Wiedźmin 2

Moderator: Zaklinacz Kostek

ODPOWIEDZ
Pedros
Oszukista

Re: Wiedźmin 2

Post autor: Pedros »

Mam oryginalnego Wieśka 1 ale po przeprowadzce gdzieś się zapodziała płytka z grą ><

Można gdzieś oficjalnie ściągnąć całą grę?

Błażej
Kretozord

Post autor: Błażej »

odpaliłem wczoraj wiedzmina2 na ultra detalach (radeon HD6850, 8gb ramu). Grafika wygląda naprawdę efektownie. Denerwuje mnie tylko rozmazywanie się tła podczas obrotu kamery (postać geralta jest ostra, a tło się rozmazuje)... efekt może i wizualnie ciekawy, ale łatwo stracić orientację. Być może to tylko kwestia przyzwyczajenia.

No i mimo 60+ fps mam wrażenie braku całkowitej płynności gry.

Popróbuję jeszcze dziś z ustawieniami grafiki bo wczoraj to max 5min pobiegałem.

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

rozmycie kamery podczas obrotu możesz wyłączyć w opcjach
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Błażej
Kretozord

Post autor: Błażej »

W końcu miałem czas pograć na spokojnie.

Pierwsza rzecz to poziom trudności. Mimo, iż gram na normalu to wiele walk sprawiło mi sporą trudność. Starcie nawet ze słabymi przeciwnikami w większej ilości (3+) jest sporym wyzwaniem.
Sam system walki jest ok (tylko ok, bo za dużo się nagrałem w Assasins Creeda ;p)

Grafika jest genialna jak na RPG (gram na ultra detalach). Efekt deszczu w lesie, rewelacja. Wschody i zachody słońca... palce lizać:). Postaci we wszystkich dialogach się różnią, jeszcze nie spotkałem dwóch takich samych twarzy (jeśli ktoś grał w Gothica4 to wie o czym mówię).

Fabuła póki co, trzyma się kupy. Więcej w tym temacie nie mogę powiedzieć bo jestem dopiero w pierwszej wiosce.

Jedyne co irytuje to interakcja z niektórymi przedmiotami z otoczenia... np., by otworzyć drzwi nie można stać za blisko ani troszkę z boku.

Konkludując...
pierwsze wrażenie bardzo dobre.. tak 9/10.

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Jeśli w tym poście pojawi się nadmiar wulgaryzmów – proszę je usuwać.
Wyszedłem z domu. Wsiadłem w autobus. Pojechałem do Warszawy. Wsparłem rodzimy przemysł gier komputerowych kwotą 100 złotych. Wróciłem do domu i przez kilka godzin usiłowałem uruchomić grę Wiedźmin 2, przeglądając zasoby Internetu.
Czy panowie z CD Project z chujami na głowy się pozamieniali, czy co?
Czy zdaje im się, że gdy wytwórnia płytowa wypuści CD-rom który odtwarza się na połowie dostępnych na rynku odtwarzaczy, to będzie odpisywać klientom, że to wina odtwarzaczy?
Czy ja mam teraz wykręcać z komórki w ogrodzie kolejne odtwarzacze? Prosić Vardena żeby mi zgrał Wiedźmina na 16 GB pena?
Co to kurwa znaczy?
Już wiem po DA2, że liczyć na download przy nonsensach z Secu-romem nie mam co, ale, że płyty nie działają?
Czy oni w ogóle myślą?
W krainie piractwa taką manianę odstawiać?
Niech spierdalają – nie mam dla nich czasu.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

W Zatoce jest crack. Just sayin' ;)

Oraz: witamy kolejnego uczciwego klienta, wyruchanego bez lubrykantów. Fajnie, co?
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

a najlepsze jest to że Secu-@$!@%-roma nie wpakował tam CD Projekt - bo np. w wersji z GOG-a wogóle go nie ma. To wszystko wina %#$^*&$$ wiadomej korporacji - =D>

ale własnie by koproracjom pokazać co o nich myslę oba wieśki są oryginalne dla zasady.

żółw,
Ż.

