TURNIEJ WFB 1700pkt SKLEP IMPERIUM KRAKÓW - 14.05.2011

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Re: TURNIEJ WFB 1700pkt SKLEP IMPERIUM KRAKÓW - 14.05.2011

Post autor: Fluffy »

Kosa na racje - macie jakiś kłopot z He to czas nauczyć się grać a nie banować systemowo pół armii. Słabo się słucha tego jęczenia o HE. Na szczęście mam faktycznie drugą armie do wygrywania, - Demony. Zobaczymy jak będziecie płakać po następnym turnieju i co będziecie w Demonach chcieli zbanować bo Demony bez ograniczeń euro są nie do zatrzymania i udowodnię Wam co znaczy przegięta armia tak ,że zapomnicie o przegiętości HE raz na zawsze.
Proponuję zagrac Bestiami :wink:

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
archeolog
Chuck Norris

Post autor: archeolog »

HE mają więcej obrońców niż krzyż #-o

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Bestie są mega cienkie ale co do Orków to się nie zgadzam. Dobra armia ale potrzebuje dobrego gracza i mądrej rozpiski. To że Bestie są cienkie wynika z faktu ,że to bardzo stara armia. To że bestie przegrywają z HE nie oznacza ,że HE są najlepszą na świecie armia bo Bestie przegrywają z każdym....
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

Dibo pisze:Kosa jesteś bogiem w odwracaniu kota ogonem i królem demagogii
Cały czas chodzi przede wszystkim o tę nieszczęsną książkę. Na takie punkty nawet bez "6" w czarach, posiadanie praktycznie niedispellowanej magii jest zwyczajnie przegięte.
to jest większa demagogia :D
Dibo pisze:Żeby było ciekawie proponuje graczom HE zagrać: bestiami na nie pocięte HE i potem będziemy rozmawiać OK
Chętnie bym zagrał, naprawdę, ot dla zabawy.
Bestie chyba takie słabe nie są od kiedy Crus nimi grał (tak mi opowiadałeś?)

Co więc dobitnie świadczy o umiejętnościach.
Zapewne bym dostał od tych HE, ale co z tego? To przecież zabawa :)
A może jakby mi tak bardzo zależało na zwycięstwie to bym pograł tymi bestiami i moze w końcu za 10 czy 20 razem skopałbym dupsko elfikom :D
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

Post autor: Soulferin »

Przypominam że HE są tak gięte że w końcu wypadną z ETC a bestie zostaną...
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"

Awatar użytkownika
archeolog
Chuck Norris

Post autor: archeolog »

jest kilka powodów innych niż sila armii które pozwola zostac bestiom w ETC :wink:
a PiotrB jak zawsze przesadza mowiac ze mega cienkie a pisząc ze mamy nauczyć sie grac a nie banować powinno chyba paśc z naszych ust w Twoją strone bo nie sztuka klepnąć bestie pedałami i twierdzić ze sie potrafi grać Piotrze :wink:

Awatar użytkownika
michal
Chuck Norris

Post autor: michal »

PiotrB pisze:To że Bestie są cienkie wynika z faktu ,że to bardzo stara armia.
Stara pod jakim względem? Bo chyba nie wydania podręcznika

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

Bestie są jak WE, wymagają szachowej rozgrywki ale da się nimi grać i wygrywać.Co do HE, panowie naprawdę zwróćcie uwagę ze HE bodajże raz zajęły 1 miejsce na jakimś lokalu na zadupiu a tak nawet WE zajmuja lepsze miejsca!Ostrzał i magia ich niszczy.Nie znęcajcie się nad nimi jeszcze bardziej :)

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

Soulferin pisze:Bestie są jak WE, wymagają szachowej rozgrywki ale da się nimi grać i wygrywać.Co do HE, panowie naprawdę zwróćcie uwagę ze HE bodajże raz zajęły 1 miejsce na jakimś lokalu na zadupiu a tak nawet WE zajmuja lepsze miejsca!Ostrzał i magia ich niszczy.Nie znęcajcie się nad nimi jeszcze bardziej :)

gorzka prawda...

czy to zadupie to Kraków battlowy?
Też gorzka prawda...

