Zapytania o zielone zasady
Moderator: Kołata
Re: Zapytania o zielone zasady
big stabba nie da sie zabic tak jak siatek na NG
czy jeśli mam przedmiot, który pozwala mi przerzucać każdego warda to, czy mogę też przerzucać ochronę magiczną?
- gerald_tarrant
- Masakrator
nie wiedziałem, że siaty się da
a jeśli zginie sieciarz, to efekt znika od razu czy po prostu w następnej turze sie nie rzuca?
- gerald_tarrant
- Masakrator
zrozumiałem, że brakuje przecinka po zabić i łyknąłem jak pelikan :pmaciom pisze:big stabba nie da sie zabic, tak jak siatek na NG
wszystko po staremu mam nadzieję
mój błądgerald_tarrant pisze:zrozumiałem, że brakuje przecinka po zabić i łyknąłem jak pelikan :pmaciom pisze:big stabba nie da sie zabic, tak jak siatek na NG
wszystko po staremu mam nadzieję
tak oczywiście po staremu, miałem na myśli ze big stabba działa jak siatki (znaczy ze nie ginie z śmiercią modelu)
czy jeśli mam przedmiot, który pozwala mi przerzucać każdego warda to, czy mogę też przerzucać ochronę magiczną?
Czy można rzucić dwa razy na jednego szamana Fist of Gork ? Czy jeżeli ma "remains in play" to znaczy jednocześnie, że nie mogę go więcej razy rzucić ? (oczywiście przy braku rozproszenia tego czaru) W sumie nie ma nic takiego napisanego, że można tylko raz...
Pozdrawiam
Pozdrawiam
"Przeklęta knieja. Zawsze mi przypomina te zniewieściałe elfy." Kagain
Parę pytań po dziewiczych mobilizacjach Hordy na stole:
1. Mógłby mi ktoś wyjaśnić jak wygląda sytuacja gdy obok/nad Nocnikami z Fanolami coś przeleci? Bo rozumiem jak wyląduje, ale co w sytuacji gdy po prostu model wykonuje lot w ich pobliżu
2. 1 i 1 na Animozje - rozumiem, że Goby przyatakowały Czarnuchów bo Orkasy znów ich za coś zjebały, a maluchom puściły nerwy - nie przestawiam Gobów do Czarnuchów, tylko ten D6 hits z S3 wykonuje "wirtualnie" ?
3. Czy po zjedzeniu Muchomorka przez Szamana wypadnie 6 to może zrobić IFkę ?
więcej grzechów nie pamiętam, mam nadzieje że Warboss za wszystkie żałuje, pozdrawiam i dzięki za pomoc
1. Mógłby mi ktoś wyjaśnić jak wygląda sytuacja gdy obok/nad Nocnikami z Fanolami coś przeleci? Bo rozumiem jak wyląduje, ale co w sytuacji gdy po prostu model wykonuje lot w ich pobliżu
2. 1 i 1 na Animozje - rozumiem, że Goby przyatakowały Czarnuchów bo Orkasy znów ich za coś zjebały, a maluchom puściły nerwy - nie przestawiam Gobów do Czarnuchów, tylko ten D6 hits z S3 wykonuje "wirtualnie" ?
3. Czy po zjedzeniu Muchomorka przez Szamana wypadnie 6 to może zrobić IFkę ?
więcej grzechów nie pamiętam, mam nadzieje że Warboss za wszystkie żałuje, pozdrawiam i dzięki za pomoc
Remo pisze: Ja bym tabelkę miscasta też usunął bo czasem komuś Wampira wsysnie i jest to smutne i niesprawiedliwe i w ogóle brak balansu...
1 i 1 na Animozję to nie tak - jednostka atakuje inną jednostkę, ale też podatną na animozję, więc Czarnych nie zaatakują (ani maszyn, ani rydwanów, trolli, giganta, arapająka, ani resztek poniżej 5 modeli, ani nawet Squig Hoperów, bo na animozję nie są podatni). Ta druga jednostka musi być w promieniu 12", jak nie ma koga zaatakować to 1 i 1 zmienia się na 1 i 2 (Squabble). Jeśli już zadziała 1i1 to jednostek nie przestawia się (tak jak to było w 6ed) tylko z odległości rzucają w siebie tym co mają pod ręką, stąd taka mała siła (tylko3) tych trafień
Fanole - muszą wyjść gdy coś wrogiego pojawi się w odległości 8". Latacz ląduje (musi i już) fanole wychodzą, dostają ukierunkowującego kopa w zadek (niekoniecznie w kierunku tego kogoś kto ich wyciągnął, decyzja gracza gdzie idą), a potem latacz (jeśli chce) startuje i leci se dalej w swoją stronę. A jeśli nie chce to nie leci. Jedynie jeśli wyciągający ich szarżuje to musi szarżę kontynuować i nie może się zatrzymać.
Grzybki - zdaje się że errata coś o tym mówi, ale niestety nie wiem co
Fanole - muszą wyjść gdy coś wrogiego pojawi się w odległości 8". Latacz ląduje (musi i już) fanole wychodzą, dostają ukierunkowującego kopa w zadek (niekoniecznie w kierunku tego kogoś kto ich wyciągnął, decyzja gracza gdzie idą), a potem latacz (jeśli chce) startuje i leci se dalej w swoją stronę. A jeśli nie chce to nie leci. Jedynie jeśli wyciągający ich szarżuje to musi szarżę kontynuować i nie może się zatrzymać.
Grzybki - zdaje się że errata coś o tym mówi, ale niestety nie wiem co
- Aron_Banalny
- Masakrator
nie generuje IF-ki ani MINIMALNEGO CASTING VALUE3. Czy po zjedzeniu Muchomorka przez Szamana wypadnie 6 to może zrobić IFkę ?
Co się stanie jeśli fanatyk wpadnie w Mangler squiga podczas ruchu losowego? Obydwoje sobie hity wypłacają ? bo miałem taką sytuację ostatnio w bitwę - założyliśmy, że fanatyk zadaje k6 a squig 3k6 i ginie ?
pozdro
pozdro
"Przeklęta knieja. Zawsze mi przypomina te zniewieściałe elfy." Kagain
Aron_Banalny pisze:nie generuje IF-ki ani MINIMALNEGO CASTING VALUE3. Czy po zjedzeniu Muchomorka przez Szamana wypadnie 6 to może zrobić IFkę ?
czyli jak na podstawowych kościach+lvl bonus szamana nie wypadnie CV to w ogóle nie dorzucam kości z grzybka?
Remo pisze: Ja bym tabelkę miscasta też usunął bo czasem komuś Wampira wsysnie i jest to smutne i niesprawiedliwe i w ogóle brak balansu...
DragoWwl - mimo że się nie osiągnie minimalnego casting value to i tak musisz dorzucić kość z grzyba - zawsze może wypaść na kości 1 (i masz 50% szans że szaman wbije sobie ranę).
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro.
- gerald_tarrant
- Masakrator
ile impactów zadają w tej edycji rydwany wilków/dzików