Piłka nożna

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Re: Piłka nożna

Post autor: Gokish »

DZIK pisze:to jak w końcu - pozdrawiasz go czy ma "przestać pieprzyć"? :wink:
co do koncertów czy dyskotek - różne rzeczy się tam też potrafią wydarzyć czasami
lecz myślenie "bo za rok jest euro" tych zdarzeń nie dotyczy. :lol2:
Myślę że albo tu ktoś myśli stereotypami albo dawno na meczu nie był

ja byłem ja byłem :D

hity disco polo i piosenki z bajek wypas się śpiewa ;D

Scisca
Wałkarz

Post autor: Scisca »

Bartas pisze:metody które w tym momencie podejmuje rząd są z dupy. Nie osiągnie swojego celu czyli wyeliminowaniu radykałów tylko scali wszystkich, bo właśnie pojawił się wspólny wróg. Metody niczym z zeszłej epoki. Odpowiedzialność zbiorowa, zakazy za byle co (siedzenie na schodach, przeklinanie, śmiecenie), zamykanie jak np. w Białymstoku za krytykę rządu.. O nagonce mediów nie wspominając. Generalnie sytuacja jest chora, i nie mam pojęcia jak się skończy.
Sami na nich w większości głosowaliście, więc teraz nie narzekać, bo to wszystko Wasze dzieło. Tak Wam było źle za faszystowskiego PiSu, to teraz zapomnijcie o meczach i zastanawiajcie się dwa razy zanim coś napiszecie na forum, bo jeszcze Wam ABW zrobi pobudkę i przeszuka piwnicę, albo Policja weźmie na nockę. Szczególnie osoby, które nadal popierają PO powinny trzymać przysłowiowy dziób na kłódkę.
To tak gwoli przypomnienia, kto naprawdę ponosi za tę sytuację odpowiedzialność - nie niekompetentny picuś-glancuś u władzy, tylko ten, kto na niego głosował. Nie zapominajcie zatem o pretensjach do samych siebie! Szczególnie jesienią.

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Post autor: Aldean »

Scisca pisze:
Bartas pisze:metody które w tym momencie podejmuje rząd są z dupy. Nie osiągnie swojego celu czyli wyeliminowaniu radykałów tylko scali wszystkich, bo właśnie pojawił się wspólny wróg. Metody niczym z zeszłej epoki. Odpowiedzialność zbiorowa, zakazy za byle co (siedzenie na schodach, przeklinanie, śmiecenie), zamykanie jak np. w Białymstoku za krytykę rządu.. O nagonce mediów nie wspominając. Generalnie sytuacja jest chora, i nie mam pojęcia jak się skończy.
Sami na nich w większości głosowaliście, więc teraz nie narzekać, bo to wszystko Wasze dzieło. Tak Wam było źle za faszystowskiego PiSu, to teraz zapomnijcie o meczach i zastanawiajcie się dwa razy zanim coś napiszecie na forum, bo jeszcze Wam ABW zrobi pobudkę i przeszuka piwnicę, albo Policja weźmie na nockę. Szczególnie osoby, które nadal popierają PO powinny trzymać przysłowiowy dziób na kłódkę.
To tak gwoli przypomnienia, kto naprawdę ponosi za tę sytuację odpowiedzialność - nie niekompetentny picuś-glancuś u władzy, tylko ten, kto na niego głosował. Nie zapominajcie zatem o pretensjach do samych siebie! Szczególnie jesienią.
omfg. pisowski agitator wkroczył na forum. tutaj sie rozmawia o pilce noznej i o kibicach. nie o polityce.

pozdrawiam
"Our weapons cut through them like blade through air!"

"Double or nothing, aim for his cock"

Scisca
Wałkarz

Nie agituję. Wytykam i przypominam o braniu odpowiedzialności za swoje wybory. Nie podoba się działanie władzy - nie głosuj na nich. Głosujesz na nich - to siedź cicho i nie narzekaj.
I tak, skoro mówimy tu w działaniach władzy, to mówi się tu o polityce.