No ale HE są przegiete przecież, zostawmy im cory zaś speciale zróbmy unit size 5-10 i będzie mozna z nimi grać na poziomie.

Jak HE wchodziły na VIIed też był lament o ASF, że będzie samograjem itd. jakoś nic z tych czarnych wizji się nie sprawdza.
Podobnie lament na temat hajelfickiej gwiazdy śmierci, z tego co widzę miała wygrywać master za masterem acz wiele nie zdziałała :)
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

Kosa kocham cie stary :*

HE nie wygrywają masterów bo maja do przeskoczenia lizaki, demony, lub turbo defensy. I nikt nie zaprzecza ze z nim macie kakao.

Chodzi mi o jedną rzecz drodzy elfikowie - zagrajcie chociaż trzy bitwy grając inną, nie defensywną (!) armią na nie przycięte HE z książką i 6tkami i zobaczcie sami jaka jest zabawa tej drugiej strony i o co tak naprawdę nam chodzi. Bo bez tego nasze dyskusje są tutaj jałowe.

Piotr - zakładam że ten tekst o demonach to żart :wink:

P/S
Podoba mi sie ta dyskusja - troche oftop ale co tam :D
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

Prosta sprawa nastepny turniej zróbcie na 1000-1200 pts w formacie Mecz - Rewanż 1,15h na grę Ostatnia gra jak sie nie uda zmieścić bez rewanżu i Heja!

Postaram sie być w czewrcu na turnieju TYLKO NAJPIERW ZAPROPONUJCIE JAKIEŚ TERMINY

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

Kosa pisze:czy to zadupie to Kraków battlowy?
Nie to Żołnierzyki w Smoku VI w Katowicach czy coś, takie inne zadupie ;)
Dibo pisze:Chodzi mi o jedną rzecz drodzy elfikowie - zagrajcie chociaż trzy bitwy grając inną, nie defensywną (!) armią na nie przycięte HE z książką i 6tkami i zobaczcie sami jaka jest zabawa tej drugiej strony i o co tak naprawdę nam chodzi. Bo bez tego nasze dyskusje są tutaj jałowe.
No to masz zasady Euro, wszystko jest wyrównane więc o co chodzi? Ale dlaczego przycinacie speciale HE skoro na tym sie opiera nasza armia?Nie mów ze mamy grać na włoczniach, sam sobie graj na ungorach.Obetnijcie wiec Demony, chaośników,Vc, Skaveny i wtedy bedzie sprawiedliwie.Nikt nie narzeka ze demony mają ItP, wardy na 5+ i zajebiste sypanko wiec czemu narzekacie ze HE mają ASF?Mam wymieniać zdolności innych armii? :D

Awatar użytkownika
Cytrus Kontynentalny
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Cytrus Kontynentalny »

Jakie obcinanie elit HE :shock:? O ile dobrze pamiętam, to była to rzucona propozycja - zresztą nie przyjęta - która miałaby się tyczyć wszystkich armii. Nawet nie było podanych konkretów na jakiej zasadzie miałoby to wyglądać. Narzekać sobie na elity możemy, ale nie zabronimy Ci ich przecież wystawiać.

Trochę się w swej sprawiedliwej krucjacie zagalopowałeś :D

I czemu zawsze wracacie na tematy masterów? Gdybym miał się nimi sugerować to nigdy nie wystawiałbym tego co lubię. Ograniczenia miałyby się tyczyć każdego ( max punktów na oddział, max jednostek w oddziale ) dodatkowo tylko ten boh chcemy wywalić.

Proponowaliście by grać na zasadach EURO ale z odpowiednią na punktację zmianą. Dobra. Można spróbować. Ogarnij to jakoś, pozmieniaj ograniczenia wedle dobranego przez Ciebie klucza i wrzuć propozycję w ten temat.

