Gienek Loska
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Gienek Loska
Co sądzicie o Gienku?
Myślę, że dawno taki wokalista się w Polsce nie objawił, sądzę, że od czasów nieodżałowanego R.Riedla. Ciekaw jestem tylko jego repertuaru. Czy ma coś na autorską płytę?
Myślę, że dawno taki wokalista się w Polsce nie objawił, sądzę, że od czasów nieodżałowanego R.Riedla. Ciekaw jestem tylko jego repertuaru. Czy ma coś na autorską płytę?
1. Ada - ładnie śpiewała, wyglądała, mamy już takich pełno, eurowizji nie wygra, dziękujemy,
2. Michał Szpak - dobrze śpiewał, ma swój styl, może zostać dla mnie jakiś mercurym czy coś, przynajmniej będzie "facet" w tej polskiej scenie muzycznej który zrobi konkurencję Dodzie , sądzę że na eurowiziji zrobiłby szał porównywalny z Lordim?
3. Gienek - facet z nikąd, z byłym problemami, może coś na gra... zobaczymy.
P.s. to jednak do szpaka podszedł koleś i zaproponował mu granie na jakiejś tam imprezie dużej... imo wszystko jasne.
2. Michał Szpak - dobrze śpiewał, ma swój styl, może zostać dla mnie jakiś mercurym czy coś, przynajmniej będzie "facet" w tej polskiej scenie muzycznej który zrobi konkurencję Dodzie , sądzę że na eurowiziji zrobiłby szał porównywalny z Lordim?
3. Gienek - facet z nikąd, z byłym problemami, może coś na gra... zobaczymy.
P.s. to jednak do szpaka podszedł koleś i zaproponował mu granie na jakiejś tam imprezie dużej... imo wszystko jasne.
przede wszystkim to nie jest jakis nowy meteoryt, tylko facet ktory juz gra od baaardzo dawna, i to nie tylko na ulicy. profesjonalista, ktory ma swoj styl i dobrze, ze zyskal na popularnosci tym programem - kiedys trzeba zaczac z czegos zyc. jak nie da z siebie zrobic Riedla bis, a sadze ze nie da, to IMO bedzie dobrze .
z przyjemnoscia kupie plyte, zwlaszcza jesli goscinnie wystapi na niej Malenczuk - duet wyszedl kozacko.
z przyjemnoscia kupie plyte, zwlaszcza jesli goscinnie wystapi na niej Malenczuk - duet wyszedl kozacko.
Taki uliczny śpiewak wrocławski, który poszedł do telewizji i zrobił karierę....
http://www.youtube.com/watch?v=24N1gAjM9hY
- gerald_tarrant
- Masakrator
ja idęMorrok pisze:We Wrocławiu gra 16-tego, zastanawiam się czy pójść. Bardzo często u nas na rynku się wydzierał
do tej pory słyszałem go tylko koło solpolu, teraz pora obadać jak się sprawdza na scenie
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Bo za drugie miejsce taka była nagroda dodatkowa, nie od organizatorów.BOGINS pisze:
Zajebiście, że on wygrał, do końca byłem przekonany z moją, że wygra ten cały SZPAK :/ Genek dał słaby występ jak na niego, mógł wybrać o wiele bardziej chwytliwy utwór, coś ze starego rocka jak np Sweet Home Alabama, który często gości w jego streetowym repertuarze
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Imho właśnie dlatego większy szacun - nie bał się takiego repertuaru. Pozostali wybrali hity pod publiczkę. Dla mnie Szpak to po prostu jakiś hermafrodyta z zaburzeniami osobowości lub... przemyślany image sceniczny. Jakby go wyizolować z całej tej bufono - transwesty - jarmarcznej otoczki, to niewiele by zostało. Ale może teraz taka moda . Panienka - przyjemne śpiewanie do kotleta - jak już ktoś napisał - dużo takich... Natomiast Gienek robi na mnie wrażenie oldschoolowego grajka z charyzmą. Coś w nim z Riedla, ale też coś z Dylana i Springsteena, potrafi wydobyć trochę uczucia z tego co śpiewa, a to już wiele w dzisiejszych czasach. Cały czas jednak się boję o dwie rzeczy:
- wszyscy ci artyści produkowali własne rzeczy, może dlatego byli aż do bólu autentyczni, nie wiem jak będzie z Gienkiem
- showbizness go połknie i będzie grał do kotleta dla panów w garniturach, którzy nie będą rozumieli, co on tam robi.
- wszyscy ci artyści produkowali własne rzeczy, może dlatego byli aż do bólu autentyczni, nie wiem jak będzie z Gienkiem
- showbizness go połknie i będzie grał do kotleta dla panów w garniturach, którzy nie będą rozumieli, co on tam robi.
Ostatnio zmieniony 7 cze 2011, o 19:34 przez smiejagreg, łącznie zmieniany 1 raz.
o ja... nie wiem tylko czy się cieszyć czy martwić, że o tym nie słyszałem i mam to gdzieś, robię się chyba aspołecznym, stetryczałym dziadem borowym ciamciuramciuArtein pisze:Taki uliczny śpiewak wrocławski, który poszedł do telewizji i zrobił karierę....
poza tym jaranie się śpiewakami i tancerzami to pedalstwo i chuj (taniec z gwiazdami też oglądacie?)
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
[/quote]Supeł pisze: poza tym jaranie się śpiewakami i tancerzami to pedalstwo i chuj (taniec z gwiazdami też oglądacie?)
Kompletny brak rozeznania w kwestiach kształtowania się polskiej sceny muzycznej w niedalekiej przyszłości to nie jest powód do dumy. Poza tym używanie kończących wypowiedź sformułowań "i chuj" zdradza forumowiczom, żeś burak, cham i prostak.
- Aron_Banalny
- Masakrator
bardzo go lubię bo w finale śpiewał piosenkę Black Sabath
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Naviedzony pisze:Supeł pisze: poza tym jaranie się śpiewakami i tancerzami to pedalstwo i chuj (taniec z gwiazdami też oglądacie?)
[/quote]Kompletny brak rozeznania w kwestiach kształtowania się polskiej sceny muzycznej w niedalekiej przyszłości to nie jest powód do dumy. Poza tym używanie kończących wypowiedź sformułowań "i chuj" zdradza forumowiczom, żeś burak, cham i prostak.
oj tam, oj tam przecierz to krasnolud to u nich wrodzone jak miłość do piwa.
Polskiej sceny muzycznej? Buahahah, Kombi, Leszcze i Loska. Z resztą jak uważasz.... rozumiem że lubisz taniec i tą cygańską wolność którą daje, której burak cham i prostak nigdy nie zrozumie. Nie chciałem nikogo obrazić ale jak takiś to może i dobrze. Z resztą całe to zdanie, nie tylko kończące sformowanie można znaleźć w necie odnośnie anime więc był to , można powiedzieć cytat. (EDIT - o masz ktoś jednak to czai )Naviedzony pisze:Kompletny brak rozeznania w kwestiach kształtowania się polskiej sceny muzycznej w niedalekiej przyszłości to nie jest powód do dumy. Poza tym używanie kończących wypowiedź sformułowań "i chuj" zdradza forumowiczom, żeś burak, cham i prostak.Supeł pisze: poza tym jaranie się śpiewakami i tancerzami to pedalstwo i chuj (taniec z gwiazdami też oglądacie?)