Wiedźmin 2
Moderator: Zaklinacz Kostek
Re: Wiedźmin 2
Mam oryginalnego Wieśka 1 ale po przeprowadzce gdzieś się zapodziała płytka z grą ><
Można gdzieś oficjalnie ściągnąć całą grę?
Można gdzieś oficjalnie ściągnąć całą grę?
odpaliłem wczoraj wiedzmina2 na ultra detalach (radeon HD6850, 8gb ramu). Grafika wygląda naprawdę efektownie. Denerwuje mnie tylko rozmazywanie się tła podczas obrotu kamery (postać geralta jest ostra, a tło się rozmazuje)... efekt może i wizualnie ciekawy, ale łatwo stracić orientację. Być może to tylko kwestia przyzwyczajenia.
No i mimo 60+ fps mam wrażenie braku całkowitej płynności gry.
Popróbuję jeszcze dziś z ustawieniami grafiki bo wczoraj to max 5min pobiegałem.
No i mimo 60+ fps mam wrażenie braku całkowitej płynności gry.
Popróbuję jeszcze dziś z ustawieniami grafiki bo wczoraj to max 5min pobiegałem.
W końcu miałem czas pograć na spokojnie.
Pierwsza rzecz to poziom trudności. Mimo, iż gram na normalu to wiele walk sprawiło mi sporą trudność. Starcie nawet ze słabymi przeciwnikami w większej ilości (3+) jest sporym wyzwaniem.
Sam system walki jest ok (tylko ok, bo za dużo się nagrałem w Assasins Creeda ;p)
Grafika jest genialna jak na RPG (gram na ultra detalach). Efekt deszczu w lesie, rewelacja. Wschody i zachody słońca... palce lizać:). Postaci we wszystkich dialogach się różnią, jeszcze nie spotkałem dwóch takich samych twarzy (jeśli ktoś grał w Gothica4 to wie o czym mówię).
Fabuła póki co, trzyma się kupy. Więcej w tym temacie nie mogę powiedzieć bo jestem dopiero w pierwszej wiosce.
Jedyne co irytuje to interakcja z niektórymi przedmiotami z otoczenia... np., by otworzyć drzwi nie można stać za blisko ani troszkę z boku.
Konkludując...
pierwsze wrażenie bardzo dobre.. tak 9/10.
Pierwsza rzecz to poziom trudności. Mimo, iż gram na normalu to wiele walk sprawiło mi sporą trudność. Starcie nawet ze słabymi przeciwnikami w większej ilości (3+) jest sporym wyzwaniem.
Sam system walki jest ok (tylko ok, bo za dużo się nagrałem w Assasins Creeda ;p)
Grafika jest genialna jak na RPG (gram na ultra detalach). Efekt deszczu w lesie, rewelacja. Wschody i zachody słońca... palce lizać:). Postaci we wszystkich dialogach się różnią, jeszcze nie spotkałem dwóch takich samych twarzy (jeśli ktoś grał w Gothica4 to wie o czym mówię).
Fabuła póki co, trzyma się kupy. Więcej w tym temacie nie mogę powiedzieć bo jestem dopiero w pierwszej wiosce.
Jedyne co irytuje to interakcja z niektórymi przedmiotami z otoczenia... np., by otworzyć drzwi nie można stać za blisko ani troszkę z boku.
Konkludując...
pierwsze wrażenie bardzo dobre.. tak 9/10.
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Jeśli w tym poście pojawi się nadmiar wulgaryzmów – proszę je usuwać.
Wyszedłem z domu. Wsiadłem w autobus. Pojechałem do Warszawy. Wsparłem rodzimy przemysł gier komputerowych kwotą 100 złotych. Wróciłem do domu i przez kilka godzin usiłowałem uruchomić grę Wiedźmin 2, przeglądając zasoby Internetu.
Czy panowie z CD Project z chujami na głowy się pozamieniali, czy co?
Czy zdaje im się, że gdy wytwórnia płytowa wypuści CD-rom który odtwarza się na połowie dostępnych na rynku odtwarzaczy, to będzie odpisywać klientom, że to wina odtwarzaczy?
Czy ja mam teraz wykręcać z komórki w ogrodzie kolejne odtwarzacze? Prosić Vardena żeby mi zgrał Wiedźmina na 16 GB pena?
Co to kurwa znaczy?
Już wiem po DA2, że liczyć na download przy nonsensach z Secu-romem nie mam co, ale, że płyty nie działają?
Czy oni w ogóle myślą?
W krainie piractwa taką manianę odstawiać?
Niech spierdalają – nie mam dla nich czasu.
Wyszedłem z domu. Wsiadłem w autobus. Pojechałem do Warszawy. Wsparłem rodzimy przemysł gier komputerowych kwotą 100 złotych. Wróciłem do domu i przez kilka godzin usiłowałem uruchomić grę Wiedźmin 2, przeglądając zasoby Internetu.
Czy panowie z CD Project z chujami na głowy się pozamieniali, czy co?
Czy zdaje im się, że gdy wytwórnia płytowa wypuści CD-rom który odtwarza się na połowie dostępnych na rynku odtwarzaczy, to będzie odpisywać klientom, że to wina odtwarzaczy?
Czy ja mam teraz wykręcać z komórki w ogrodzie kolejne odtwarzacze? Prosić Vardena żeby mi zgrał Wiedźmina na 16 GB pena?
Co to kurwa znaczy?
Już wiem po DA2, że liczyć na download przy nonsensach z Secu-romem nie mam co, ale, że płyty nie działają?
Czy oni w ogóle myślą?
W krainie piractwa taką manianę odstawiać?
Niech spierdalają – nie mam dla nich czasu.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
W Zatoce jest crack. Just sayin'
Oraz: witamy kolejnego uczciwego klienta, wyruchanego bez lubrykantów. Fajnie, co?

