8 edycja- pytania 2
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
8 edycja- pytania 2
Kontynuacja Poprzedniego Watku.
Podzielone zeby latwiej bylo temat moderowac
Podzielone zeby latwiej bylo temat moderowac
- Aron_Banalny
- Masakrator
no dobra, niech ktoś ogarnięty odpowie
"extend a straight line, 4 d6" in length, whitin the shaman's forward arc and directly away from his base. any model whose base falls under the line suffers a strength 4 hit."
mozna rzucac do kombatu?
"extend a straight line, 4 d6" in length, whitin the shaman's forward arc and directly away from his base. any model whose base falls under the line suffers a strength 4 hit."
mozna rzucac do kombatu?
Cytuj całość.
To opis sygnaturki dużego Waagh nie?
A więc to Direct Damage spell, których do CC rzucać nie wolno.
To opis sygnaturki dużego Waagh nie?
A więc to Direct Damage spell, których do CC rzucać nie wolno.
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.
- Aron_Banalny
- Masakrator
całość srałość! najnowszy faq usunął pierwsze zdanie, stąd pytanie
Errata do OnG (na którą uprzednio nie zerknąłem ) usunęła typ czaru. Więc jako czar ogólny podlega tylko pod zapisy zawarte w Choosing a Target RB p. 31.
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2012, o 14:47 przez LuciusII, łącznie zmieniany 1 raz.
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro.
No to RB, ogólne reguły czarów:
Wizards cannot target spells at units engaged in close combat.
EDIT: Lucius mnie ubiegł.
Wizards cannot target spells at units engaged in close combat.
EDIT: Lucius mnie ubiegł.
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.
- Infernal Puppet
- Masakrator
Ta zasada nie jest głupia. Jest durna, ale upraszcza wiele rzeczy więc jest przydatna .znowu dziala ta glupia zasada czyja tura tego na wierzchu?
Co do samego pytania - IMO szmatka szału jest tu górą. Sztandar HE mówi że "tracisz frenzy tak jakbyś przegrał walkę", sztandar chaosiarzy mówi że zachowujesz frenzy nawet mimo przegrania walki.
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Według mnie to nie ma nic do rzeczy. Obydwa przedmioty stoją w oczywistej sprzeczności, powinno się stosować ten, czyja jest tura.Sztandar HE mówi że "tracisz frenzy tak jakbyś przegrał walkę", sztandar chaosiarzy mówi że zachowujesz frenzy nawet mimo przegrania walki.
- krystian1wielki
- Niszczyciel Światów
Nadwyżka ran zadana oddziałowi przenosi sie na herosa no nie? Ale co jeśli heros ma wyższy T od zwyklaków i wyższe Ws? powtarza się rzuty na trafienie i zranienie?
I druga sytuacja:
- zwyklak - heros
-wrogi heros - wrogi zwyklak
wrodzy herosowie wbijają ponad 4 rany w zwykłych ale nie stykają się z herosem. Czy rany przechodzą mimo to?
I druga sytuacja:
- zwyklak - heros
-wrogi heros - wrogi zwyklak
wrodzy herosowie wbijają ponad 4 rany w zwykłych ale nie stykają się z herosem. Czy rany przechodzą mimo to?
- krystian1wielki
- Niszczyciel Światów
Może z zeszłej edycji? Bo ja wiem
- Infernal Puppet
- Masakrator
Czemu nie ma ? To część zasad sztandaru. Jak w odział z nim wpadnie coś z frenzy to wirtualnie przegrywa kombat i traci ferenzy. I w tym momencie wchodzi zasada banner of rage i frenzy mimo wszystko zachowujesz.Według mnie to nie ma nic do rzeczy.
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
Nie no bez brawury. Żeby ranić bohatera w jednostce w CC musisz zadeklarować że ten jakiś tam konkretny Zenek będzie w niego bił (RB 99 Close Combat) nie ma opcji przechodzenia ran. Jedyny wyjątek to jest tam w uściśleniach i bodaj on dotyczy jednostki złożonej z samych championów.krystian1wielki pisze:Może z zeszłej edycji? Bo ja wiem
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek
Mamy 2 jednostki po różnych stronach obelisku, ale jedna widzi i może zaszarżować tą drugą. Zasięg mierzymy po prostej (przez obelisk) czy dookoła obelisku.
Jak działa tunderstomp w kohortę z kroksami? Jak działa jeśli potwór styka się tylko z kroksami.
Jak działa tunderstomp w kohortę z kroksami? Jak działa jeśli potwór styka się tylko z kroksami.
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
A możesz podać dokładny wording Banner of Rage?Infernal Puppet pisze:Czemu nie ma ? To część zasad sztandaru. Jak w odział z nim wpadnie coś z frenzy to wirtualnie przegrywa kombat i traci ferenzy. I w tym momencie wchodzi zasada banner of rage i frenzy mimo wszystko zachowujesz.Według mnie to nie ma nic do rzeczy.
W tym wypadku, jak na przykład w sytuacji Vanguard vs Frenzy uznajemy przewagę zakazu nad nakazem - jednostka nie może czegoś zrobić, więc nie robi, nawet jeśli musiThe unit with this banner has the Frenzy special rule. They will never use their frenzy, even if beaten in close combat.