Feedback po glosowaniu na mastery

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Re: Feedback po glosowaniu na mastery

Post autor: Jankiel »

ponadto nie jestem znismaczony, napisalem ze mi sie nie podoba wybieranie 2giego mastra dla tego samego osrodka prawem silniejszego gdy bylo iles tam innych opcji,
No to się spóźniłeś co najmniej o rok. W zeszłym było spoko, jak Lublin nie dostał, a Gorzów miał dwa.
poruszajac ten temat w pierwszej kolejnosci chcialem zwrocic uwage na ciagle synchroniczne przenoszenie sie masterow z jednej strony na druga
Tak? Jakieś przykłady?
nie to ze Jankielu prawdopodobnie jesli bedziesz dalej rzacal miesem i sie obrazal
Kto by pomyślał, że jedna "kurwa" tak Cię ubodła. I nie zauważyłem, żebym był na kogokolwiek obrażony. Na co mam się obrażać? Że mi mastera zabrali :P ? Że niektórzy ściemniają i przemilczają niewygodne fakty? To ich problem.
to tzw " polnoc" zmobilizuje sie i podzieli na mniejsze kluby
Zachęcam. Zorganizujcie kluby w Olsztynie, Szczytnie, Mikołajkach i Olsztynku. Róbcie lokale na 20 osób i bierzcie miejsca na LL. Bo o 4 jednosobowych klubach robiących lokale na 4 osoby w jednej miejscówce zapomnijcie.

Btw, tak Was boli, że stary układzik się wywrócił? Ostatnia tak głupia awantura była bo DMP, które wygrały jakieś warzywa ze Szczecina, zamiast któryś z bardziej znanych i utytułowanych klubów. I też była bezwzględna konieczność zmiany formuły DMP (6 bitew, 3 dni etc.). Jak kolejne DMP wygrał odpowiedni klub, to już zmiany przestały być potrzebne.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Jankiel <3 :)

Za co kocham BP ? Raz na 2/3 miesiące dostarcza takie fajne tematy i taki flame w nich jest , że mam co robić zamiast się uczyć :]

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Juz nie gadaj Kuba, w zeszlym roku tez byl dym, jak Poznan nie dostal mastera.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Jak kolejne DMP wygrał odpowiedni klub, to już zmiany przestały być potrzebne.
nie dla wszystkich. Jak dla mnie caly czas dmp mogloby byc 3dniowe. Jest to dosc specyficzny turniej i imo daloby rade skolowac ten jeden wolny dzien

Awatar użytkownika
CzarnY
Falubaz

Post autor: CzarnY »

Jankiel pisze:Zachęcam. Zorganizujcie kluby w Olsztynie, Szczytnie, Mikołajkach i Olsztynku. Róbcie lokale na 20 osób i bierzcie miejsca na LL. Bo o 4 jednosobowych klubach robiących lokale na 4 osoby w jednej miejscówce zapomnijcie.
Miasta w Warminsko-Mazurskiem nie tworza ukladu metropolitarnego, jak ma to miejsce na Slasku. [-X

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

swieta_barbara pisze:Juz nie gadaj Kuba, w zeszlym roku tez byl dym, jak Poznan nie dostal mastera.

Co roku musi być jakiś dym by BP tętniło życiem bodaj przez miesiąc.

Dobrze że temat przeniósł się na no forum ogólne to i przynajmniej wypowiadających jest więcej.

Co do samych Masterów i ich wyborów - Panowie to tylko 9 imprez które odbędą się i wykażą na co ich stać by w przyszłym roku albo dostać po raz kolejny mandat lub nie na koszt innego miasta.

Z jednej strony opcja w postaci: co roku głosujemy na przynajmniej jeden lokal który jeszcze nie był masterem, ale z drugiej czasami człowiek się zastanawia po co głosować na impreze której nie jestem pewny.

Cieszę się tylko z jednej podstawowej rzeczy:

Dobrze że Babice są koło Warszawy i że niemal cała Polska ma bardzo dobry dojazd do nas i nie aż tak daleki, bo w przeciwnym wypadku pewnie też powstał by atak i na mnie że mamy 2 Mastery obok siebie.
(chociaż patrząc na dawne czasy odbycia się aż 4 imprez tej klasy w wawie w jednym sezonie to az łezka się kreci w oku - byłem młody i bez kasy i nawet rodzice puszczali na taką imprezę, pozniej odbierali w sobotę wieczorem by potem w niedziele rano przywiezc. Ehh. Nie dali sie uchlać młodemu Śmiechowi ;)

Ja tam bym nie wszczynał wojny z powodu 2 imprez w jednym miejscu, bo to nie przyniesie nic dobrego.
Dobrze jest jak jest i nie ma co truć społeczeństwa.