Rozumiem, że skoro tak intensywnie bierzecie udział w dyskusji, to jesteście żywnie zainteresowani następnym turniejem :)

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Jeszcze raz mówię idziecie w złym kierunku. Chcecie ,żeby było fair wprowadzić Euro z drobnymi korektami a nie tworzyć bzdury bo wielu graczy oleje taki turniej.
Co do moich demonów to nie żartuje - uważam ,że to jest przegięta armia i do "przegiętości" HE ma się to jak pięść do nosa. Wygrałem nią około 20 bitew z rzędu nie specjalnie się wysilając....Ale takich armii jest więcej i je właśnie zasady Euro wyrównują. Problem w tym ,że macie małe "ogranie" i spotkaliście parę razy na lokalnym turnieju moje He - miałem szczęście i wygrałem dwa turniej z rzędu - a wy wyciągacie pochopne wnioski. To błąd. Trzeba się słuchać graczy z doświadczeniem. Nie mówię tu o sobie bo ja na tę edycje to może 50 bitew zagrałem. Przemyślcie na spokojnie moje słowa i następnym razem jak będziecie grali z HE i wreszcie wygracie to będzie znaczyło ,że chwilę pomyśleliście zamiast użalać się i płakać ,że ktoś ma lepiej od Was...
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

PiotrB pisze:Jeszcze raz mówię idziecie w złym kierunku. Chcecie ,żeby było fair wprowadzić Euro z drobnymi korektami a nie tworzyć bzdury bo wielu graczy oleje taki turniej.
Co do moich demonów to nie żartuje - uważam ,że to jest przegięta armia i do "przegiętości" HE ma się to jak pięść do nosa. Wygrałem nią około 20 bitew z rzędu nie specjalnie się wysilając....Ale takich armii jest więcej i je właśnie zasady Euro wyrównują. Problem w tym ,że macie małe "ogranie" i spotkaliście parę razy na lokalnym turnieju moje He - miałem szczęście i wygrałem dwa turniej z rzędu - a wy wyciągacie pochopne wnioski. To błąd. Trzeba się słuchać graczy z doświadczeniem. Nie mówię tu o sobie bo ja na tę edycje to może 50 bitew zagrałem. Przemyślcie na spokojnie moje słowa i następnym razem jak będziecie grali z HE i wreszcie wygracie to będzie znaczyło ,że chwilę pomyśleliście zamiast użalać się i płakać ,że ktoś ma lepiej od Was...
O stary to co będzie jak się demonami wysilisz?Zmieciesz wszystkich ! Bedą musieli grać dwa na jeden ! :shock: Więcej pokory chłopie...

PSz
Falubaz

Post autor: PSz »

W wyłuszczonych na stronie 6 /u samej góry/ nawet nie ma bana na tą waszą książkę. Więc o czym wy mówicie? Ban jest tylko na 6 z lorów.

Śmieszy mnie gadanie że trza przycinać maszyny bo są bezsensu i nie wymagają myślenia, natomiast arcy z książką jest do mega myślenia. Ogarnijcie się.
Odnośnie sił poszczególnych armii a w szczególności O&G nie che mi się dyskutować.Znowymi HE na ta edycję nie grałem nigdy a w sumie z HE 2x (raz 6ed i raz 7 ed) i chętnie z nimi zagram mimo książki
Ostatnio zmieniony 17 maja 2011, o 16:52 przez PSz, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Romendakil
Mudżahedin

Post autor: Romendakil »

@PiotrB

Nareszcie jakieś sensowne słowa i argumenty zamiast ślepej obrony swoich HE.

Na jakiej podstawie stwierdzasz, kto z wypowiadających się ma jakie doświadczenie i ogranie (i że ma za małe)?
Pisząc graczy z doświadczeniem kogo masz na myśli? Chętnie wysłucham kogoś bardziej doświadczonego, jeśli tylko będzie podawał argumenty.

