Matura 2011
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Re: Matura 2011
Widać angielski rozszerzony był faktycznie trudny, bo jeszcze nie dostaliśmy pojazdu od Yudo 

Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Matura - zdałem to w zeszłym roku. Przed maturą myślałem, że to uber hardkor. Ale i tak uczyłem się tylko do historii i matmy. Do polskiego i angola nawet nie zajrzałem. Matura to tak naprawdę bułka z masłem w porównaniu z sesją. Być może nie wiecie, gołowąsy
, ale sesja to jest taka jakby sterta matur i to nierzadko trudniejszych, a czasu na naukę nie ma za dużo
.

- krystian1wielki
- Niszczyciel Światów
Ja to nawet na to siły nie mam 

-
- Oszukista
A ja polski podstawa, matma rozszerzenie, angielski podstawa i geografia rozszerzenie

- krystian1wielki
- Niszczyciel Światów
gera brr
Ja mając 5 nie wiem w którym miejscu na mapie afryki szukać
Ja mając 5 nie wiem w którym miejscu na mapie afryki szukać

- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Jakby na to nie patrzeć to nie jest powód do robienia takiej rozradowanej mordki. 

Yudo jeszcze nie widziała rozszerzonej.Andrzej pisze:Widać angielski rozszerzony był faktycznie trudny, bo jeszcze nie dostaliśmy pojazdu od Yudo
gdybym nie miała męża prawnika, który mi uświadamia, czym to grozi, to bym Cię obraziła mówiąc, że jesteś idiotą chwaląc się czymś takim.gera brr
Ja mając 5 nie wiem w którym miejscu na mapie afryki szukać![]()
...mój bohaterlohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.

Dżizas, a po kiego grzyba to zdawać? o_O
@Yudo
To jak coś, to masz tu linka
http://www.mmpoznan.pl/photo/1008957/Ma ... anskrypcja
@Yudo
To jak coś, to masz tu linka

http://www.mmpoznan.pl/photo/1008957/Ma ... anskrypcja
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
tez się pchwale co zdaję:
polski podstawa, temat ustnego: 'Na dwóch wybranych przykładach zanalizuj i porównaj sposób kreacji świata przedstawionego w literaturze fantasy i science-fiction.' (nie żebym porównywał 40 i battla
)
matma rozszerzona
angielski podstawa(choc żałuję, że rozszerzenia nie wziąłem)
Gegra rozszerzona(tak sobie z nudów wybrałem)
polski podstawa, temat ustnego: 'Na dwóch wybranych przykładach zanalizuj i porównaj sposób kreacji świata przedstawionego w literaturze fantasy i science-fiction.' (nie żebym porównywał 40 i battla

matma rozszerzona
angielski podstawa(choc żałuję, że rozszerzenia nie wziąłem)
Gegra rozszerzona(tak sobie z nudów wybrałem)
40k bylby niewdziecznym tematem na mature, bo jest to swiat
- niszowy
- rozwijany ponad 20 lat przez roznych autorow, a wiec o roznym kanonie
- bedacy swoistym memetycznym smietnikiem: fluff 40k zawiera niezwykle duzo (jesli nie wiekszosc) tropes'ow, toposow i schematow - przez to jest tez zajebiscie postmodernistyczny i nie moze byc brany na serio (bo brany na serio jest glupi, nieprawdopodobny i smieszny)
to jest zaleta pod wzgledem poznawania - zwlaszcza jesli masz przygotowanie memetyczne (literatura zarowno klasyczna jak i fantastyka, filozofia, religioznawstwo, film) - ale egzaminu wolalbym nie ryzykowac
Sent from my HTC Desire using Tapatalk
- niszowy
- rozwijany ponad 20 lat przez roznych autorow, a wiec o roznym kanonie
- bedacy swoistym memetycznym smietnikiem: fluff 40k zawiera niezwykle duzo (jesli nie wiekszosc) tropes'ow, toposow i schematow - przez to jest tez zajebiscie postmodernistyczny i nie moze byc brany na serio (bo brany na serio jest glupi, nieprawdopodobny i smieszny)
to jest zaleta pod wzgledem poznawania - zwlaszcza jesli masz przygotowanie memetyczne (literatura zarowno klasyczna jak i fantastyka, filozofia, religioznawstwo, film) - ale egzaminu wolalbym nie ryzykowac
Sent from my HTC Desire using Tapatalk
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
Na tym polega słuchanie. W tym roku wydało mi się wyjątkowo łatwe, z tej części akurat na pewno mam 100%, z pozostałych zobaczymy. Maturę poprawiam w tym roku rekreacyjnie żeby dobić 100% z R 
A dla narzekających polecam zobaczyć zeszłoroczną, IMO była o wiele bardziej wymagająca w każdej części.

A dla narzekających polecam zobaczyć zeszłoroczną, IMO była o wiele bardziej wymagająca w każdej części.
Angielski był rzeczywiście łatwiejszy, ale z całym szacunkiem matma czy polski były trudniejsze (przynajmniej dla mnie, a zeszłoroczny i wcześniejsze matury w szkole pisałem).
Wiesz, jeżeli na tym ma polegać słuchanie to to jest żart. Zresztą mam rodzinę w GB i troszkę wiem jak mówią, spokojnie da się słuchać i rozumieć. Za to nasze słuchania nie zawsze.
Wiesz, jeżeli na tym ma polegać słuchanie to to jest żart. Zresztą mam rodzinę w GB i troszkę wiem jak mówią, spokojnie da się słuchać i rozumieć. Za to nasze słuchania nie zawsze.
Matma i polski trudniejsze
? To ciekawe, bo obiegowa opinia głosi, że poziom obniża się za każdym razem. Kolega zaczął się zastanawiać, czy nie pisać matmy jeszcze raz, żeby mieć na 100%, bo samo zdanie to żadne osiągnięcie
.
.

Zależy jeszcze, którego roku. Na pierwszym lepiej skupić się mimo wszystko na nauce i chodzeniu na wykładyVallarr pisze:"Bezrobotny student" - len i tyleAlbo ma bogatych rodzicow
![]()
Co do absolwenta to sie nie wypowiem... jeszcze ;<

- krystian1wielki
- Niszczyciel Światów
Spada poziom ale nauczania
matura była trudniejsza (przynajmniej jeśli chodzi o rozszerzenie z maty)
matura była trudniejsza (przynajmniej jeśli chodzi o rozszerzenie z maty)