PS.
Popatrzcie na to z tej lepszej strony: Gdyby nie drugi Śląski Master to w Lipcu by nie było imprezy, a co za tym idzie - mus przeciągania ligi i mega ciasnota od stycznia do Maja.

Awatar użytkownika
Król Goblinów
Wodzirej

Post autor: Król Goblinów »

Czarny i co z tego ? Strone temu Inferno napisał ze możemy stopami na mastery jechać, wiec jak ktoś ma motywacje to geografia to nie problem, jak widać.
Czy cały ten dziwny topic rozbija sie o fakt ze Śląskie kluby mają przepraszać za fakt ze są w ostatnim roku świetnie zorganizowane, robią faktycznie ( !) średnio 4 lokale na miech z frekwencją i mogą fizycznie udźwignąć organizacje 2 masterów? no sorry..
Trochę za chudy w uszach jestem na porządną dyskusje dlatego wole słuchać mądrzejszych, ale grde pytanie?- dlaczego cześć whinujący osób tutaj w ogóle nie odpowiada na merytoryczne pytania ( Janiela np.)?
pzdr,KG

katerek
Masakrator

Post autor: katerek »

Nie no panowie zluzujcie....Włocławek nie zatonie od braku mastera i nie o to chodzi. Wytknięto nam kilka błędów i tyle, czas się zabrać do roboty.

@ksch wiesz czemu na wielu wejściach głównych firm jest tabliczka akwizytorom dziękujemy? Daj spokój wysyłanie PW i nękanie LL to nie metoda (chyba że mam zbyt idealistyczne podejście do tematu).

Tak więc zapraszamy na Lokale do Włocławka...zawsze gwarantujemy nagrody, jakiś poczęstunek i przede wszystkim masę dobrej zabawy...i wbrew temu co niektórzy twierdzą z miejscówką nie mamy najmniejszego problemu, także ilość stołów i graczy to dla nas żaden problem. A my jak pomalujemy armie [-o< to i na mastery się będziemy bujać :)
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek

Awatar użytkownika
krystian1wielki
Niszczyciel Światów

Post autor: krystian1wielki »

Trochę sie podniecilismy tym masterem no ale nie ma to trudno będziemy bawić się w lokale - wszystkich ciekawych możliwości włocławskiego Fenixa zapraszamy na nasze lokale a sami stopniowo zaczynamy coraz dalej wyjeżdżać na turnieje i odwiedzać coraz więcej miast

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Miasta w Warminsko-Mazurskiem nie tworza ukladu metropolitarnego, jak ma to miejsce na Slasku.
Demagogia. Ze Szczytna do Olsztyna się jedzie pół godziny (coś jak z Sosnowca do Kozłowa albo z Katowic do Bielska). Z Olsztynka do Olsztyna
dziesięć minut. Sorry, ale bardzo dobrze znam te okolice.
wiesz czemu na wielu wejściach głównych firm jest tabliczka akwizytorom dziękujemy
Znowu demagogia. Od tego są ludzie na LL by się orientować w tym co się dzieje i rozmawiać z innymi. Na gabinetach poselskich też widziałeś tabliczki "parlamentarzystów nie przyjmuje się"?
Daj spokój wysyłanie PW i nękanie LL to nie metoda (chyba że mam zbyt idealistyczne podejście do tematu).
Zaraz idealistyczne. Zwyczajnie niedojrzałe. Jak będziesz miał własną firmę to też nie będziesz nękał klientów, tylko grzecznie czekał, aż sami przyjdą?
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
CzarnY
Falubaz

Post autor: CzarnY »

Król Goblinów pisze:Czarny i co z tego ? Strone temu Inferno napisał ze możemy stopami na mastery jechać, wiec jak ktoś ma motywacje to geografia to nie problem, jak widać.
Czy cały ten dziwny topic rozbija sie o fakt ze Śląskie kluby mają przepraszać za fakt ze są w ostatnim roku świetnie zorganizowane, robią faktycznie ( !) średnio 4 lokale na miech z frekwencją i mogą fizycznie udźwignąć organizacje 2 masterów? no sorry..
Nie, mam szacunek dla Slaska za takie ogarniecie sceny lokalnej, 2 mastery u Was mnie jakos szczegolnie nie bola, przeprosiny nie sa mi do niczego potrzebne.

wytknalem tylko Jankielowi demagogie (ktora on zarzuca rowniez mi :P). sprawdz sobie Jankielu liczbe ludnosci w Olsztynie i okolicach (rowniez w Bialymstoku i okolicach), porownaj z liczba ludnosci w aglomeracji slaskiej i moze zobaczysz, co mam na mysli. dla ulatwienia pominmy pozostale czynniki.

katerek
Masakrator

Post autor: katerek »

Daj spokój wysyłanie PW i nękanie LL to nie metoda (chyba że mam zbyt idealistyczne podejście do tematu).
Zaraz idealistyczne. Zwyczajnie niedojrzałe. Jak będziesz miał własną firmę to też nie będziesz nękał klientów, tylko grzecznie czekał, aż sami przyjdą?
Na zlecenia nie narzekam więc zanim zaczniesz mierzyć wszystkich Swoją miarą pomyśl, że może nie być ona w tej samej skali...i uwierz nigdy nie musiałem moich klientów "atakować" tak trywialny sposób (chyba że sprzedajesz odkurzacze :mrgreen: ). Ale nie jest to temat do dywagacji biznesowych, każda branża rządzi się swoimi prawami.

