Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Mam dylemat dotyczący tego który batalion kupić: w sklepach stacjonarnych w mojej okolicy można dostać batalion 16x spear elfy i łucznicy oraz 8x SH i chyba bolec, natomiast w internecie jest ten z 20 spear elfami i łucznikami, bolcem i z chariotem. Jaki byście poradzili mi wybrać, sprawa jest w miarę pilna, bo chcę kupić rozsądną ilość często wystawianych modeli przed podwyżką.
W tej edycji omijaj Silver Helmsów długim łukiem.
Spear Elfy - przydadzą się choć nie priorytetowo.
Łucznicy - przydadzą się
Chariot - Lwy można użyć do jakiś wypełniaczy, ale same charioty raczej nie używane obecnie.
Bolec - przyda się choć nie priorytetowo.
Innymi słowy, jeśli już to wersja bez silverów.
Spear Elfy - przydadzą się choć nie priorytetowo.
Łucznicy - przydadzą się
Chariot - Lwy można użyć do jakiś wypełniaczy, ale same charioty raczej nie używane obecnie.
Bolec - przyda się choć nie priorytetowo.
Innymi słowy, jeśli już to wersja bez silverów.
Rydwan wygląda nieźle, ale co to jest d6 hitów - śmiech na sali. Co do kawalerii to skłaniam się ku DP: 5 z czempionem wypłaca 11 hitów z s5 przy szarży, co mi odpowiada, zwłaszcza, że preferuję parcie na combat z magiczno-strzelającym wsparciem, nie odwrotnie.Havelock pisze:zdecydowanie nowy batalion, na obecną edycję dużo lepszy od starego a kto wie może IX edycji rydwany będą grywalne?
- Infernal Puppet
- Masakrator
Talizman loreca też jest ( był ? ) dość popularną opcją .
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
JAk to jest z tym naszym lorem HiGh magic - każdy czarodziej z tym Lorem zna Drain Magic, a rzucamy na 6 spelli normalnie, i możemy każdy spell zamienić na Tarczę Saphery (czyli 1.) Tak?
I pytanko: Vortex Shard - używam przed rzucaniem na Wiatry przeciwnika, czy po?
I pytanko: Vortex Shard - używam przed rzucaniem na Wiatry przeciwnika, czy po?
Szukam: zamienników do Silver Helmsów
Kontakt PM
Kontakt PM