Bandy Grabierzy czyli Rozpiski Bestii
Moderator: Dibo
Re: Bandy Grabierzy czyli Rozpiski Bestii
Rarki Beastowe sa przeszacowane pkt (i co z tego ,ze gorgon moze odzyskac W ,jak to strata atakow) ,a patrzac na nowe TK to taka gorgona/cygor to 225pkt max ,eh...
WFB playing since 1994
- rudobrody79
- Falubaz
popieram !!!war2bone pisze: tak czy siak jakoś wolałbym stare trolle ogry i inne cuda zamiast tych co są teraz
bitewki i rozpiski by były bardziej urozmaicone i ciekawsze !!!
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
gówno prawda grali byście najprzekozaczonymi jednostkami jak teraz.. czemu nikt nie gra na centigorach czy rarach? bo są chuja warte... a takie teksty tylko irytują...rudobrody79 pisze:popieram !!!war2bone pisze: tak czy siak jakoś wolałbym stare trolle ogry i inne cuda zamiast tych co są teraz
bitewki i rozpiski by były bardziej urozmaicone i ciekawsze !!!
przepraszam za język ale podniosło mi to nieco ciśnienie... AB do besti jest na prawdę fajnie złożony co do fluffu i jednostek... może oddalenie ich od chaosu nie jest najbardziej zajebistą rzeczą jaka może się przydawszy wiernym sługą chaosu to jednak jest to dalej bardzo fajna armia...
po drugie osobiście nie wyobrażam że ogry mogą współpracować z bestiami trolle jeszcze jakoś by uszły ale te darmo zjady nie dość że jedzą więcej od minoska to są od niego " ciut słabsze " więc nie widzę by żaden beastlord trzymał takie tłuste ścierwo w swoich szeregach...
w naszym AB brakuje mi tylko:
1. herosa / lorda centigorów
2. fast na centigorach.. niby fluffowo to jest wykluczone więc nie będę się przy tym upierał
3. PF na razorgorach
4. tańsze rary albo takie rozwiązania jakie pisałem wcześniej
5. marki ale przy tym też nie będę zaborczy, patrząc ze strony Khornity to całe bestie są jego sługami... bo hate i ulepszone bloodgreed dają takie może złudne wrażenie

koniec marudzenia zdobywać czaszki dla pana krwi i nienawiści

dzisiaj test rozpiski na podstawie PF albo bloodgreed jeszcze nie wiem

Book jest całkiem fajny, ale troche rzeczy jest nie przemyślanych, wedlug mnie skoro taki gor jest krwiożerczą bestią powinien mieć bazowo 2 ataki, ale wtedy pewnie byłyby jęki jakie te bestie są przegięte
Jak to jest z naszym czarem Savage Dominion? Czy za przywołanego stwora trzeba placić punktowo(czyli jak mam rozpe np. na 1500 pkt i 275 z nich musze wykorzystać na Ghorgone, czy nie wlicza się ona i jest tak jakby darmowa?)?

Jak to jest z naszym czarem Savage Dominion? Czy za przywołanego stwora trzeba placić punktowo(czyli jak mam rozpe np. na 1500 pkt i 275 z nich musze wykorzystać na Ghorgone, czy nie wlicza się ona i jest tak jakby darmowa?)?
DziękiBuła pisze:nie kumam za bardzo pytania robisz rozpiskę normalnie na 1500. Czar to inna bajka.
Testował to ktoś? Ja ogrania nie mam, ale wydaje mi się, że na małe punkty może to być całkiem ciekawą opcją. Np. gra na 1000-1250 pkt a tu nagle pojawia się darmowy, mocny stwór.
Moja odpowiedź na marudzenia Khumanora! A żeby byo pełne challnage accepted to pojade tym na jakiś turniej o! - co Ty na to ; )1 * Doombull @ 335.0 Pts
General; Frenzy
Axes of Khorgor [40.0]
Armour of Destiny [50.0]
Uncanny Senses [10.0]
1 Great Bray-Shaman @ 260.0 Pts
Lore of Beasts; Magic Level 4; Braystaff
Dispel Scroll [25.0]
1 Gorebull @ 222.0 Pts
Frenzy; Shield
Warrior Bane [5.0]
Talisman of Preservation [45.0]
1 Gorebull @ 247.0 Pts
Frenzy; Shield; Battle Standard
Dragonhelm [10.0]
Dawnstone [25.0]
Gnarled Hide [15.0]
36 Gor Herd @ 321.0 Pts
2ndWeapon; Standard; Musician
1 Foe-Render @ [10.0] Pts
5 Ungor Raiders @ 30.0 Pts
Short Bow
Short Bow
Short Bow
1 Tuskgor Chariot @ 80.0 Pts
5 Harpies @ 70.0 Pts
Scout
5 Harpies @ 55.0 Pts
5 Harpies @ 55.0 Pts
1 Razorgors @ 55.0 Pts
1 Razorgors @ 55.0 Pts
6 Centigors @ 157.0 Pts
Spear; Light Armour; Shield; Musician
6 Centigors @ 157.0 Pts
Spear; Light Armour; Shield; Musician
1 Gorgon @ 275.0 Pts
Frenzy
Models in Army: 86
Total Army Cost: 2594.0
Widzisz rasti w teorii tak. W praktyce cele do ostrzału sa 4 - 3 krowy i ghorgona. A na maszynki sa: harpie razorgory centy ... dodając do tego wszechobecny cover od strzelania - nie jest to take proste. Testowane na HE na maksymalnym strzelaniu i jeszcze mi niczego nie ustrzeliło ; )
Centki moglyby byc fajne jakby byly w core , niby mozna z herosem tak zrobic ,ale on wpizdu kosztuje pkt-owo ...
A co do rare-k to mysle ,ze GW wiedzac ,iz nie istnieja figurki , dal takie pkt ,zeby ludzie nie zawracali sobie glowy jaberem czy cygorem
Ogolnie taki gorgon zamiast umiejetnosci powrotu wounduf ,moglby miec jakis ward typu 4/5+ albo save 3/4+ . W ogole gorgon,jaber,cygor mogliby miec deamonic aura (ws 5+) i juz byloby milo (cygor mialby magic ws 3+) i wtedy te jednostki mialyby sens kosztowac te 275pkt.
O niedopracowaniu AB nie ma co gadac , fakt ze za 100pkt mamy lipna maczuge mowi sam za siebie. O trollhide nie wspominajac (mogli dac chociaz heavy armour i wtedy bylaby fajna opcja jesli wzielismy juz ws4+ zbroje podrecznikowa)
itd itp
A co do rare-k to mysle ,ze GW wiedzac ,iz nie istnieja figurki , dal takie pkt ,zeby ludzie nie zawracali sobie glowy jaberem czy cygorem