P.S. walka jest mega trudna tylko z początku - ja zacząłem na hardzie i stopniowo faja mi miękła :wink: ale po jakimś czasie kolejna walka i rozsmarowywuję przeciwników - co jest poziom mi się na łatwy zmienił ? nie po prostu podłapaliśmy expa a wrogowie nie :P. Jak dla mnie jedynym minusem wieśka (poza brakiem opcji grania na monitorach nie panoramicznych :!: :!: :!: :!: :roll: tzn. bez czarnych pasków o wielkości 1/3 ekranu.) jest walka - w 1 była IMHO fajniejsza - jak na RPG-a (w końcu to nie God of War) - ale to kwestia gustu. Jak dlamnie sprawdza się prastara zasada odczekaj na 3 patche i będzie dobrze... ale co tam ja nie mogłem czekać :mrgreen:

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

Post autor: Slayer Zabójców »

No co jest? Dalej chłopy, za Te... to znaczy piszcie co sądzicie o zakończeniu Wiedźmina drugiego, jak dla mnie to historia bardzo fajna, lecz tak jakby urwana w połowie... :(
Obrazek

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

ani chybi będzie sequel 8)

jak maj ą robić ch.. gry to już lepiej coby robili dobre :mrgreen:

Ż.

mlepkows
Wodzirej

Post autor: mlepkows »

Slayer Zabójców pisze:No co jest? Dalej chłopy, za Te... to znaczy piszcie co sądzicie o zakończeniu Wiedźmina drugiego, jak dla mnie to historia bardzo fajna, lecz tak jakby urwana w połowie... :(
Ja tam siedzę w I akcie, do końca gry jeszcze daleko. Tzn moja żona gra a ja głównie kibicuję, czasem dostaję do sklepania jakiegoś groźniejszego potwora :P . Jak ona skończy to cisnę na Trudnym od nowa 8) .

Maciek

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

I dlatego nie kupuje orginalnych gier... władują jakieś zabezpieczenia czy inny badziew, albo okaże się, że płyty mi nie czyta... a jak coś nie będzie działało to użeraj się z reklamacją... lepiej sciągać z torrentów nic nie kosztuje i jak nie działa to po prostu sciągasz z innego źródła...

A swoją drogą to te durne korporacje powinny się uczyć obsługi klienta od piratów na wolumenie ile razy coś mi nie działało to wystarczyło pujść i od ręki dostawałeś drugą kopię.
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

mlepkows
Wodzirej

Przemcio pisze:I dlatego nie kupuje orginalnych gier... władują jakieś zabezpieczenia czy inny badziew, albo okaże się, że płyty mi nie czyta... a jak coś nie będzie działało to użeraj się z reklamacją... lepiej sciągać z torrentów nic nie kosztuje i jak nie działa to po prostu sciągasz z innego źródła...

A swoją drogą to te durne korporacje powinny się uczyć obsługi klienta od piratów na wolumenie ile razy coś mi nie działało to wystarczyło pujść i od ręki dostawałeś drugą kopię.
Jak komuś kradzież nie przeszkadza to tak może. Dla mnie nie ma takiej opcji.

A co do problemów z DVD - wydawca powinien zamieścić info o wymaganym formacie DVD. Tylko kto z nas kojarzy co jego czytnik obsługuje? Dlatego wina w sporej części jest też po stronie badziewiastego czytnika, który nie obsługuje jakiegoś popularnego (bo większości userów działa) formatu.

Maciek

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

mlepkows pisze: A co do problemów z DVD - wydawca powinien zamieścić info o wymaganym formacie DVD. Tylko kto z nas kojarzy co jego czytnik obsługuje? Dlatego wina w sporej części jest też po stronie badziewiastego czytnika, który nie obsługuje jakiegoś popularnego (bo większości userów działa) formatu.

Maciek
Żartujesz Waszmość. Mam normalny DVD w luksusowym (natenczas) zestawie. To pierwszy przypadek, że coś mi nie poszło. Cokolwiek, kiedykolwiek.
Zaraz napiszesz, że jak się kupi chrzczoną benzynę, czy LPG – to wina badziewnych gaźników, że samochód nie jedzie.

mlepkows pisze:
Przemcio pisze:I dlatego nie kupuje orginalnych gier... władują jakieś zabezpieczenia czy inny badziew, albo okaże się, że płyty mi nie czyta... a jak coś nie będzie działało to użeraj się z reklamacją... lepiej sciągać z torrentów nic nie kosztuje i jak nie działa to po prostu sciągasz z innego źródła...

