Czołgi
Moderator: #helion#
Re: Czołgi
hej hej
mam pytanko jako, że może dwa razy w życiu w ogóle grałem z Empire i to w 7 edycji
Obecnie czołg ma T10 i W10. Jaki ma ASv? 0+?
Czyli rozumiem, że jak szarżuję sobie Kawalerią z S7 to ranię go na 6+ a później czołg zdaje sobie odpowiedni ASv.
Z jaką siłą czołg zadaje impakty z pary w kolejnych rundach CC?
A jak jest z testami? Które testy czołg zdaje albo niezdaje automatycznie a które trzeba turlać?
Są jeszcze jakieś kwiatki z tym modelem?
dzięki
mam pytanko jako, że może dwa razy w życiu w ogóle grałem z Empire i to w 7 edycji
Obecnie czołg ma T10 i W10. Jaki ma ASv? 0+?
Czyli rozumiem, że jak szarżuję sobie Kawalerią z S7 to ranię go na 6+ a później czołg zdaje sobie odpowiedni ASv.
Z jaką siłą czołg zadaje impakty z pary w kolejnych rundach CC?
A jak jest z testami? Które testy czołg zdaje albo niezdaje automatycznie a które trzeba turlać?
Są jeszcze jakieś kwiatki z tym modelem?
dzięki
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Save ma 1+. Czyli Blood Knighci w szarży ranią go na 6-tki, potem ma save'a 5+. Zadaje impakty ze swoją siłą (6), można mu ją oczywiście obniżyć czarami. Zawsze automatycznie zdaje wszystkie testy oprócz inicjatywy, którą zawsze automatycznie oblewa.
Queek.
Czołg może bić do tyłu ??
Ciekawe ile będzie kosztować czołg w nowym imperium 200 pkt ;>
- krystian1wielki
- Niszczyciel Światów
Może 50? Wtedy by sie opłacał
niestety nie można.
Co do ceny na bank St musi być tańszy niż 230 albo tyle będzie kosztował jak wszelkie sfinxy abomki inne kupy
Co do ceny na bank St musi być tańszy niż 230 albo tyle będzie kosztował jak wszelkie sfinxy abomki inne kupy
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr
Chciałbym poznać waszą opnie na temat czołgu w 8ed. Czy jest jeszcze sens go wystawiać? Oczkuje odpowiedzi typu tak lub nie oraz uzasadnienia. Wiem, że stracił wiele, bo innym armią o wiele łatwiej go zniszczyć, ale jak dla mnie nie jest aż taki beznadziejny i swoje dałby radę zrobić. Czyli postrzela, pojeździ, porozjeżdża, pomoże w odciągnięciu ostrzału do piechoty, poblokuje i potrzyma te 300 pts i jakiś oddział wroga. Taki baaaaaardzo drogi śmieć.
turniejowo, czołg jest praktycznie do bani, większość graczy gra na lore of shadow, jeśli nie trafi pitki, to najpewniej załatwi w combacie poprzez brzytwę (trafiany w combacie automatycznie, wystarczą 3 rany i czołg już jest warzywem), granie nim jest baaardzo trudne, ponieważ 300pts musisz ukrywać przez przynajmniej 3 tury, a jak przeciwnik zbliży się na 24 cale to masz jak w banku, że rzuci tą pitkę; co do armii które nie mają lore of shadow, jest np. mało popularna bretka, która i tak ma trebusze oraz heroic kiling blow, krasnoludy potrafią to załatwić katapami i działami; mam nadzieję, że moja odpowiedź jest dość satysfakcjonująca
- krystian1wielki
- Niszczyciel Światów
Ja uważam że czołg będzie mieć jeszcze w tej edycji swoją szansę, moda na lore of shadow może się skończyć (na początku life robił furorę teraz jest zastępowany właśnie shadowem) bo teraz właśnie ludzie unikają wystawiania czegoś co pitka zdejmuje w 1 turę wręcz automatycznie (tank, star dragon itp) i warto poczekać na czasy kiedy shadow nie będzie się spłacał i wtedy czołg można odkurzyć i wystawić (a na razie będzie mi bardzo brakować tego blaszanego przyjaciela który potrafił wyratować mnie z najgorszego combatu eh)
- Silverbolt
- Chuck Norris
Spoko Krystian potem nastanie moda na Heroic Killing Blowy
- krystian1wielki
- Niszczyciel Światów
weź mi nie przypominaj
Ktoś mi wspomniał że po zmianach musi kulać (Ini na Ini inżyniera) i chciałem się upewnić, ale wnioskuję że nic się nie zmieniło i mój dawny post jest na czasie ;p
@DOWN mój elektryk z cracks callem i brass orbem twierdzi co innego ;p
Ostatnio zmieniony 13 maja 2011, o 21:41 przez Kervyn, łącznie zmieniany 1 raz.
Queek.
- krystian1wielki
- Niszczyciel Światów
gdyby kulał I na inżynierowej to byłaby by to najlepsza informacja roku
A czołg może robić pivoty za darmo ??
Deteczmenty panikują inne oddziały ??
Deteczmenty panikują inne oddziały ??