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Scisca pisze:Nie agituję. Wytykam i przypominam o braniu odpowiedzialności za swoje wybory. Nie podoba się działanie władzy - nie głosuj na nich. Głosujesz na nich - to siedź cicho i nie narzekaj.
Co za bzdura.
Obrazek

Awatar użytkownika
Pieta
Chuck Norris

Post autor: Pieta »

Przez cały sezon w Ekstraklasie nie było żadnej burdy na stadionach. Kibice byli grzeczni jak nigdy. Tym bardziej szokująca jest ta medialna nagonka.
Na odwoływanie koncertów jest jeszcze czas, niedługo rozpocznie się wiele festiwali, ale na piłkę nożną to ostatni gwizdek. Było czasu kilka lat na spełnianie obietnic, to się wzięli na 4 ostatnie kolejki przed wyborami. Np. za Tolę kliku kibiców już nie wejdzie nigdy na stadiony. Nie jestem dumny z tego że transparent mnie śmieszy, ale jednak.

Nie wolno wbiegać na murawę i cieszyć się z drużyną, gdy ta zdobywa Puchar Polski?
Kibicom Legii na pewno nie.
Najlepiej w ogóle się nie cieszyć, nie emocjonować, nie wywieszać flag, nie nosić szalików, tylko siedzieć jak potulne cielęta, w równych rządkach. Żeby więcej biletów sprzedać zapraszać jak najwięcej kobiet i dzieci bo te najbardziej lubią oglądać piłkę, podziwiając wielką finezję i widowisko gry polegającej na wepchnięciu piłki przeciwnikowi do bramki.

Zyraf
Chosen of Slaanesh

Post autor: Zyraf »

@Kaleson
+1

Pieta pisze: Nie wolno wbiegać na murawę i cieszyć się z drużyną, gdy ta zdobywa Puchar Polski?
Kibicom Legii na pewno nie.
Najlepiej w ogóle się nie cieszyć, nie emocjonować, nie wywieszać flag, nie nosić szalików, tylko siedzieć jak potulne cielęta, w równych rządkach. Żeby więcej biletów sprzedać zapraszać jak najwięcej kobiet i dzieci bo te najbardziej lubią oglądać piłkę, podziwiając wielką finezję i widowisko gry polegającej na wepchnięciu piłki przeciwnikowi do bramki.
Ok. Z dwoma ostatnimi zdaniami zgadzam się w 100%, ale jak dla mnie wbieganie kibiców(niezależnie czy są to kibice Legii, Wisły, Lecha czy innego Podbeskidzia) na murawę jest lekko mówiąc trochę nie w porządku. Tłum ludzi tratujący piłkarzy drużyny przeciwnej w swojej euforii nie jest spoko. Sędzia powinien przerwać mecz przed Wawrzyniaka, gdy legioniści ustawiali się już za bramką.

Awatar użytkownika
Bartas
Chuck Norris

Post autor: Bartas »