Jak komuś kradzież nie przeszkadza to tak może. Dla mnie nie ma takiej opcji.
Po pierwsze nie umiem pujść.
Po drugie – już postanowiłem co zrobię z następną grą CD-Project.
Kupię pirata, z różnicę między ceną dla bandytów prywatnych a tych z korporacji przeleję na konto CD-Project. Jeszcze na tym twórcy gry zarobią, a wspomagać tubylców trzeba, jeno nie kosztem mojego wolnego czasu, którego poświęcać na użeranie się z bublami nie zamierzam.

mlepkows
Wodzirej

Jedy Knight pisze:Po drugie – już postanowiłem co zrobię z następną grą CD-Project.
Kupię pirata, z różnicę między ceną dla bandytów prywatnych a tych z korporacji przeleję na konto CD-Project. Jeszcze na tym twórcy gry zarobią, a wspomagać tubylców trzeba, jeno nie kosztem mojego wolnego czasu, którego poświęcać na użeranie się z bublami nie zamierzam.
Jeżeli masz szerokopasmowy internet to wersja W2 z gog.com powinna załatwić Twoje problemy (choć nie oczekiwałbym, że będziesz chciał płacić drugi raz za to samo :wink: ). Kasa prosto do CDP i brak zabezpieczeń + brak płytki, która może nie pójść.

A z tym DVD to masz sporo racji. Ale trochę nie - jakoś nie wierzę, że producent sprzętu nie może zaktualizować sterowników...

Maciek

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Uch, 50 ojro. To ja już wolę za dziewięć dych kupić pudełko i postawić na półce, zaciągając jednocześnie scrackowaną wersję z Zatoki. Nie pierwszy raz zresztą tak zrobię, właśnie ze względu na głupie zabezpieczenia (oraz wymaganie płyty w napędzie żeby pograć, chrystepanie -- XX wiek dzwonił i chce swoje ograniczenia z powrotem).
mlepkows pisze:A z tym DVD to masz sporo racji. Ale trochę nie - jakoś nie wierzę, że producent sprzętu nie może zaktualizować sterowników...
Powodzenia w wymuszeniu aktualizacji sterowników do napędu który może mieć i 10 lat. Zwłaszcza jeśli firma już nie istnieje.
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

mlepkows
Wodzirej

Tomash pisze:Powodzenia w wymuszeniu aktualizacji sterowników do napędu który może mieć i 10 lat. Zwłaszcza jeśli firma już nie istnieje.
Mało realne ale nie zmienia to winy producenta. Jak mi Medieval: Total War - Viking Invasion nie chce pójść na chipsetach nVidii 9xxx (i tylko tych :roll: ) to uje siedzą w nVidii a nie w Creative Assembly. Przynajmniej ja to tak widzę.

Maciek

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

data error: cyclic redundancy check.
no do kurwy nędzy.

spróbuję metody opisanej tutaj:
http://www.gamefaqs.com/boards/975399-t ... 423?page=4

Jak żaden z laptopów w domu sobie z tym securomem nie poradzi, zwracam grę do empiku i pierdolę takie wspieranie polskich firm software'owych.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

26 maja, godzina 00:24 (6.5h od zakupienia gry)
Dobra, laptop Marty łyknął te płyty. Zgrałem wszystko do jednego katalogu na dysku usb, z niego zainstalowałem, potem jeszcze trochę pierdolenia się z mfc100u.dll, wpisałem klucz aktywacyjny i właśnie zaciąga patcha.

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Tomash pisze:26 maja, godzina 00:24 (6.5h od zakupienia gry)
A niedawno pisałeś o mnie;
Tomash pisze:....: witamy kolejnego uczciwego klienta, wyruchanego bez lubrykantów. Fajnie, co?
Cóż...
Nawzajem. :)

Muszę powiedzieć, że taki brak szacunku dla naszego czasu - obraża mnie. Niech spierdalają z taką robotą.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Jedy Knight pisze:Muszę powiedzieć, że taki brak szacunku dla naszego czasu - obraża mnie. Niech spierdalają z taką robotą.
Tak oraz tak.

ODPOWIEDZ