Oraz: witamy kolejnego uczciwego klienta, wyruchanego bez lubrykantów. Fajnie, co?
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
a najlepsze jest to że Secu-@$!@%-roma nie wpakował tam CD Projekt - bo np. w wersji z GOG-a wogóle go nie ma. To wszystko wina %#$^*&$$ wiadomej korporacji -
ale własnie by koproracjom pokazać co o nich myslę oba wieśki są oryginalne dla zasady.
żółw,
Ż.
P.S. walka jest mega trudna tylko z początku - ja zacząłem na hardzie i stopniowo faja mi miękła
ale po jakimś czasie kolejna walka i rozsmarowywuję przeciwników - co jest poziom mi się na łatwy zmienił ? nie po prostu podłapaliśmy expa a wrogowie nie
. Jak dla mnie jedynym minusem wieśka (poza brakiem opcji grania na monitorach nie panoramicznych
tzn. bez czarnych pasków o wielkości 1/3 ekranu.) jest walka - w 1 była IMHO fajniejsza - jak na RPG-a (w końcu to nie God of War) - ale to kwestia gustu. Jak dlamnie sprawdza się prastara zasada odczekaj na 3 patche i będzie dobrze... ale co tam ja nie mogłem czekać 

ale własnie by koproracjom pokazać co o nich myslę oba wieśki są oryginalne dla zasady.
żółw,
Ż.
P.S. walka jest mega trudna tylko z początku - ja zacząłem na hardzie i stopniowo faja mi miękła

- Slayer Zabójców
- Masakrator
No co jest? Dalej chłopy, za Te... to znaczy piszcie co sądzicie o zakończeniu Wiedźmina drugiego, jak dla mnie to historia bardzo fajna, lecz tak jakby urwana w połowie... 

Ja tam siedzę w I akcie, do końca gry jeszcze daleko. Tzn moja żona gra a ja głównie kibicuję, czasem dostaję do sklepania jakiegoś groźniejszego potworaSlayer Zabójców pisze:No co jest? Dalej chłopy, za Te... to znaczy piszcie co sądzicie o zakończeniu Wiedźmina drugiego, jak dla mnie to historia bardzo fajna, lecz tak jakby urwana w połowie...

Maciek
I dlatego nie kupuje orginalnych gier... władują jakieś zabezpieczenia czy inny badziew, albo okaże się, że płyty mi nie czyta... a jak coś nie będzie działało to użeraj się z reklamacją... lepiej sciągać z torrentów nic nie kosztuje i jak nie działa to po prostu sciągasz z innego źródła...
A swoją drogą to te durne korporacje powinny się uczyć obsługi klienta od piratów na wolumenie ile razy coś mi nie działało to wystarczyło pujść i od ręki dostawałeś drugą kopię.
A swoją drogą to te durne korporacje powinny się uczyć obsługi klienta od piratów na wolumenie ile razy coś mi nie działało to wystarczyło pujść i od ręki dostawałeś drugą kopię.
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...
Jak komuś kradzież nie przeszkadza to tak może. Dla mnie nie ma takiej opcji.Przemcio pisze:I dlatego nie kupuje orginalnych gier... władują jakieś zabezpieczenia czy inny badziew, albo okaże się, że płyty mi nie czyta... a jak coś nie będzie działało to użeraj się z reklamacją... lepiej sciągać z torrentów nic nie kosztuje i jak nie działa to po prostu sciągasz z innego źródła...
A co do problemów z DVD - wydawca powinien zamieścić info o wymaganym formacie DVD. Tylko kto z nas kojarzy co jego czytnik obsługuje? Dlatego wina w sporej części jest też po stronie badziewiastego czytnika, który nie obsługuje jakiegoś popularnego (bo większości userów działa) formatu.
Maciek
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Żartujesz Waszmość. Mam normalny DVD w luksusowym (natenczas) zestawie. To pierwszy przypadek, że coś mi nie poszło. Cokolwiek, kiedykolwiek.mlepkows pisze: A co do problemów z DVD - wydawca powinien zamieścić info o wymaganym formacie DVD. Tylko kto z nas kojarzy co jego czytnik obsługuje? Dlatego wina w sporej części jest też po stronie badziewiastego czytnika, który nie obsługuje jakiegoś popularnego (bo większości userów działa) formatu.
Maciek
Zaraz napiszesz, że jak się kupi chrzczoną benzynę, czy LPG – to wina badziewnych gaźników, że samochód nie jedzie.
Po pierwsze nie umiem pujść.mlepkows pisze:Jak komuś kradzież nie przeszkadza to tak może. Dla mnie nie ma takiej opcji.Przemcio pisze:I dlatego nie kupuje orginalnych gier... władują jakieś zabezpieczenia czy inny badziew, albo okaże się, że płyty mi nie czyta... a jak coś nie będzie działało to użeraj się z reklamacją... lepiej sciągać z torrentów nic nie kosztuje i jak nie działa to po prostu sciągasz z innego źródła...
Po drugie – już postanowiłem co zrobię z następną grą CD-Project.
Kupię pirata, z różnicę między ceną dla bandytów prywatnych a tych z korporacji przeleję na konto CD-Project. Jeszcze na tym twórcy gry zarobią, a wspomagać tubylców trzeba, jeno nie kosztem mojego wolnego czasu, którego poświęcać na użeranie się z bublami nie zamierzam.
Jeżeli masz szerokopasmowy internet to wersja W2 z gog.com powinna załatwić Twoje problemy (choć nie oczekiwałbym, że będziesz chciał płacić drugi raz za to samoJedy Knight pisze:Po drugie – już postanowiłem co zrobię z następną grą CD-Project.
Kupię pirata, z różnicę między ceną dla bandytów prywatnych a tych z korporacji przeleję na konto CD-Project. Jeszcze na tym twórcy gry zarobią, a wspomagać tubylców trzeba, jeno nie kosztem mojego wolnego czasu, którego poświęcać na użeranie się z bublami nie zamierzam.

