwa i Nauk Politycznych, więc moja wiedza matematyczna to liceum minus to, co zapomniałem przez 13 lat (całki, zaawansowana trygonometria i sporo z logarytmów). Dodam, że z matmy na świadectwie miałem 3.Andrzej pisze: A co do wszystkich mądrali chwalących się, jaka dla nich była prosta ta matura, przypominam że po zapewne są już po/na studiach i to, że dla nich jest to łatwe, nic nie znaczy. Ja za rok/dwa będę się śmiał z tej matury, jak zacznę robić matematykę na studiach![]()
Inna sprawa to poziom matmy w polskich szkołach, który jest bardzo niski
...mój bohaterlohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
No u nas nauczyli:P W suumie:P Pochodne całe, badanie przebiegu zmienności funcji, całki i liczenie całek, różnych, przez podsawianie i inne takie, nieoznaczone i oznaczone (pola pow. pod wykresami itp.) więc grubo:PPedros pisze:A tak btw w mat-fizach uczą teraz o pochodnych i chociaż wstęp do całek? Bo bez tego na praktycznie wszystkich studiach ścisłych trzeba sporo nadrabiać ...
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.