Ogolnie taki gorgon zamiast umiejetnosci powrotu wounduf ,moglby miec jakis ward typu 4/5+ albo save 3/4+ . W ogole gorgon,jaber,cygor mogliby miec deamonic aura (ws 5+) i juz byloby milo (cygor mialby magic ws 3+) i wtedy te jednostki mialyby sens kosztowac te 275pkt.
O niedopracowaniu AB nie ma co gadac , fakt ze za 100pkt mamy lipna maczuge mowi sam za siebie. O trollhide nie wspominajac (mogli dac chociaz heavy armour i wtedy bylaby fajna opcja jesli wzielismy juz ws4+ zbroje podrecznikowa)

WFB playing since 1994
Co do save Ghorgony nie byłbym taki rygosystyczny - dzieki temu że nie ma save'a nie boi sie sygnaturki z metalu która tak wsysa niby potężniejsze i mocarniejsze treemany. Nie trzeba narzekac tylko grac jak to Crus kiedys mówił ; ) Wszystko moze byc grywalne ; )
No w sumie , a jak tam z uzywalnoscia gigusia ? Wg mnie jest fajnym uzupelnieniem gorgony/cygora . Niby random ataki ,ale koles potrafi zdjac steam tanka przy dobrym rzucieQc-Rat pisze:Co do save Ghorgony nie byłbym taki rygosystyczny - dzieki temu że nie ma save'a nie boi sie sygnaturki z metalu która tak wsysa niby potężniejsze i mocarniejsze treemany. Nie trzeba narzekac tylko grac jak to Crus kiedys mówił ; ) Wszystko moze byc grywalne ; )

WFB playing since 1994
No wlasnie na wieksze cele i praktycznie poza 1 , to masz albo 2D6W bez save-a ,albo D3W bez save-a + odzyskujesz tyle ile zadales (wg mnie lepsze to niz u gorgony) Jak na te 50pkt mniej to gigus wg mnie wyglada swietnie , u mnie dawal rade. Jedynie na male cele to jest tak sobie ,ale jakby dac 2 gigusie po bokach to przeciwnik nie ucieknie
WFB playing since 1994
niczego? bolce nic nie zabiły? lolQc-Rat pisze:Widzisz rasti w teorii tak. W praktyce cele do ostrzału sa 4 - 3 krowy i ghorgona. A na maszynki sa: harpie razorgory centy ... dodając do tego wszechobecny cover od strzelania - nie jest to take proste. Testowane na HE na maksymalnym strzelaniu i jeszcze mi niczego nie ustrzeliło ; )
13-7 z VC na BloodKinghtach i to po stracie maga w 2 turze ; ) Okazało się ze 3 korwy miota oddział BK w 3 tury o ile złapie się lorda na BSBeka. No i 21 ataków robi swoje ; )
8-12 z DE ale tylko 3 tury
Ogólnie - polecam granie na Gorgonach ; )
8-12 z DE ale tylko 3 tury
Ogólnie - polecam granie na Gorgonach ; )