Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Głupie pytanie, ale czy mając Nobla na koniu mogę daćmu Longbow i czy będzie mógł z niego strzelać?
Nigdzie nie widzę zasady, która by to ograniczała, chociaż jakoś ciężko mi to sobie wyobrazić..
Nigdzie nie widzę zasady, która by to ograniczała, chociaż jakoś ciężko mi to sobie wyobrazić..
Szukam: zamienników do Silver Helmsów
Kontakt PM
Kontakt PM
Stary, możesz mu dać sztandar, dwuraka, shielda, łuk i jeszcze będzie mógł puszczać fireballe
Inna sprawa, że łuk na nobla to z dupy pomysł
Inna sprawa, że łuk na nobla to z dupy pomysł
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
jak dziala GEm of Courage z magia deatha?
w opisie przedmiotu jest:
bearer may take any one Ld based test on 3D6, choosing the lowest two.
czyli na zerowce deatha mozna rzucic 3D6 koscmi, zamiast D6?
juz pomijam sprawe, ze potem wybieram nizsze wyniki... jednak czy to mozliwe?
w opisie przedmiotu jest:
bearer may take any one Ld based test on 3D6, choosing the lowest two.
czyli na zerowce deatha mozna rzucic 3D6 koscmi, zamiast D6?
juz pomijam sprawe, ze potem wybieram nizsze wyniki... jednak czy to mozliwe?
Chyba dlatego, że to jest "Leadership based" test. A nie (pure) Leadership test. Szczególnie, że TEST Liderki wykonuje się jednak na jednej kości, a w opisie Gema jest napisane, że kulasz 3D6 i wybierasz dwie najniższe, jaki by to miało sens w przypadku zerówki z Deatha? Słowo based i choosing two lowest w każdym bądź razie wskazują, że nie można.
Kontakt PM
Kontakt PM
Ej, tu nie ma co filozofować, po prostu przy snajperce z deatha nie zdaje się żadnego testu, tylko rzuca k6 i dodaje x, gdzie x=Ld. I tyle
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
4 malych magow z High Magic i napor 1 w oddzialy, smok z wardem na 2+, lioni z wardem 2+ loooooooooo masakra by byla, przegiecie na maxa xD
Gniewko pisze:
Zarost zarostem, ale kolory inne - u mnie kudły jednolicie czarne, u Jagala ciemny łeb, a zarost (tu cytując Kubę) "z jakimiś idiotycznymi rudawymi akcentami", co w połączeniu z niebieskimi oczami jest bzdurne i podniecające zarazem.
- Infernal Puppet
- Masakrator
Jakby już nie było .
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
Taa, tylko jakoś nie widać tego po wynikach, jedynie parę marud z krk narzeka
No właśnie, ja tam jakoś nie doświadczyłem jeszcze wielkiej przegiętości moich HE... Bez ograniczeń na magię ETC to rozpiski byłyby takie prsote
A tak serio to trochę przykre jest, że większośc sensownych rozpisek to Life/Shadow + White Liony.
Niby jest kilka opcji ofensywnych, ale złożenie ich tak żeby były w miaęuniwersalne nie jest takie znowu proste, poza tym i tak trzeba dać Arcego, bo armia bez Arcego to smutna armia.
A tak serio to trochę przykre jest, że większośc sensownych rozpisek to Life/Shadow + White Liony.
Niby jest kilka opcji ofensywnych, ale złożenie ich tak żeby były w miaęuniwersalne nie jest takie znowu proste, poza tym i tak trzeba dać Arcego, bo armia bez Arcego to smutna armia.
Kontakt PM
Kontakt PM