jutrzejszy finał Ligi Mistrzów się nie odbędzie.. LINK

Scisca
Wałkarz

Kalesoner pisze:
Scisca pisze:Nie agituję. Wytykam i przypominam o braniu odpowiedzialności za swoje wybory. Nie podoba się działanie władzy - nie głosuj na nich. Głosujesz na nich - to siedź cicho i nie narzekaj.
Co za bzdura.
To nie bzdura. Po prostu jestem człowiekiem bardzo pragmatycznym.
Donek zaczyna każdy dzień od lektury sondaży. Zrobił akcję pod tytułem "kop w d*pę kibicom" i bada efekty. Kopani nadal go popierają? Fajnie. Jakiejś grupce spodobało się, że kibice są kopani, "bo trzeba zrobić z bydłem porządek" i zaczęli popierać Tuska? Genialnie! Wniosek dla władzy prosty - kibice sobie pokrzyczą, ale w zasadzie to lubią, kiedy się ich kopie, skoro dalej popierają rząd, a kopanie daje rządowi korzyści w postaci nowego poparcia. Kiedy zatem znowu zajdzie potrzeba - polecą kolejne kopy. Bo przecież kopani i tak będą kochać rządzących i tylko sobie pokrzyczą, albo będą się na forach wyżalać - a jak widać rząd potrafi skutecznie i to wszystko spacyfikować bez utraty poparcia pacyfikowanych! :lol2:
Gdyby efektem kopania był spadek poparcia rządu - dalszych kopów by nie było. W końcu ten rząd jak żaden inny w historii jest sondażową marionetką. Popierając PO dajecie rządowi legitymację do kontynuowania swojej (w efekcie - Waszej, bo dla Was prowadzonej!) polityki i płacz na forum niczego nie zmieni, więc równie dobrze siedźcie cicho i grzecznie, kiedy Wasi wybrańcy rządzą w Waszym imieniu.
Jedyny REALNY sposób na okazanie sprzeciwu wobec władzy to zagłosowanie na kogoś innego. Taka smutna rzeczywistość. Wyżalanie się w internecie jaka to władza jest zła, że Białoruś, że łamią wolność słowa, a potem karne głosowanie na nich niczym lemingi pewnie śmieszy Donalda jeszcze bardziej niż mnie :lol2:

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

powyższy link Bartasa z Donaldem i Wembley wzięty z dupy bo co ma D.Tusk nawet jeśli to tylko satyra do rozgrywek międzynarodowych a do tego na terenie obcego państwa.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Andy Schleck (Mati)
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Andy Schleck (Mati) »

Vallarr pisze: To, ze dostal ten 65latek, to zaden argument. Jestem przekonany, ze gdyby obok niego nie bylo ultrasow robiacych syf, to nie mialby szansy oberwac. Proste.

ale nie przekonasz mnie, bym wspolczul drobnym skurwysynkom jakich pelno w ultrasach. Przez kuzyna doskonale znam srodowisko polonii wawa, wiec znow nie probuj mi zarzucac, ze nie wiem o czym mowie.
ja np. wspólczuję drobnym idiotom na forum. nie masz pojęcia kim są ultrasi. kuzyn chyba musiał Ci głupot naopowiadać.

na stadionie na prawdę ciężko wyłapać. to nie te czasy. większa szansa na to jest na imprezie/koncercie/wieczorem na plaży/w parku. ci którzy chcą się bić, robią to gdzie indziej.
proponuję iść na mecz, a nie kształtować swoja opinię na podstawie przekazu mediów.
żeby nie było, jestem przeciwny awanturom i wandalizmowi. powinny być surowo karane. jednak postrzeganie całej społeczności przez pryzmat 5% debili, jest krzywdzące dla środowiska. nie ma to jak ignorancja, której źródłem jest niewiedza.
Gdzie jest EIS?

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Post autor: ksch »

Aldean pisze:
ksch pisze: Teraz wielka nagonka na szefa Wiary Lecha, dostał 6 miesięcy bo chłopa popchnął (nie jakiegoś bidnego typa znikąd, bo się stawiał ewidentnie) i opluł. 6 miesięcy w zawieszeniu, zakaz stadionowy i 2,5 tysiąca grzywny. Za oplucie. Rewelacja.
Zdrowy na głowe to Ty nie jestes.

Pozdrawiam
Weź nie kozacz, bo to żałosne.

Vallar - widać, że w dupie byłeś, gówno widziałeś, chwała Bogu, że na mecze nie chodzisz.

