Oczyszczanie figsa z niedorobek

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Artek'sWorkshop
Chuck Norris

Oczyszczanie figsa z niedorobek

Post autor: Artek'sWorkshop »

Siemka wszystkim mam takie pytanie, a brzmi ono:
Bo mam trochę figurek które mają sporo niedoróbek i chciał bym je opiłować lub coś w tym stylu i co byście mi proponowali bo chcę żeby ta powierzchnia była gładka, próbowałem skalpelem ale to mi nie wychodzi na plastikowych jak i metalowych modelach ale co mi nie wychodzi :(. Więc moje pytanie jest takie czy znacie jakieś pilniczki itp.( w miarę takie :) co pomogło by mi się pozbyć tych nie doróbek :).
Pozdro

Awatar użytkownika
Zox
Chuck Norris

Post autor: Zox »

po nazwie tematu już szykowałem 2 tematy o DOT'ach...

zwykłe pilniczki/pilniki modelarskie
<truepunk> powinni robic dwa niezalezne turnieje, dla pijacych i dla niepijacych
<truepunk> sorry, ale jak ja mam wygrac z zawodnikiem ktory cala noc spal i ani piwa nie wypil, jak ja ledwo stoje?
Obrazek

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Post autor: Duderson »

Nie polecam tych GW, nieciekawe kształty i za duże. Najpotrzebniejszy jest chyba półokrągły - nie oszkodzisz zaokrąglonych powierzchni jak nim przeszlifujesz, a ostrą krawędzią możesz np. dorabiać rowki tam gdzie trzeba. Generalnie im mniejsze tym lepsze, ja kupiłem w Anglikowie zestaw 12 za funta, więc nie powinno wyjść drogo.
Ostatnio zmieniony 27 cze 2007, o 20:57 przez Duderson, łącznie zmieniany 1 raz.
Lidder pisze:
-There's something large & nurgle-y coming first
To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.

Awatar użytkownika
Artek'sWorkshop
Chuck Norris

aha ok dzięki :P ja tam mam zwykłe do paznokci i take duze niektóre co by się nadawały do piłowania kopyt konia;P.
Pozdro..

DwarfSlayer
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: DwarfSlayer »

to mnie dobiło :) dobre:)

ciężko ogarnąć dobry sprzęt na szczęście u nas wolumen jeszcze chula wjęc można dostać wszystko od pilniczków, przez wjertełka dentystyczne, na tarczach chirurgicznych kończywszy (a to moje ulubjone, wchodzą w metal jak w masło a i plastik tną głatko bez wyszczerbjeń

pozdrawjam

Awatar użytkownika
Kerim
Master Convertor

Post autor: Kerim »

Pilniki do metalu, wśród pospólstwa znane jako "iglaki"
(za nazwą angielską - needle file) występują w wielu kształtach.

Awatar użytkownika
skejwen
Mudżahedin

Post autor: skejwen »

mozna tez zatrudnic do tego jakiegos gnojka, pod pozorem "nauczania" malowania ; )

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

Jeszcze Ci figsy rozdupcy i będzie...
Kup sobie taki wąski, porządny pilnik w sklepie z narzędziami. I żeby nie był za duży, bo jak jest mały to się wszędzie wepchnie.

Awatar użytkownika
Artek'sWorkshop
Chuck Norris

OK, dzięki a w jakich cenach mam się kierować z kupnem tego pilnika??? bo ma być okrągły zgadza się?

Awatar użytkownika
Zox
Chuck Norris

Post autor: Zox »

Artek'sWorkshop pisze:OK, dzięki a w jakich cenach mam się kierować z kupnem tego pilnika??? bo ma być okrągły zgadza się?
myślę że półokrągły to najlepsze rozwiązanie jak chcesz 1 kupić
<truepunk> powinni robic dwa niezalezne turnieje, dla pijacych i dla niepijacych
<truepunk> sorry, ale jak ja mam wygrac z zawodnikiem ktory cala noc spal i ani piwa nie wypil, jak ja ledwo stoje?
Obrazek

Awatar użytkownika
Artek'sWorkshop
Chuck Norris

Lunn pisze: Kup sobie taki wąski, porządny pilnik w sklepie z narzędziami. I żeby nie był za duży, bo jak jest mały to się wszędzie wepchnie.
Kupie se taki jak powiedział Lunn wąski pilnik :)

ODPOWIEDZ