kilka pytań początkującego 2
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: kilka pytań początkującego 2
Impakty są rozlosowywanie jak strzelanie.
W tym przypadku przeciwnik musi rozdzielić hity (nie rany!) pomiędzy herosa a zwykłych.
W tym przypadku przeciwnik musi rozdzielić hity (nie rany!) pomiędzy herosa a zwykłych.
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Nie ma nigdzie. Chodzi o to, że te hity są rozlosowywane jak przy strzelaniu. A o rozlosowywaniu hitów przy strzelaniu jest w rozdziale... uwaga! strzelanie!
Nic nie możesz wybrać. Impakty idą w enemy unit, w tym wypadku unit składa się z 4 zwyklaków+hero. Dystrybucja jest as shooting, więc w wypadku 10 hitów, unit dostaje 8, bohater 2.
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.
przy impaktach nie wybierasz w co atakujesz a w co szarżujesz. A szarżujesz w cały unit, a nie w bohatera w unicie. Gdyby było inaczej to pewnie widzielibyśmy rydwany w każdej armii która ma do nich dostępSoulferin pisze:No zgadza sie.Tyle ze masz napisane ze mozesz wybrać w atakujesz - w oddział, w herosa albo dzielic ataki wiec w sumie chyba mozesz wybrac w co atakujesz.
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę
Mhmmm no ja też kumam
rany zostają zadane, tylko nikt ich nie odbiera ja bym tak to interpretował, przynajmniej w VIIed, więc albo w tym względzie się zmieniły zasady albo od początku źle rozumowałem
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę
- krystian1wielki
- Niszczyciel Światów
zdecydowanie to drugie
4 z lore of slaanesh
kilka pytań:
jednostka musi się poruszać z maksymalną prędkością, więc zawsze maszeruje.
Co dzieje się jeśli: jakaś jednostka friendly blokuje jej marsz? np mam kuszoli z 5mv a przed nimi na 4 calu stoi bohater. czy ta jednostka zadeklarowała marsz i go wykonała (nie może strzelać po marszu), czy z racji tego, że nie poruszyła się więcej niż 5 cali to jest traktowana jak po ruchu? To samo w przypadku gdy hero stoi przed oddziałem bezpośrednio. Oddział się nie poruszył i nie ma konsekwencji do strzału czy oddział nie strzela, bo musiał marszować mimo pokonania zerowej odległości?
Czy jednostka pod wpływem czaru deklaruje szarże, czy po prostu idzie na maksa do przodu i walczy gdy w coś wpadnie. Jeśli na drodze jednostki jest przeszkoda, którą można obejść z dwóch stron (obelisk idealnie na środku jednostki), kto decyduje którą stroną przejdzie jednostka? Zapis jest as directly and as quickly as possible.
gdzie indziej otrzymałem tylko szczątkową odpowiedź, prosiłbym o dokładne wytłumaczenie działania czaru
kilka pytań:
jednostka musi się poruszać z maksymalną prędkością, więc zawsze maszeruje.
Co dzieje się jeśli: jakaś jednostka friendly blokuje jej marsz? np mam kuszoli z 5mv a przed nimi na 4 calu stoi bohater. czy ta jednostka zadeklarowała marsz i go wykonała (nie może strzelać po marszu), czy z racji tego, że nie poruszyła się więcej niż 5 cali to jest traktowana jak po ruchu? To samo w przypadku gdy hero stoi przed oddziałem bezpośrednio. Oddział się nie poruszył i nie ma konsekwencji do strzału czy oddział nie strzela, bo musiał marszować mimo pokonania zerowej odległości?
Czy jednostka pod wpływem czaru deklaruje szarże, czy po prostu idzie na maksa do przodu i walczy gdy w coś wpadnie. Jeśli na drodze jednostki jest przeszkoda, którą można obejść z dwóch stron (obelisk idealnie na środku jednostki), kto decyduje którą stroną przejdzie jednostka? Zapis jest as directly and as quickly as possible.
gdzie indziej otrzymałem tylko szczątkową odpowiedź, prosiłbym o dokładne wytłumaczenie działania czaru
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22