DIPPING - TESTOWANIE
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Re: DIPPING - TESTOWANIE
Dzięki za komenty
Szary na ostrzu topora to taki mały mix - podkład to humbrol(olejny) 157, potem lekki drybrush 144 (też olejna humbrola), na końcu rozjaśnienie Space Wolves Grey. Zresztą tak samo zrobione są rogi/pazury. Zostało mi jeszcze dużo humbroli i staram sie je jakoś wykorzystać, choć i tak raczej nie pożegnam się z nimi na zawsze - w palecie jest kilka ciekawych kolorów,no i stosuję je jako podkład.
Fotek przed niestety nie mam. Teraz robię sobie Wyverne to postaram się zrobić fotki przed pomazaniem bejcą.
Po bejcowaniu juz nic z figurkami nie robiłem (oczywiście oprócz położenia matowego lakieru)
Szary na ostrzu topora to taki mały mix - podkład to humbrol(olejny) 157, potem lekki drybrush 144 (też olejna humbrola), na końcu rozjaśnienie Space Wolves Grey. Zresztą tak samo zrobione są rogi/pazury. Zostało mi jeszcze dużo humbroli i staram sie je jakoś wykorzystać, choć i tak raczej nie pożegnam się z nimi na zawsze - w palecie jest kilka ciekawych kolorów,no i stosuję je jako podkład.
Fotek przed niestety nie mam. Teraz robię sobie Wyverne to postaram się zrobić fotki przed pomazaniem bejcą.
Po bejcowaniu juz nic z figurkami nie robiłem (oczywiście oprócz położenia matowego lakieru)
Witam
Mam pytanko czy ktoś z was korzystał z bejcy firmy ZAR ? takie malutkie puszeczki ?
A tutaj lista kolorow
http://www.2m.com.pl/images/stories/pro ... nchips.jpg
Jaki kolor byście zalecali do bejcowania armii Demonow ?
Chodzi mi o jeden kolor który nadawał by się dla Demonetek, Horrorkow oraz Bloodkow może i dla pozostałych modeli
Armia podchodząca pod styl Khorna tak! demonetki i horrorki tez maja pod niego troche podchodzic hehe zaczy sie beda mialy troche czerwieni
Po mozolnej zabawie z DE chcę szybkim sposobem bez zabawy pomalować armię Demonow aby wyglądała w miarę OK tak aby nie było trzeba się wstydzić a zarazem można było by zagrać w jakimś masterze
Stosuje podkładu czerwonego Dragoblood czy jakoś tak firmy Army Painter.
Dziękuje
Mam pytanko czy ktoś z was korzystał z bejcy firmy ZAR ? takie malutkie puszeczki ?
A tutaj lista kolorow
http://www.2m.com.pl/images/stories/pro ... nchips.jpg
Jaki kolor byście zalecali do bejcowania armii Demonow ?
Chodzi mi o jeden kolor który nadawał by się dla Demonetek, Horrorkow oraz Bloodkow może i dla pozostałych modeli
Armia podchodząca pod styl Khorna tak! demonetki i horrorki tez maja pod niego troche podchodzic hehe zaczy sie beda mialy troche czerwieni
Po mozolnej zabawie z DE chcę szybkim sposobem bez zabawy pomalować armię Demonow aby wyglądała w miarę OK tak aby nie było trzeba się wstydzić a zarazem można było by zagrać w jakimś masterze
Stosuje podkładu czerwonego Dragoblood czy jakoś tak firmy Army Painter.
Dziękuje
Daemons, X-Wing & Black Tea
- General Baga
- Kradziej
Rem; pomysl nad pro produktami, np Army Painter - tak wiem ze drogie ale warto, naprawdę warto...
I nigdzie w życiu nie wyjadę
Mnie u siebie horoszo
Na inne kraje lachę kładę
Tam w kieliszkach wyższe dno
Tu chcę umrzeć w kraju cnót
Mnie u siebie horoszo
Wybrałem ten kolor tyci ciemniejszego już nie było.. dziś po pracy będę testował
Co do bejcy Army Painter miałem zamiar kupić ale uświadomiłem sobie że to aż 1 boxa wiec wywaliłem z koszyka dodając box figsów.
Pomyślałem że tak wiele osób używa zwykłej bejcy to chyba nie jest aż taka zła....
Co do bejcy Army Painter miałem zamiar kupić ale uświadomiłem sobie że to aż 1 boxa wiec wywaliłem z koszyka dodając box figsów.
Pomyślałem że tak wiele osób używa zwykłej bejcy to chyba nie jest aż taka zła....
Daemons, X-Wing & Black Tea
- General Baga
- Kradziej
prawda, dokladnie sam tak myślałem i jakby nie bylo jest to prawda - AP to jednak wygoda...z reszta zobacz moj post apropo bejcowania w temacie o AP Icek nadal ma traume jak widzi ze wyciągam bejce
I nigdzie w życiu nie wyjadę
Mnie u siebie horoszo
Mnie u siebie horoszo
Witam, mam proste szybkie pytanie- jak rozcieńczyć lakierobejcę. Proponowano benzynę lakową ale ona nie spełnia zadania- znajduje się na górze pojemnika a cała bejca na dnie. Czy istnieje jakaś metoda by tego dokonać?
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Musisz przeczytać na opakowaniu. Zawsze masz napisane czym rozcieńczać lub czym myć narzędzia. Ew. możesz sprawdzić na stronie producenta.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Od miesiąca pracuje w firmie chemicznej sprzedaje rożnego typu lakierobejce itp.
Zapytałem starego wyjadacza na magazynie czym się różnią lakierobejce sadolin a altax odpowiedział ze tylko cena. Ktoś sprawdzał różnice miedzy tymi dwoma. Altax ma małe puszki 0.25l a sadolin najmniejsza ma 0.7l
Zapytałem starego wyjadacza na magazynie czym się różnią lakierobejce sadolin a altax odpowiedział ze tylko cena. Ktoś sprawdzał różnice miedzy tymi dwoma. Altax ma małe puszki 0.25l a sadolin najmniejsza ma 0.7l
podpis był nieregulaminowy
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Mam lakierobejce zarówno Altaxin jak i Sadolin.
Różnica jest kolosalna, Altaxin dużo lepszy.
Różnica jest kolosalna, Altaxin dużo lepszy.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Proste, wrzucałem już na forum ale cobyś nie szukał:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 73#p676873
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=24348
gdzieś jeszcze w tym temacie wrzucałem zdjęcie całego oddziału Plague monków.
Rycerzy robiłem jakieś 2-3 lata temu ale szczurzaki to nadal co jakiś czas sobie zabejcuje.
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 73#p676873
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=24348
gdzieś jeszcze w tym temacie wrzucałem zdjęcie całego oddziału Plague monków.
Rycerzy robiłem jakieś 2-3 lata temu ale szczurzaki to nadal co jakiś czas sobie zabejcuje.