Skaveńskie Q&A
Moderator: Hoax
Re: Skaveńskie Q&A
Czy ludzie zamiast figurek ale jako postacie slave'ów wystawiają Clanratów?
no mało
http://picasaweb.google.pl/vocart - moja galeria
Czyli tak, mam rozumieć? Pytam, bo kupiłem z kumplem podstawkę na pół i myślimy nad kupieniem drugiej, mi się to opłaca, a jeśli slavów można wystawiać w formie clanratów to jemu też się opłaca
jak gracie w domowym zaciszu to możecie nawet kartoników używac, nie ma znaczenia, byle wasze poczucie estetyki było zaspokojone. jeśli kumpel chce używac slavów bez tarcz a modele mają tarcze a nikomu to nie przeszkadza to nie ma problemu przecież... na mniejszych turniejach obowiązku WYSIWYGu tez nie ma zazwyczaj albo straci się z modelarskiej części 1-2p, żadna tragedia...
a kolejną podstawkę i tak warto kupic chociaż po to żeby mieć drugi klocek clanratów:P
można też poszukać clanratów z 6ed gdzie można ich skleić bez tarcz na slavów (żeby się różnili formą od clanratów), 7ed boxy clanratów (tez bez tarcz można ich skleić) albo slavy metalowe ze starszych edycji ale to jeszcze mniej ekonomiczne.
a kolejną podstawkę i tak warto kupic chociaż po to żeby mieć drugi klocek clanratów:P
można też poszukać clanratów z 6ed gdzie można ich skleić bez tarcz na slavów (żeby się różnili formą od clanratów), 7ed boxy clanratów (tez bez tarcz można ich skleić) albo slavy metalowe ze starszych edycji ale to jeszcze mniej ekonomiczne.
http://picasaweb.google.pl/vocart - moja galeria
Właśnie wszystko rozbija się o ekonomię Mi się opłaca ( HE ), bo mam 20 SM co już pokrywa koszty podstawki a mam bonus w postaci 20 Lothernów, 2 fantastycznie wygladajacych i w pelni grywalnych magów, kijowa kawalerie i paniczka na gryfie x 2. Jemu chyba te ogry sie tez oplacaja, prawda jeno?
Ogry średnio, chociaż zależy co kto lubi i jakie bitwy gra. W razie czego ładnie robią za unit fillery (uzupełniają szeregi jak się ma za mało modeli właściwych).
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.
A panowie dobrzy, powiedzcie mi, co ten kumpel ma kupić, by grać na 2400 punktów. Naturalnie po zakupieniu 2 podstawek, które już ma
Kiedy abomka nie moze sie odrodzic:
- kiedy w trakcie calej gry dostala rane z flame?
- czy kiedy w fazie kiedy zostala zabita dostala rane z flame?
- czy kiedy doklatnie ten jeden (lub kilka atakow) z flame ja zabily ?
- kiedy w trakcie calej gry dostala rane z flame?
- czy kiedy w fazie kiedy zostala zabita dostala rane z flame?
- czy kiedy doklatnie ten jeden (lub kilka atakow) z flame ja zabily ?
Jeżus pisze:Trubas okazałeś się mieć większą choppę, więc masz swoją nagrodę:
Zawsze chciałem być w Nemezis
- krystian1wielki
- Niszczyciel Światów
w polskim AB jest taki zapis ZBYT POTWORNY BY UMRZEĆ str 57 "Jeżeli którykolwiek z punktów żywotności został utracony w wyniku Płonących ataków bestia nie żyje i nie ma potrzeby wykonywać rzutu na poniższą tabelę."
- bartello98
- Chuck Norris
no to klops
[img***]http://dl.dropbox.com/u/64416209/klubfenixbanner.jpg***[/img]
Jakie podstawki mają katapulta, abomka i giant rats?
Weapon teamy są samodzielnymi unitami po wystawieniu, nigdy bym nie pomyślał, żeby dołączać do nich bohaterów, ale przeszkód jakoś nie widzę.
A co do impactów to sprawdź w rulebooku, czy wypłaca się je w jednostkę w b2b, czy po prostu podczas szarży, bo nie mam rulebooka pod ręką.
A co do impactów to sprawdź w rulebooku, czy wypłaca się je w jednostkę w b2b, czy po prostu podczas szarży, bo nie mam rulebooka pod ręką.
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.