A z tym DVD to masz sporo racji. Ale trochę nie - jakoś nie wierzę, że producent sprzętu nie może zaktualizować sterowników...
Maciek
Uch, 50 ojro. To ja już wolę za dziewięć dych kupić pudełko i postawić na półce, zaciągając jednocześnie scrackowaną wersję z Zatoki. Nie pierwszy raz zresztą tak zrobię, właśnie ze względu na głupie zabezpieczenia (oraz wymaganie płyty w napędzie żeby pograć, chrystepanie -- XX wiek dzwonił i chce swoje ograniczenia z powrotem).
Powodzenia w wymuszeniu aktualizacji sterowników do napędu który może mieć i 10 lat. Zwłaszcza jeśli firma już nie istnieje.mlepkows pisze:A z tym DVD to masz sporo racji. Ale trochę nie - jakoś nie wierzę, że producent sprzętu nie może zaktualizować sterowników...

Mało realne ale nie zmienia to winy producenta. Jak mi Medieval: Total War - Viking Invasion nie chce pójść na chipsetach nVidii 9xxx (i tylko tychTomash pisze:Powodzenia w wymuszeniu aktualizacji sterowników do napędu który może mieć i 10 lat. Zwłaszcza jeśli firma już nie istnieje.

Maciek
data error: cyclic redundancy check.
no do kurwy nędzy.
spróbuję metody opisanej tutaj:
http://www.gamefaqs.com/boards/975399-t ... 423?page=4
Jak żaden z laptopów w domu sobie z tym securomem nie poradzi, zwracam grę do empiku i pierdolę takie wspieranie polskich firm software'owych.
no do kurwy nędzy.
spróbuję metody opisanej tutaj:
http://www.gamefaqs.com/boards/975399-t ... 423?page=4
Jak żaden z laptopów w domu sobie z tym securomem nie poradzi, zwracam grę do empiku i pierdolę takie wspieranie polskich firm software'owych.

26 maja, godzina 00:24 (6.5h od zakupienia gry)
Dobra, laptop Marty łyknął te płyty. Zgrałem wszystko do jednego katalogu na dysku usb, z niego zainstalowałem, potem jeszcze trochę pierdolenia się z mfc100u.dll, wpisałem klucz aktywacyjny i właśnie zaciąga patcha.
Dobra, laptop Marty łyknął te płyty. Zgrałem wszystko do jednego katalogu na dysku usb, z niego zainstalowałem, potem jeszcze trochę pierdolenia się z mfc100u.dll, wpisałem klucz aktywacyjny i właśnie zaciąga patcha.

- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
A niedawno pisałeś o mnie;Tomash pisze:26 maja, godzina 00:24 (6.5h od zakupienia gry)
Cóż...Tomash pisze:....: witamy kolejnego uczciwego klienta, wyruchanego bez lubrykantów. Fajnie, co?
Nawzajem.

Muszę powiedzieć, że taki brak szacunku dla naszego czasu - obraża mnie. Niech spierdalają z taką robotą.
Tak oraz tak.Jedy Knight pisze:Muszę powiedzieć, że taki brak szacunku dla naszego czasu - obraża mnie. Niech spierdalają z taką robotą.