Prace Matisa up 11.08.2011 asasin i tomb king hero

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
Matis
Szef Wszystkich Szefów

Prace Matisa up 11.08.2011 asasin i tomb king hero

Post autor: Matis »

Postanowiłem założyć Galerię gdzie będę zamieszczał moje prace.
Przepraszam za syfiaste zdjęcia.

Na pierwszy ogień 3 pegazy.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

8 Realmów
Obrazek
Obrazek
Obrazek

11 Man at arms
Obrazek
Obrazek
Obrazek

3 Realmów
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Konna czarodziejka. Wiem, że koń wygląda Zje$#%nie z tą szparą na szyi, ale wtedy nie miałem gsu i tak zostało
Obrazek
Obrazek

Konny Bohater.
Obrazek

2 Łuczników
Obrazek

Częściowo skończony BsB Zwykły sztandar często odpadał więc dorobiłem mu coś takiego.
Obrazek
Obrazek

Makieta przedstawiająca Krasnoludzkie fortyfikacje.
Obrazek
Obrazek

Całość
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony 11 sie 2011, o 22:03 przez Matis, łącznie zmieniany 3 razy.
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów

wertex
Chuck Norris

Post autor: wertex »

Dla mnie bomba =D>, jedynie mogę się przyczepić do 1 rzeczy:
- połóż drugą warstwę żółtego bo przebija podkład

A tak do jeszcze raz =D>
EAT SLEEP CONQUER REPEAT

Awatar użytkownika
Booxi
Falubaz

Post autor: Booxi »

noo nieźle nieźle :) ale te fortyfikacje nie pachną krasnoludzką robotą:)
"Not that I have anything against senseless violence, manling, but why exactly are you strangling that old man?"
+++ Gotrek Gurnisson, Trollslayer +++
facebook.com/HammerhoodGames <--- takie tam o grach
Stare Dwarfy oraz O&G KUPIĘ

nindza77
Wodzirej

Post autor: nindza77 »

Dlaczego niektórzy Twoi rycerze mają chłopskie hełmy? To wygląda bardzo kiepsko.

Prócz tego wyglądają całkiem fajnie :)
Natomiast wszystkim prawicowym purystom ideologicznym, co to rehabilitują nacjonalizm, moge powiedziec że odróżanianie nacjonalizmu od faszyzmu, przypomina poznawanie rodzajów gówna po zapachu;-)).

Awatar użytkownika
Damik
Chuck Norris

Post autor: Damik »

Na stole armia będzie sie prezentować b.ładnie :) ot taki TT ;) Popróbowałbym z washami, żeby nadać trochę głębi kolorom i nieco rozjaśnień :)

Pozdrawiam! :)

Awatar użytkownika
Matis
Szef Wszystkich Szefów

Rycki z chłopskimi hełmami mi się bardzo podobają. U bodajże Jagala zobaczyłem taki patent i mi się spodobało.

Washy używałem dużo :D

Postaram się to i owo poprawić.

Teraz pod pędzel idzie 29 chłopów, 30 łuczników, piesza damselka i 27 rycerzy oraz 1 pegaz z ryckiem.

Awatar użytkownika
Rilam
Kradziej

Post autor: Rilam »

Dlaczego jeden pegaz jest czerwony?? :D. Podobają mi się łucznicy i ten murek.

Awatar użytkownika
Matis
Szef Wszystkich Szefów

Ten Czerwony pegaz nosi na sobie Krwawego Barona. Figurka robi za bohatera na pegazie.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

popraw podstawki! "trawka" jakaś gruba i ogólnie wyglądają niechlujnie.
podniesie to ocenę Twoich figsów o ok 30% :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Matis
Szef Wszystkich Szefów

Trawka to trociny pomalowane na zielono :P Jak kupię statyczną to postaram się je przerobić.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Wygląda na to, że jesteś początkującym malarzem. Wrzucę parę uwag, które mi się nasunęły. Będą trochę bezładne, ale nic to:
- w wielu miejscach spod różnych kolorów mocniej lub słabiej prześwituje podkład, jedna bądź kilka w-w więcej załatwiłyby sprawę:
- przemaluj skrzydła pegazom, najprościej pomalować jednolicie na jakiś jasny kolor i wpuścić ciemnego washa, można pomalować na kilka kolorów i washowac:
- na hełmach man at arms widać linie podziału formy ( a przynajmniej tak to wygląda) - zeszlifować przed malowaniem
- konna czarodziejka - za gruba w-wa farby, poza tym niebieski warto porozjaśniać, o wiele lepiej będzie wyglądać,zaklej tą szparę na końskiej szyi
- konny bohater - gęste, "nalepione" grube warstwy farby - staraj się bardziej rozcieńczać farbę i nakładać kilka warstw, poza tym fatalna kolorystyka na tym figsie, ogólnie imho najsłabsza figurka w zestawie
- łucznicy - brak kontrastów kolorystycznych - trochę buro wychodzi całość, ale farba za to wygląda na cieniej nałożoną i lepiej to wygląda
- murek wygląda na przypadkowo pochlapany farbą, choć być może taki był zamysł malarza

