Call of Warhammer - mod do Medival II Total War
Moderator: Zaklinacz Kostek
Re: Call of Warhammer - mod do Medival II Total War
Czy autorzy myślą nad jakimiś nowymi armiami?
Czekam na khemri albo szczurki.
Z góry dzięki za odpowiedzi.
Czekam na khemri albo szczurki.
Z góry dzięki za odpowiedzi.
- Infernal Puppet
- Masakrator
Takie drobne pytanie, prawdopodobnie będę sobie kupował wkrótce Medievala 2 z dodatkiem i chciałbym wiedzieć ile miejsca na dysku powinienem sobie zarezerwować na to jeśli w perspektywie chwiałbym też zainstalować omawiany tu mod ?
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
- Infernal Puppet
- Masakrator
Pytam się bo 20 to wychodziło z lektury wymagań sprzętowych na pudełku podstawki i dodatku razem, do tego chciałbym dodać kilka modów ( call of warhammer jako pierwszy oczywiście ), a więcej jak 21, góra 22 giga wolnego na chwilę obecną na moim kompie nie wycisnę .
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
- Infernal Puppet
- Masakrator
Cóż to gorzej, ale zobaczymy, najwyzej przyjdzie mi wywalić ponad połowę pozostałych gier i robić cyrki z wolnymi mg jak rząd z budżetem .
- Grand Admiral Thrawn
- Falubaz
U mnie z modami: Call of Warhammer, Civil War, Third Age 2.0, Westeros zajmuje 32GB. M2 i jedna kampania z dodatku (Crusades - tylko ją zainstalowałem) są rozpakowane.
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.
- Infernal Puppet
- Masakrator
Na razie interesuje mnie tylko warhammer mod ( choć w trzecią erę też bym chętnie zagrał, ale na to na razie miejsca na pewno nie starczy ). Ale cywil war to mod o czym ?
- Grand Admiral Thrawn
- Falubaz
Westeros
http://www.twcenter.net/forums/forumdisplay.php?f=721
Civil War
http://www.twcenter.net/forums/forumdisplay.php?f=1673
Civil War jest o wojnie secesyjnej w USA. Oba projekty to bety ale można sobie w nie pograć i w razie czego podzielić się uwagami z twórcami. W Westeros jest kampania a w Civil War są jak narazie dostępne wyłącznie custom battles.
http://www.twcenter.net/forums/forumdisplay.php?f=721
Civil War
http://www.twcenter.net/forums/forumdisplay.php?f=1673
Civil War jest o wojnie secesyjnej w USA. Oba projekty to bety ale można sobie w nie pograć i w razie czego podzielić się uwagami z twórcami. W Westeros jest kampania a w Civil War są jak narazie dostępne wyłącznie custom battles.
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.
- Infernal Puppet
- Masakrator
Eee, to nie, od wymiany ognia muszkietami bedę miał "empire:TW" a nie medka ( po upgradzie kompa ).
I tak BTW - kupuję dzisiaj medievala i prosiłbym o "przewodnik jak zainstalowac warhammer moda dla niezorientowanych" .
Proszę .
I tak BTW - kupuję dzisiaj medievala i prosiłbym o "przewodnik jak zainstalowac warhammer moda dla niezorientowanych" .
Proszę .
- Grand Admiral Thrawn
- Falubaz
WERSJA 1.5 JUŻ JEST DO POBRANIA. NIE SĄ POTRZEBNE POPRZEDNIE WERSJE. JEST TO W PEŁNI SAMODZIELNA I DZIAŁAJĄCA WERSJA CALL OF WARHAMMER
Changes of the 1.5:
- New Faction – Chaos Dwarfs.
- New provinces on the strategic map.
- New units, including: the Knights of Origo, Deserters, Anakonda’s Amazons, Golfang Maneater’s Ogres, the Black Mountain Boyz, Notlob's Orc Artillery, Mudat’s Half-Orcs, Dragon Company, Dark Lands Marauders, Shield Maidens,
Chaos Ogres, Chaos Trolls, Stone Trolls, Norsca Dwarven Warriors, Norsca Dwarven Crossbows, Forest Goblin Spears, Forest Goblin Archers, Oglah Khan's Wolfboyz, Anvil of Doom, Earthshaker Cannon , Death Rocket, Vidovdan Guard, Cataphracts, Raiders, Triumphalists, Minotaurs, Various Hobgoblins
- Chaos Warriors and Marauders reskinned into the colours of their Dark Gods. Slaaneshi Warriors revamped.
