Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Tia... rusza sie czyms, mysli, rusza, bierze 2 kosci do lapy i w trakcie rzutu mowi "no to magia", a jak chcemy uzyc sharda, to "za pozno" Trzeba pilnowac niektorych...
Ty ruszasz się, myślisz, ruszasz, strzelasz go w splot mówiąc w trakcie "niespodzianka", a jak chce pyskować to "trzeba było wcześniej mówić, że nie lubisz niespodzianek".
Nie no a tak na serio, to powiedz, że może sobie w dupe wsadzić ten rzut, ponieważ nie zadeklarował przejścia w fazy magii, żebyś był w stanie cokolwiek zrobić (a możesz). Jak co to wołasz sędziego na turnieju.
A jak sędzie też świnia, to masz lipę
Nie no a tak na serio, to powiedz, że może sobie w dupe wsadzić ten rzut, ponieważ nie zadeklarował przejścia w fazy magii, żebyś był w stanie cokolwiek zrobić (a możesz). Jak co to wołasz sędziego na turnieju.
A jak sędzie też świnia, to masz lipę
Chłopaki, to działa zupełnie inaczej To PRZECIWNIK decyduje o tym, co jest najpierw, rzut czy vortex. Więc jak najpierw rzuci, to uznaje się, że zdecydował najpierw rzucić
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Zawsze przeciwnik na początku gry może powiedzieć:"jeśli będziesz chciał użyć vortexa to powiedz przed moim rzutem na wiatry magii". Myślę, że to rozwiązuje kwestię późniejszych dywagacji.
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.
Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"
I love this game...
Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"
I love this game...
Głupie pytanko a raczej trzy:
1. Ile punktów toto wychodzi(na high elfy ma się rozumieć)
2. Co z zestawu jest grywalne/używane?
3. 2-3 * elfy z Island of Blood to ciekawy starter do battla czy nie całkiem?
Proszę nie zakładać zbędnych tematów.
Połączyłem z pytaniami dla początkujących.
A.
1. Ile punktów toto wychodzi(na high elfy ma się rozumieć)
2. Co z zestawu jest grywalne/używane?
3. 2-3 * elfy z Island of Blood to ciekawy starter do battla czy nie całkiem?
Proszę nie zakładać zbędnych tematów.
Połączyłem z pytaniami dla początkujących.
A.
-
- Oszukista
Można było zadać to pytanie w dziale dla początkujących, a nie zakładać nowy temat, ale wracając do IoB to generalnie nie jest najlepszy pomysł na zestaw startowy, bo przyda Ci się z niego tylko gryf (można go dosyć łatwo przerobić na orła) i ewentualnie Lothern Sea Guard, SM raczej się nie przydadzą (można robić takie małe oddziały po 7, ale generalnie szkoda na nie pkt, lepiej zainwestować w WL) a ER w tej edycji w ogóle się nie używa, mag się przyda, chociaż ci z normalnego zestawu są o wiele ładniejsi.
Dla mnie ten mag z IoB jest najładniejszym magiem, więc to kwestia gustu. Zawsze możesz mieć figurki do kolekcji Na kanale miniwargaming możesz zobaczyć bitwę między SKavenami a HE z IoB. Oni łamiąc pewne zasady złożyli armie po 900 pkt. Spoiler - wygrały miażdżąco Skaveny przez chujowe rzuty Mefju
Grając przeciwko krasnoludom natrafiliśmy z przeciwnikiem na pewien impas. Mianowicie on przywalił mi z kowadła w WL i nie mogliśmy się dogadać co do ich save. Ja byłem przy 4+(-1 za siłę), a on, że 6+ gdyż przy opisie lwich skór jest, że dają save tylko od strzelania, a to coś z kowadła nim nie jest.
Więc jak w końcu powinno być?
a) lwie skóry są tylko od pocisków
b) są od wszystkiego oprócz combatu
Więc jak w końcu powinno być?
a) lwie skóry są tylko od pocisków
b) są od wszystkiego oprócz combatu
W 8ed jestem nowicjuszem, ale zaczynam nadrabiać zaległości.
Na razie jedno pytanie - ale przygotujcie się na więcej Jak to jest z ograniczeniami powtarzanie wyborów u HElfów, nie ma wcale ograniczeń (errata GW) czy 6 (12), 4 (8) (tłumaczenie erraty u Faberów)
Na razie jedno pytanie - ale przygotujcie się na więcej Jak to jest z ograniczeniami powtarzanie wyborów u HElfów, nie ma wcale ograniczeń (errata GW) czy 6 (12), 4 (8) (tłumaczenie erraty u Faberów)