Nowa Edycja

Tomb Kings

Moderator: Shino

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Domino
Falubaz

Re: Nowa Edycja

Post autor: Domino »

Problem jest taki, że Twoja układanka się rozsypuje jeśli nagle okaże się, że przeciwnik nie jest warzywem. Patrzysz się na to dosyć jednostronnie, bo magia i strzelanie. Które przeciwnik też ma i do tego prawdopodobnie ma też śmieci i przeszkadzajki. I nie widzę podobieństwa między Twoim pomysłem na TK a Lizakami, rzekłbym, że nawet przeciwieństwa, z jednej strony masz armię stabilną, opierającą się na twardym statyku, a teraz masz koncepcję na grę, zakładając, że nic Ci rydwanów nie rozbije, że dojadą jak trzeba, że się pięknie wszędzie zmieszczą...

Awatar użytkownika
felek
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: felek »

Są już może pliki do AB ??

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

szeregowiec ryan
Mudżahedin

Post autor: szeregowiec ryan »

Pytanko - w booku jest napisane ze Skeleton Charioter ma 2 ataki ale czy to dotyczy juz całej załogi czy kazdy ma po 2 ataki (czyli zusammen 4). Pytanie numer 2 - czy oboje moga teraz strzelac i walic ze speara?

Awatar użytkownika
felek
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: felek »

Właściwie po głebszej analizie to wygląda jakby każdy miał po 2 ataki bo przy koniach pisze że one maja po 1
Ostatnio zmieniony 14 maja 2011, o 18:46 przez felek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

Post autor: Soulferin »

szeregowiec ryan pisze:Pytanko - w booku jest napisane ze Skeleton Charioter ma 2 ataki ale czy to dotyczy juz całej załogi czy kazdy ma po 2 ataki (czyli zusammen 4). Pytanie numer 2 - czy oboje moga teraz strzelac i walic ze speara?
Każdy załogant ma po 2 ataki.Włóczniami mogą tylko walczyć.Od strzelania mają łuki.
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Chyba nie o to było pytanie :)
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

Oj tam,pobieżnie looknałem :) Oboje mogą :)

Bastor
Chuck Norris

Post autor: Bastor »

Dokładnie tak - teraz każdy rydwan ma 4 ataki załogantów wręcz (włócznie) i 2 strzały z łuków/na rundę.
Do tego oczywiście 2 koniki :)

szeregowiec ryan
Mudżahedin

Ok to jeszcze jedno głupie pytanie - czy mozemy rzucić Popychaczkę na oddział który jest w kombacie? W opisie czaru jest ze all unengaged friendly nehekharan undead units within 12" may make a single move as if in the remaining moves sub-phase. wiem ze To jest RAWowanie na maxa ale w sumie - jestem engaged wiec nie moge sie ruszyc ale moge sie wskrzesic :D

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

Nie mozesz.Unengaged to unengaged i już :)

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

szeregowiec ryan pisze:wiem ze To jest RAWowanie na maxa ale w sumie - jestem engaged wiec nie moge sie ruszyc ale moge sie wskrzesic :D
znaczy rawowanie jest to, ze chcesz targetowac oddzial w walce czarem, ktory targetuje wszystkie unengaged units w ilus tam calach?

to nie jest rawowanie. to idealnie w druga strone. Ignorowanie tego co jest napisane

szeregowiec ryan
Mudżahedin

Nie no moment - w opisie czaru nie masz napisane ze mozesz targetowac tylko unengaged units tylko ze unengaged moga sie poruszyc :D Tym bardziej ze jest to obszarówka rzucasz na wszytskie oddziały w ilustam calach i te co sa niezaangazowane moga sie ruszyc a te w kombacie moga sie dokrzesic bo dostały Auga. I to jest RAW :D

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

szeregowiec ryan pisze:Nie no moment - w opisie czaru nie masz napisane ze mozesz targetowac tylko unengaged units tylko ze unengaged moga sie poruszyc
To chyba masz jakiś inny opis czaru niż w podręczniku.
Obrazek

Awatar użytkownika
Dragan
Chuck Norris

Post autor: Dragan »

Ja to widze taką wersje na euro:

HLP
4lv, lore of nekehara

Tomb King
GW
glittering scales
fencers blade
healing potion

LP
1 lv, scroll, lore of light

LP
2lv, lore of light

LP
2lv, lore of light

25x łuki
FCG

2x10 łuki
muzyk, champion

3x chariot

2x10 szkieli
ch, muz

30x gwardia
FCG, halabardy

3x stalker lub 2x3 carriony

Klopa
Kaszkiet
Hierotytan

Awatar użytkownika
Domino
Falubaz

GW na Kingi zbędne jak ma fencers blade. Spam małych liczek bo liczysz na banishment jak mniemam? Ogólnie całkiem fajne, ja wybrałbym stalkerów zamiast carrionów, stalkerzy mogą przeważyć o losach bitwy, niszcząc coś sytego, carriony nie do końca.