I gwoli wyjaśnienia, ale oczywiście nie tym dwóm chłopakom, do których się odnoszę powyżej, bo z takimi nie ma co o meczach gadać. Nie twierdzę, że za oplucie typa to jest coś fajnego i bez kary. Ale nie 6 miesięcy w zawieszeniu.
--
Krzysztof "ksch" Schechtel
ksch@gazeta.pl
gg 7052764
http://www.veto2ed.pl

Scisca
Wałkarz

Pewnie od tych zawiasów i tak bardziej go boli zakaz stadionowy i 2,5k grzywny ;)

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Post autor: ksch »

Scisca pisze:Pewnie od tych zawiasów i tak bardziej go boli zakaz stadionowy i 2,5k grzywny ;)
Hehe, na 100%. Pamiętam, jak gadam z kumplem, który miał problemy z przeciwną stroną, coś mu tamtejsze środowisko zarzuciło. Więc został wezwany na rozmowę i osobami funkcyjnymi na Pasach. Ja sobie myślę, kurde grubo - wyłapać od takich typów, więc się go pytam, czy dostał, czy mu się upiekło. On na to, że kij z tym, nie dostał, ale nawet jakby tak było nieważne, gorzej że była opcja kary pt. nie masz wstępu na stadion. :mrgreen:

Mati, Dzik, Bartys =D>

Ostatni post Matiego to clou całej rozomowy - jest sobie temat o kibicach (wiem, że ogólny jest o piłce), kilku kibiców z sobą rozmawia, nagle z chamskimi wjazdami pojawiają się osoby kompletnie nie znające się na meczach, ale obeznani bo w TVNie leciało :roll: Jakiś gość nazywa nas bydłem, zupełnie bez osobistych powodów. Generalizuje, drugi mówi że zdrowy na głowie to ja nie jestem. I też bez osobistych powodów. Nie znamy się, co więcej ani mu wjazdu na rodzinę nie robię, ani od gnojków nie wyzywam i taki respons tych kulturalnych ludzi, nie bydlaków. A kilka innych osób zamiast napisać, dobra mam podobne zdanie, ale zluzuj z chamstwem bajerę to +1 wypisuje. Klasa panowie.
--
Krzysztof "ksch" Schechtel
ksch@gazeta.pl
gg 7052764
http://www.veto2ed.pl

Awatar użytkownika
Torres
Wodzirej

Post autor: Torres »

Co do wjeżdżania masz rację.

A teraz w temacie:

Mówicie ciągle o 5% debili, którzy robią zadymy.
Mówicie o tym, że to co się dzieje to nic w porównaniu z latami 90.

No dobra, to teraz kilka pytań laika, który na mecze nie chodzi ale czyta, ogląda i czasem się po Warszawie przejedzie.

Czy naprawdę te 95% porządnych kibiców nie może pomóc wyczyścić tej garstki?
Jak to jest, że tak a nie inaczej zachowują się także przywódcy (szefowie/liderzy?) kibiców (żeby poszukać na własnym, warszawskim podwórku - kwestia Starucha)?

Nie rozumiem, wytłumaczcie.

Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

Post autor: Pająk »

Bo do niektórych przemawia tylko język siły, a te 95 % kibiców językiem pięści rozmawiać nie będzie.

Awatar użytkownika
Vallarr
Falubaz

Post autor: Vallarr »