@Jankielu żeby nie było że jestem oportunistą uważam że w tym co mówisz masz wiele racji tam gdzie WFB się prężnie rozwija tam powinno się więcej dziać. Jednak coś za coś, wyobraź sobie sytuację że masz jeszcze silniejszy ośrodek "A" niż Śląsk i drugi jemu równy "B" może dojść do sytuacji że podzielą one miedzy siebie praktycznie wszystkie mastery w kraju.
Od samego początku moich wypowiedzi chodzi o to, że niestety LL słabo wspiera nowe ośrodki i dopóki ktoś nie stara się po raz pierwszy o mastera nie wie z czym się to je (chodzi o kulisy, ostatnio na czasie tzw "grę o tron" :lol2: ). Wyjaśniono to nam i już wiemy, które światełko w tuneluu jest dla nas odpowiednie.
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek

Inferno
Falubaz

Post autor: Inferno »

Nie widzę tu żadnej gry o tron. Od kilku stron chłopaki z Fenixa mówią że nie mają żalu za wynik głosowania.
A my jak pomalujemy armie [-o< to i na mastery się będziemy bujać :)
wpadajcie na większe lokale do różnych miast bez pomalowanej armii.

Ja np. pojechałem do Rygi na turniej bez pomalowanej armii po to by pograć nie by wygrać. I cóż niechcący wygrałem pierwszy turniej na 8ed. i to bretonią którą nie grałem od kilku lat.

Co do Poznania, pamiętam straszny hałas na PGA i zdarte gardło poza tym chłopaki z Wielkopolski nie gwarantowali darmowego noclegu, dlatego byłem przeciw. Zaś każdego z osobna bardzo lubię (Pozdro Buchaj Ptasznik Szafa Rasta)

Jankiel pomimo całe szacunku do Ciebie, muszę przyznać że nie rozumiem o co Ci chodzi i mówię przedwczesne <pierdolisz głupoty>.

Awatar użytkownika
Król Goblinów
Wodzirej

Post autor: Król Goblinów »

Na Grubie godomy <fanzloisz> ,toć to klara co Jankiel bera. przynajmniej dla mnie.

Inferno
Falubaz

Post autor: Inferno »

Król Goblinów pisze:,toć to klara co Jankiel bera.
Czyżby po Śląsku to miało znaczyć.

Że to oczywiste co Jankiel pisze?

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

lohost pisze: Odnosnie tego ze nikt nie chce sie z Jankielem bawic w potyczki slowne. Otoz, zrobic by to mogl tylko ktos glupio wierzacy w swoje zwyciestwo.

Nie masz zwierza straszniejszego niźli kot
– miauknęła mysz.
Z Jankielem bić się jest fajnie i przyjemnie. Polecam.
Radzę jednak przy tym zachowywać minimum kontaktu z rzeczywistością – emocjonalne fantazje zazwyczaj nie starczają do zwycięstwa.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
Byro
Niszczyciel Światów

Post autor: Byro »

Jako taka zupełna dygresja i dalsza rozrywka.
Podobno miejscowość Piątek jest geometrycznym środkiem Polski, doskonały to wyznacznik żeby określić, gdzie daleko, a gdzie blisko, tak obiektywnie.
No i mamy z google maps:
Piątek - Gorzów Wielkopolski: 323 km bądź 333 km zależnie od obranej trasy.
Piątek - Gliwice: 247 km
Piątek - Kraków: od 272 do 309 km zależnie od trasy
Piątek - Wrocław: od 238 do 263 km zależnie od trasy
Piątek - Łódź: od 37,1 do 48,4 km zależnie od trasy
Piątek - Łomianki: 113 do 133 km zależnie od trasy
Piątek - Białystok: 305 km bądź 313 km zależnie od trasy
Piątek - Stare Babice: 104 km bądź 110 km zależnie od trasy
Piątek - Poznań: 192 km lub 217 km zależnie od trasy
Piątek - Bydgoszcz: 181 do 187 km zależnie od trasy
Piątek - Szczecin: 436 do 467 km zależnie od trasy
Piątek - Sopot: 332 do 370 km zależnie od trasy
Piątek - Włocławek: 80,4 do 88 km zależnie od trasy
Piątek - Olsztyn: 243 do 272 km zależnie od trasy
Piątek - Warszawa: 114 do 130 km zależnie od trasy

uff, no.
Na podstawie powyższego, wszystkie mastery powinny być w Łodzi :P
idąc dalej odległościami: Włocławek, Stare Babice, Łomianki, Warszawa, Bydgoszcz, Poznań, Wrocław, Gliwice, Olsztyn, Kraków...
Pozostałe są już 300 i więcej km od środka Polski więc nie ma co sobie nimi głowy zawracać ;)

P.S. post ten ma na celu jedynie odrobinkę odciążyć aurę tematu i nie ma absolutnie niczego wnosić do dyskusji.
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Dolaczam!