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

TK 24002400 Pts - Tomb Kings Army

1 Liche High Priest @ 260.0 Pts
General; Lore of Light; Magic Level 4
Neferra's Scrolls of Mighty Incantations [50.0]

1 Liche High Priest @ 235.0 Pts
Hierophant; Lore Table; Lore of Nehekhara; Magic Level 4
Dispel Scroll [25.0]

1 Liche Priest @ 105.0 Pts
Lore of Light; Magic Level 2

1 Liche Priest @ 70.0 Pts
Lore of Light; Magic Level 1

1 Screaming Skull Catapult @ 90.0 Pts

1 Screaming Skull Catapult @ 90.0 Pts

1 Casket of Souls @ 135.0 Pts

1 Hierotitan @ 175.0 Pts

19 Skeleton Archers @ 130.0 Pts
1 Master of Arrows @ [10.0] Pts

9 Skeleton Archers @ 70.0 Pts

9 Skeleton Archers @ 70.0 Pts

9 Skeleton Warriors @ 50.0 Pts
1 Master of Arms @ [10.0] Pts

9 Skeleton Warriors @ 50.0 Pts
1 Master of Arms @ [10.0] Pts

4 Skeleton Chariots @ 220.0 Pts

4 Skeleton Chariots @ 220.0 Pts

24 Tomb Guard @ 307.0 Pts
Light Armour; Shield; Standard; Musician
1 Tomb Captain @ [12.0] Pts

5 Carrion @ 120.0 Pts

Models in Army: 102

Total Army Cost: 2397.0

Narazie cosik takiego mi przychodzi do głowy jeśli chodzi o granie i nie zbyt duże proxowanie.
Jedyne czego mi brakuje w tej rozpie do szczescia to bsb i stalkerzy, ale może dadza nam +200 i bedzie zajebiaszcczo, ale nie ukrywam ze da sie pograc i bez tych rzeczy.

Awatar użytkownika
Domino
Falubaz

Gwardia idzie normalnie w klocku? To jest o wiele lepsze od Twojego wcześniejszego tworu, te 8 wózków wjeżdżających na bok unitów ponabijanych na tyczki wydaje się sympatyczne. Ciekaw jestem carrionów, jak przetestujesz rozpiskę napisz, jak sprawdzą się oddział takich 5- do czego ich używałeś i ogólnie wrażenie. Ja jakoś na razie na sucho nie jestem do nich przekonany, niby statystyki mają naprawdę fajne, ale jednak jakie zadanie ma spełniać taki oddział... No nie wiem. No i kapitan do gwardii kosztuje 10 pkt, a nie 12, tak na przyszłość.
Bironę rzucasz na rydwany? Jakby Ci się udało połączyć 3 z Nehekhary, a potem poprawić np ze scrolla Time-warpem, to taki oddział rydwanów jest srogi- 32 ataki z s4 od góry, 24 ataki z s3 od koni i 4d6 impaktów... Jejeje!

Bastor
Chuck Norris

Post autor: Bastor »

Nie ma co - rydwany mają swoją wymowę 8)

I fajnie widzieć, że spora część rozp idzie właśnie w tym kierunku - jakbyście zerknęli na 41 stronę w mojego posta to tam własnie podsuwałem taką kminę... :D

Awatar użytkownika
Golonka
Masakrator

Post autor: Golonka »

Bardzo fajna rozpiska Śmiechu. Jednak jak pokazał dzisiejszy turniej w Bardzie, który wygrał Malal TK, te tyczki są zbędne, zamiat nich możesz przecież zmieścić coś jak Katapulta lub Carriony. Zboostowane rydwany niszczą system i same wygrywają walki. Domin możesz na nie narzekać, ale po tym co dzisiaj widziałem stwierdzam, iż w połączeniu z Magią TK, która jest nie do powstrzymania, są najlepszą jednostką TK. Policzcie sobie na papierze jakie to ilości ataków z KB od jednego rydwanu wychodzą, coś przerażającego.
Furion pisze:
@nders9 pisze:
Can units deploy closer than 1" apart?
No, becouse no.

ODPOWIEDZ