Leniwy (Mati) pisze: ja np. wspólczuję drobnym idiotom na forum. nie masz pojęcia kim są ultrasi. kuzyn chyba musiał Ci głupot naopowiadać.
Nie musial opowiadac, bywalo sie na imprezach. Sek w tym, ze kilkanascie osob z tych imprez obecnie siedzi w pierdlu, w tym przyszly swiadek na slubie mojego kuzyna ;D Ot, srodowisko. On konkretnie za pobicie do nieprzytomnosci kolesia z innym szalikiem. "Odruch", jak mowil. Pr0.
na stadionie na prawdę ciężko wyłapać. to nie te czasy. większa szansa na to jest na imprezie/koncercie/wieczorem na plaży/w parku. ci którzy chcą się bić, robią to gdzie indziej.
Pitu pitu.
Dlugowlosy na stadionie ma przejebane. 1/1 nie ma problemu, tyle, ze jak jeden dostaje wpierdziel, to reszta sie dolacza. Ofc jak sie nie wyrozniasz, to moze i przemkniesz sie cicho, ale ja sie wyrozniam i nie tule do filara.
proponuję iść na mecz, a nie kształtować swoja opinię na podstawie przekazu mediów.
żeby nie było, jestem przeciwny awanturom i wandalizmowi. powinny być surowo karane. jednak postrzeganie całej społeczności przez pryzmat 5% debili, jest krzywdzące dla środowiska. nie ma to jak ignorancja, której źródłem jest niewiedza.
Czytanie ze zrozumieniem - "juz nie chodze" oznacza, ze chodzilem.
Przestrzeganie spolecznosci przez pryzmat debili to standard, a ze macie wyrozniajacych sie debili, to juz nie moja broszka. Ich widac, slychac i czuc. Poki bydlo nie zostanie wygonione, to nie ma co marzyc o lepszej opinii kiboli. To w waszym interesie lezy, nie w moim, ale wy z zapalem gorszym lepszej sprawy bronicie kazdego, bo "swoj". Lolz.

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Vallarr pisze:...wy z zapalem gorszym lepszej sprawy bronicie kazdego, bo "swoj". Lolz.
Czy kto jeszcze pamięta...?

"Misiek, jesteśmy z tobą!"

Wyplenienie bandytyzmu stadionowego łatwe nie będzie - Maggie zajęło to 5 lat, a Donaldowi "trochę" do jej zdecydowania i konsekwencji brakuje.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
WitchHunter
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: WitchHunter »

chodzę na kilka meczy w sezonie
dla mnie stadion to wylęgarnia chamstwa
zwłaszcza 16-18 gówniarze na młynie
pomijam fakt jak te typki w barwach klubowych
zachowują się na mieście
przesiadywanie po bramach
dewastacje i totalne buractwo

co do ostatnich zajść: "kibic" który sprzedał buta
na plecy operatorce
raczej nie był normalny

Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

Post autor: Pająk »

Vallarr pisze:
Leniwy (Mati) pisze: ja np. wspólczuję drobnym idiotom na forum. nie masz pojęcia kim są ultrasi. kuzyn chyba musiał Ci głupot naopowiadać.
Nie musial opowiadac, bywalo sie na imprezach. Sek w tym, ze kilkanascie osob z tych imprez obecnie siedzi w pierdlu, w tym przyszly swiadek na slubie mojego kuzyna ;D Ot, srodowisko. On konkretnie za pobicie do nieprzytomnosci kolesia z innym szalikiem. "Odruch", jak mowil. Pr0.
Pitu pitu.
Dlugowlosy na stadionie ma przejebane. 1/1 nie ma problemu, tyle, ze jak jeden dostaje wpierdziel, to reszta sie dolacza. Ofc jak sie nie wyrozniasz, to moze i przemkniesz sie cicho, ale ja sie wyrozniam i nie tule do filara.
Czytanie ze zrozumieniem - "juz nie chodze" oznacza, ze chodzilem.
Przestrzeganie spolecznosci przez pryzmat debili to standard, a ze macie wyrozniajacych sie debili, to juz nie moja broszka. Ich widac, slychac i czuc. Poki bydlo nie zostanie wygonione, to nie ma co marzyc o lepszej opinii kiboli. To w waszym interesie lezy, nie w moim, ale wy z zapalem gorszym lepszej sprawy bronicie kazdego, bo "swoj". Lolz.
jakoś jak miałem długie włosy nigdy na stadionie od nikogo nie wyłapałem, nawet od grupy....

a ci co siedzą w więzieniu, to siedzą za rozróby stadionowe, czy inny syf? myślę że za inni, a że się przy tym ubierają w szaliki, to smutna sprawa dla klubu.

ODPOWIEDZ