Awatar użytkownika
Michał
Falubaz

Post autor: Michał »

Sory, że się wtrącam w dyskusję mądrzejszych od siebie,ale....
Jankiel pisze:
ponadto nie jestem znismaczony, napisalem ze mi sie nie podoba wybieranie 2giego mastra dla tego samego osrodka prawem silniejszego gdy bylo iles tam innych opcji,
No to się spóźniłeś co najmniej o rok. W zeszłym było spoko, jak Lublin nie dostał, a Gorzów miał dwa.
Z tego co pamiętam Gorzów wział na siebie organizację DMP jako drugiego mastera, bo nikt nie chciał się tym zająć. MB było zaopowiadane, że to już koniec. Mogę oczywiście się mylić.

Gdyby nie zostały wybrane Babice, to Trójmiasto oferowało termin w lipcu. Niestety oferta była mocno enigmatyczna, bo robiona lekko na szybko. Choć wiem, że sala już była załatwiona do czasu głosowania.

Wielki Dracon, który w zeszłym roku nie był już de facto robiony przez klub Draconis, lecz przez BWT+ Tomek i MArcin z Draconisu oraz kilkoro osób z 3city, nie mógł się odbyć przez złą wolę niektórych ludzi. Współpraca z baza harcerską to po prostu dramat. Może kiedyś uda się do tego wrócić, byłoby genialnie.

Prawda jest taka, że kto chce pojedzie na tego Mastera nie zależnie od odległości. Pamiętam, że dla Linuxa robiono zrzutę, aby przybył na Dracona czy DMP (nie pamiętam teraz). My jeździliśmy jak Pająk napisał i do Wrocka, ale także np. do Lublina (gdzie w dojazd trzeba wliczyć około 4 godzin spędzonych na CEntralnym w W-wa).
Brawo w tym miejscu dla Inferno za dojazd na mastera stopem =D>

Jako wiśienka na torcie :

CAŁA POLSKA W CIENIU ŚLĄSKA !!! :)
AND THEY SHALL KNOW NO FEAR

KOLEJNY PUNKT DLA NAS !!! BWT KOCHANA !!!!
Cosmo pisze: 19 sie 2014, o 20:33 BTW gdzie spia Ci co nie chodza spac przed polnoca? Jakies zwierzeta z Nemezisu, BWT, Front..?

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Post autor: ksch »

Jankiel pisze:Ze Szczytna do Olsztyna się jedzie pół godziny (coś jak z Sosnowca do Kozłowa albo z Katowic do Bielska). Z Olsztynka do Olsztyna
dziesięć minut. Sorry, ale bardzo dobrze znam te okolice.
Lohost pisze:Jankiel, jak dawno temu byles na warmii? to o czym mowisz to wiedza na temat tego co bylo a nie na temat tego co jest, Twoja oracja na temat szybkosci i odleglosci w warm-maz. byla iscie rozbawiajaca swoja droga, na Twoim miejscu nie wypowiadalbym sie na temat znajomosci realiow u nas, bo serio, nie mieszkasz tutaj i gowno wiesz.
Czyżby miasta na Warmii przesuwały się i migrowały bez końca?
katerek pisze:@ksch wiesz czemu na wielu wejściach głównych firm jest tabliczka akwizytorom dziękujemy? Daj spokój wysyłanie PW i nękanie LL to nie metoda (chyba że mam zbyt idealistyczne podejście do tematu).
Porównanie zaiste celne. Różnica jest zasadnicza: tam wchodzisz z suszarką, której nikt nie miałby ochoty kupić, a tutaj zwracasz się do ludzi, którzy właśnie głosują na turnieje, więc powinni chcieć wiedzieć o nich jak najwięcej. I naprawdę nazwanie przesyłania jednego priva nękaniem jest adekwatne tak, jak nazwanie gry Sharapovej delikatną tylko a rebours.

Creme de la creme to jednak obruszenie na zabawny tekst gwarą w wykonaniu Goblina, naprawdę wielkie brawa za dystans do samych siebie.
--
Krzysztof "ksch" Schechtel
ksch@gazeta.pl
gg 7052764
http://www.veto2ed.pl

ODPOWIEDZ