Makiety - wieża, ruiny świątyni, wartownia, bunkier
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Makiety - wieża, ruiny świątyni, wartownia, bunkier
Od dłuższego czasu po moim domu wala się gigantyczny arkusz pianki modelarskiej. Starczyłoby go na zrobienie makiety całego San Gimignano (http://www.guideinsiena.it/eng/guide_si ... ignano.jpg), że też, kuźwa, muszą to sprzedawać takich formatach i co tu z nim zrobić?
Prawdopodobnie jedyne wyjście z tej patowej sytuacji: przetworzyć piankę na pikne modele. Tak powstała poniższa wieża mieszkalno – obronna, dogodne lokum dla osób ze skłonnościami do paranoi. Ze względu na ciasnotę, izba na piętrze została powiększona o dodatkowy aneks, wszystko w imię wygody użytkowników – żyć nie umierać
Endżoj!
Tia, wiem, że zdjęcia są żałosne, aparat działał na resztkach baterii i cykałem bez przygotowania byleby coś było
Prawdopodobnie jedyne wyjście z tej patowej sytuacji: przetworzyć piankę na pikne modele. Tak powstała poniższa wieża mieszkalno – obronna, dogodne lokum dla osób ze skłonnościami do paranoi. Ze względu na ciasnotę, izba na piętrze została powiększona o dodatkowy aneks, wszystko w imię wygody użytkowników – żyć nie umierać
Endżoj!
Tia, wiem, że zdjęcia są żałosne, aparat działał na resztkach baterii i cykałem bez przygotowania byleby coś było
Ostatnio zmieniony 24 mar 2012, o 23:30 przez Legion, łącznie zmieniany 3 razy.
Vae victis!
Kawał dobrej roboty Fajny pomysł z wykorzystaniem sztandaru HE jako szmatki w wieży. No i ładny freehand. Me like
pzdr!
p.s. W jaki formatach sprzedają ze tak narzekasz?
p.s.2 Nie chcesz tych m@a sprzedać ?
pzdr!
p.s. W jaki formatach sprzedają ze tak narzekasz?
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Muszę przyznać, że efekt znakomity. Musze pomyśleć nad pianką przy produkowaniu własnych makiet.
Ad 1. Heh, to miało z metr na półtorej, a potrzebowałem na studia może 1/10 z tego.Jagal pisze: p.s. W jaki formatach sprzedają ze tak narzekasz?
Ad 2. Chyba już ktoś mnie o to pytał Nie, owi delikwenci, przemieszani z pieszymi rycerzami oraz różnymi figurkami mozolnie kupowanymi na allegro stworzą piękny regiment zbrojnych. Tylko jeszcze muszę ich wszystkich pomalować
Pianka jest fajna, jedyny minus, że z zewnątrz pokrywają ją warstwą papieru (do ochrony?) ale idzie go łatwo zerwać.Naviedzony pisze:Muszę przyznać, że efekt znakomity. Musze pomyśleć nad pianką przy produkowaniu własnych makiet.
Vae victis!
Bardzo fajna wierza.
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów
Bardzo fajna makieta , miałbym tylko uwagę do boków na których wydać niestety dość mocno łączenia płyt. Traci trochę na tym cały budynek. Radę na to jest wycinanie ząbków na narożnikach i łączenie na wpust. Wiem, że roboty z tym mnóstwo ale warto moim zdaniem.
moje klimaty, bardzo ładna wieżyczka;]
http://picasaweb.google.pl/vocart - moja galeria
Super wieża!
Mam nadzieję że zagości na naszym stole gdy będziesz prowadził Bretonię do boju
Mam nadzieję że zagości na naszym stole gdy będziesz prowadził Bretonię do boju
Wisła Kraków.
Uwielbiam fajne makiety domowej roboty!
Super!
Super!
"If its made by a Dwarf, keep it. If its made by a Human, sell it. If its made by an Orc, bin it. If its made by an Elf, burn it !!! " - Perv
www.facebook.com/XIIIKohorta
www.facebook.com/XIIIKohorta
Pomysł z aneksem bardzo zacny.
To idziemy za ciosem, tym razem postawiłem na coś ambitnego Zrujnowana kaplica Graala, w całej swej posępnej krasie.
Makiety ruin odsłaniają wnętrze budynku i jego konstrukcję, łatwo się na tym przejechać, miejmy nadzieję, że wyszło przyzwoicie. Na pewno przejechałem się na posypce, jest zbyt gruboziarnista, byłoby lepiej gdybym zastosował tą samą, co w wieży (mąkę krupczatkę choć tam jej, dla odmiany, prawie nie widać )
Trudno też było uzyskać kolor "piaskowca" - mieszałem pół tuzina farb, nałożyłem kilka warstw, chyba jest względnie ok. Poza tym, i tak, podretuszowane fotoszopem, zdjęcia przekłamują barwy
Dość smęcenia, oto efekt:
Makiety ruin odsłaniają wnętrze budynku i jego konstrukcję, łatwo się na tym przejechać, miejmy nadzieję, że wyszło przyzwoicie. Na pewno przejechałem się na posypce, jest zbyt gruboziarnista, byłoby lepiej gdybym zastosował tą samą, co w wieży (mąkę krupczatkę choć tam jej, dla odmiany, prawie nie widać )
Trudno też było uzyskać kolor "piaskowca" - mieszałem pół tuzina farb, nałożyłem kilka warstw, chyba jest względnie ok. Poza tym, i tak, podretuszowane fotoszopem, zdjęcia przekłamują barwy
Dość smęcenia, oto efekt:
Vae victis!
Znowu największą uwagę zwrócilem na rycerza z ~85roku... Ten z opuszczonym mieczem. I znowu zapytam i znowu otrzymam tą samą odpowiedz... Nie chcesz go sprzedać ?
A makieta fajna, trzyma klimacik. A tak z ciekawosci - w grze będzie robić za domek czy za ruiny ;>?
A makieta fajna, trzyma klimacik. A tak z ciekawosci - w grze będzie robić za domek czy za ruiny ;>?
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Super! Bardzo naturalnie wyszłam zarówno pod względem modelarskim jak i malowania ścian.
Ad 1. No, nie! Prędzej sprzedałbym rodzoną matkęJagal pisze:Znowu największą uwagę zwrócilem na rycerza z ~85roku... Ten z opuszczonym mieczem. I znowu zapytam i znowu otrzymam tą samą odpowiedz... Nie chcesz go sprzedać ?
Ad 2. Pod względem gamistycznym ta makieta sprawdza się bardzo średnio, ale za to jak zajefajnie wygląda na półce, tylko gdzie ja ją położę? Pewnie prędzej się nada do jakiegoś Mordheima lub czegoś w tym guście.
Heh, zostało mi jeszcze sporo pianki modelarskiej, za co zabrać się tym razem? Hmmmm...
Vae victis!