To wstępnie tyle na szybko. Rada - nie spieszyć się, malować rozwodnioną farbą, więcej warstw, rozjaśnienia, washe. Skill przyjdzie sam wraz z malowaniem, pomału rozbudowywać stan posiadania farb, washy, akcesoriów do budowy podstawek. Podstawa to cierpliwość. Początek jest OK - dalej już będzie coraz łatwiej :wink: . Powodzenia :!:

Awatar użytkownika
Matis
Szef Wszystkich Szefów

Konny bohater to jeden z pierwszych modeli jakie malowałem, sztandarowy jest maźnięty 5 kolorami. Obaj wymagają przemalowania. Murek miał wyglądać jak pochlapany farbą.

Dzięki za rady postaram się je zastosować. Hełmy były klepane ręcznie i czasami z kilku kawałków metalu. Zostawały złączenia.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

W takim razie za hełmy szacun :D .
Ja też mam figsy do przemalowania z początków mojego pacykowania i cały czas kombinuję, czy ich nie zostawić w takim stanie dla porównania #-o . :lol2: .

Awatar użytkownika
Matis
Szef Wszystkich Szefów

Ja mam jeszcze takie, które malowałem w wieku 9-10 lat Nie są godne pokazania ich na forum :P

Jak znajdę czas na zrobienie zdjęć to jutro wrzucę foty niskobudżetowej spearchuki i wieży.

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

Matis pisze:Rycki z chłopskimi hełmami [...] U bodajże Jagala zobaczyłem taki patent[...]

Nie, nie u mnie :wink:

Rady co do malowania już dostałeś, ale podkreślę jeszcze raz jedna rzecz- podstawki. Nawet nie zdajesz sobie sprawy jak bardzo podniesie poziom Twoich figsów zwykła podstawka piasek z drybruchem oraz trawka statyczna. Piasku masz pełno, a trawka to nie jest niebotyczny wydatek. Cała armia na taki TT będzie robić dobre wrażenie, życzę wytrwałości. Pamiętaj, że pomalowane figurki lepiej walczą ;)

pzdr!
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
Matis
Szef Wszystkich Szefów

Dzięki.

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Rycerstwo używało kapalinów równie często jak i chłopstwo ;) Pamiętajmy,. że nie każdy rycerz był na tyle możny, aby stanąć w pełnej zbroi :) IMO bardzo fajnie wyglądają :)
Obrazek

Chłopska Bretka ;) : W/R/P: 4/2/4

Awatar użytkownika
Gniewko
Masakrator

Post autor: Gniewko »

Pełna zgoda z Nijlorem - nie ma czegoś takiego jak "chłopski hełm". Kapalin był chyba najpowszechniej używanym rodzajem hełmu w średniowieczu i zachowały się nawet piękne egzemplarze wysokiej jakości należące do książąt i królów.
Lepiej doma iść za pługiem, niż na wojnie szlakiem długiem.

Awatar użytkownika
RotARaven
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: RotARaven »

Nie widzi mi się ta różnorodność kolorów, ale wykonanie na +
- They surrounded us
- That's good, we will fight in every direction
Obrazek
Szczur22 pisze:Bez BSB to jak bez wacka do burdelu. Napijesz się drinka, ale akcji nie bedzie bo spanikujesz.

Awatar użytkownika
Matis
Szef Wszystkich Szefów

UP.

Ostatni pegazista: Robiony trochę na siłę, ale nie wyszedł chyba najgorzej.

Obrazek
Obrazek

Vip Balisty orkowej zrobionej dla Gurugalaxy. Była robiona szybko i z jak najmniejszymi kosztami.

Obrazek
Obrazek

Wieża. Była moją pierwszą makietą i jest dopiero w stadium początkowym. Wymaga gruntownego przemalowania. Te białe prześwity to soda, która kiedyś robiła za śnieg.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

ODPOWIEDZ