Awatar użytkownika
michal
Chuck Norris

Post autor: michal »

A tak wogóle to o czym wy mówicie? Nikt nie ma zamiaru ciąć specjalnie HE. Rozważane bylo tylko wyrzucenie BOHa na małe punkty, co przy braku eurosowych ograniczeń PD i przeliczaniu przedmiotów na PD nie jest chyba takie straszne. Ja sam przy wywaleniu 6'tek na male pkt jestem przeciw banowaniu BOHa.
Wieć Piotrze może daruj już sobie swoją krucjate obrony HE przed "niedoświadczonymi, płaczącymi graczami", którzy z zawiści, że jakiś koleś wygrywa im dwa turnieje z rzędu chcą mu pociąć całą armie.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

michal pisze:A tak wogóle to o czym wy mówicie? Nikt nie ma zamiaru ciąć specjalnie HE. Rozważane bylo tylko wyrzucenie BOHa na małe punkty, co przy braku eurosowych ograniczeń PD i przeliczaniu przedmiotów na PD nie jest chyba takie straszne. Ja sam przy wywaleniu 6'tek na male pkt jestem przeciw banowaniu BOHa.
Wieć Piotrze może daruj już sobie swoją krucjate obrony HE przed "niedoświadczonymi, płaczącymi graczami", którzy z zawiści, że jakiś koleś wygrywa im dwa turnieje z rzędu chcą mu pociąć całą armie.

yyyy to przepraszam ,czytam chyba inną dyskusję niż Ty...
Obrazek

Awatar użytkownika
Cytrus Kontynentalny
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Cytrus Kontynentalny »

DaBossa pisze:Jak już pisałem:
Armie poniżej 2000 pkt
Maksymalne odziały 30 chłopków
Maksymalna wartość oddziałów 300 pkt. lub 350pkt. Bardziej 350 coby niektórzy ie płakali że nie mogą wystawić WL i Chosenów w odpowiedniej liczbie:)
Nie więcej niż 30 strzelców o zasięgu 20"+ ( nie liczą się maszyny, bohaterowie oraz rydwany)
Nie więcej niż trzy maszyny (kowadło maszyną)
Z magii ograniczyć 6-ki oraz skaveńska przektęta 13-ka
Każdy LT jest 0-1 ( LT bohater się nie wlicza)
Można zbanować powerscrolla proforma choć bez szstek może nie być potrzeby

I chyba wszyscy powinni być zadowoleni.

Bestie +100 pkt na armię
Cała HE batalia toczy się o sprawę której nie ma. To są przecież aktualne ograniczenia za którymi głosujemy na tak bądź nie. Z tego co tu widzę, to nawet mimo chęci usunięcia dodatkowo boha, HE wcale nie będą najbardziej poszkodowaną armią.

Napisz wprost co Ci tutaj nie pasuje i co byś zmienił, bo cała ta kłótnia zaczyna mnie już męczyć. Zupełnie nie reagujecie na argumenty innych. Tylko staracie się udowodnić, że elfy to słabiuteńka i poszkodowana armia.

EDIT: albo jeszcze inaczej: jeśli jesteś za ograniczeniami EURO i tylko takimi to możemy zrobić podobne głosowanie. Przy odrobinie szczęścia problem się skończy i na następnym turnieju będziemy testowali zasady EURO na małe punkty.

Jeszcze jeden EDIT: I nie odbieraj całej dyskusji jako atak na siebie ( z powodu wygranych turniejów ). Nie mieliśmy okazji z sobą zagrać a szkoda, bo lubię grać z ludźmi bardziej ogarniętymi w grze niż ja - można się wtedy nauczyć wielu ciekawych rzeczy. Problem w tym, że akurat na HE grałem na tej edycji dziesiątki razy. Podczas gdy na większe ( normalne ) punkty gra jest wyrównana, o tyle na niewielkie książka w połączeniu z 8ed magią jest totalnie miażdżąca. Dało się wygrać, ale potrzebowałem robić rozpę niejako pod elfy.

Jeśli chcesz o tym dyskutować to proszę bardzo :). Przenieśmy rozmowe na priv by nie zaśmiecać niepotrzebnie tematu. Tutaj Zdecydujmy się w końcu na jakieś ustalenia :D

Pokój bracie :D

ODPOWIEDZ