- New battle AI, ReallyBadAI by Germanicu5
- New settlement strat models
- New general strat models
- New unique generals for some factions
New scripts, including:
- Conclave of Light factions cannot fight each other;
- new scripted battles fol all factions (except Elves and Chaos);
- new interesting quests with various powerful rewards;
- AI armies strengthened, boasting more unique and elite units;
- settlements change names when captured by another faction;
- scripted alliance between Chaos Dwarfs and Chaos or Orc factions;
- new mercenaries and unique units scripts.
- new Crom invasion script, closer to fluff.
Tons of new videos – new mercenaries, unique troops and events.
New and expanded texts and descriptions.
New units cards and info pictures for some factions.
Linki do pobrania
http://empiretw.ru/board/index.php?showtopic=24936
Osobiście pobierałem w małych 14 częściach z Mirror 4
Tłumaczenie angielskie (drugi post)
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=415508
POLECAM WSZYSTKIM I KAŻDEMU Z OSOBNA!!!
Changes of the 1.5:
- New Faction – Chaos Dwarfs.
- New provinces on the strategic map.
- New units, including: the Knights of Origo, Deserters, Anakonda’s Amazons, Golfang Maneater’s Ogres, the Black Mountain Boyz, Notlob's Orc Artillery, Mudat’s Half-Orcs, Dragon Company, Dark Lands Marauders, Shield Maidens,
Chaos Ogres, Chaos Trolls, Stone Trolls, Norsca Dwarven Warriors, Norsca Dwarven Crossbows, Forest Goblin Spears, Forest Goblin Archers, Oglah Khan's Wolfboyz, Anvil of Doom, Earthshaker Cannon , Death Rocket, Vidovdan Guard, Cataphracts, Raiders, Triumphalists, Minotaurs, Various Hobgoblins
- Chaos Warriors and Marauders reskinned into the colours of their Dark Gods. Slaaneshi Warriors revamped.
- New battle AI, ReallyBadAI by Germanicu5
- New settlement strat models
- New general strat models
- New unique generals for some factions
New scripts, including:
- Conclave of Light factions cannot fight each other;
- new scripted battles fol all factions (except Elves and Chaos);
- new interesting quests with various powerful rewards;
- AI armies strengthened, boasting more unique and elite units;
- settlements change names when captured by another faction;
- scripted alliance between Chaos Dwarfs and Chaos or Orc factions;
- new mercenaries and unique units scripts.
- new Crom invasion script, closer to fluff.
Tons of new videos – new mercenaries, unique troops and events.
New and expanded texts and descriptions.
New units cards and info pictures for some factions.
Linki do pobrania
http://empiretw.ru/board/index.php?showtopic=24936
Osobiście pobierałem w małych 14 częściach z Mirror 4
Tłumaczenie angielskie (drugi post)
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=415508
POLECAM WSZYSTKIM I KAŻDEMU Z OSOBNA!!!
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Grrr... Te mirrory są niewiarygodnie wolne. Co to jest za prędkość pobierania: 30 kb/s? Nie ma jakiejś mniejszej wersji już dla posiadaczy CoW 1.4.4?
- Grand Admiral Thrawn
- Falubaz
1.5 jest oddzielny od poprzednich wersji. Musisz się przemęczyć. Ja to ściągałem na początku stycznia i na Mirrorze 4 było premium (tak jakby ruscy wykupili i to udostępnili). Może jusz jest torrent, dobrą nowiną jest też to, że Gigantus rozpoczął pracę nad swoją wersją.
- Grand Admiral Thrawn
- Falubaz
xaurus --> dzięki ale mam tam jeszcze sporo do zrobienia zanim będę ostatecznie zadowolony.
Mirror 4 miał/ma wykupione konto premium. Przynajmniej jak ja ściągałem to się wyświetlało. Z innych nie korzystałem.
Mirror 4 miał/ma wykupione konto premium. Przynajmniej jak ja ściągałem to się wyświetlało. Z innych nie korzystałem.