Bob's Miniatures update 2018

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

Re: BoB Miniatures - ostatni up 12.05 KRASNAL z gsu NA SPRZ

Post autor: Jacobs »

cahir pisze:No offence - ten krasnal, bo Krasnoludem go nie nazwę jest brzydki jak noc, za piątkę bym go nawet nie kupił. :roll:
Nie przesadzaj, ma dobre elemty w sobie ale ma też słabsze.
Np. Broda czy włosy wyszły bardzo fajnie tak nak twarz czy narmienniki, ale one akurat średnio pasują to modelu ;)
Jak bardzo chcesz go sprzedać, to wystaw go od 1zł na allegro moze ktos kupi :D
wenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
Turniejowo nowe WE

12/4/5

Awatar użytkownika
BoB miniatures
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: BoB miniatures »

za złotówkę to go nie chcę sprzedać #-o po prostu robiłem go na zamówienie i wyszedł za duży trochę bo miał być w oddziale chyba V edycyjnym, a wtedy krasie były mniejsze podobno, więc nie mam co z nim zrobić :roll:

cahir pisze:No offence - ten krasnal, bo Krasnoludem go nie nazwę jest brzydki jak noc, za piątkę bym go nawet nie kupił. :roll:
Staram się jak umiem, może zamiast pustej, bezsensownej krytyki napisał byś co w nim poprawić...

Awatar użytkownika
Nadel
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: Nadel »

Witam

To ja z konstruktywną krytyką (=

To co ja bym poprawił przed sprzedażą:
-powyciągał szczegóły: np łuski od zbroi (zagłębienia między łuskami zrobił bym głębsze, bo jak psikniesz podkładem i pomalujesz to się może okazać, że zagłębienia się trochę zleją z łuskami), zrobił bym głębsze, bądź większe dziurki w miejscach gdzie zrobiłeś kolczugę, powstanie więcej głębi w samym modelu.
-nie lubię dwarfów, zawsze bym im pozmieniał gęby :D taki ich urok, osobiście zrobiłbym go z hełmem, ale fajnie Ci wyszła rozdziawiona gęba więc bym jej nie ruszał (=
Można gdzie nie gdzie dodać może runy?
Podziwiam zapał ludzi, którzy sami próbują coś ulepić. Dlatego nie poddawaj się i dajesz więcej czadu jeszcze (=

Awatar użytkownika
BoB miniatures
Chuck Norris
Kontakt:

Kolczugę zrobię nową bo faktycznie biednie wygląda ;) gadałem już ze Ściborem i w ciągu najbliższego tygodnia ma wrzucić jakiś tutorial o tworzeniu kolczug...

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

Post autor: Jacobs »

Spróbuj ja robic bardziej regularnie. Bo teraz to masz chaotycznie poszarpaną mase ;)
wenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
Turniejowo nowe WE

12/4/5

Awatar użytkownika
sebom
Wałkarz
Kontakt:

Post autor: sebom »

Absolutnie nie zrażaj się negatywnymi opiniami o swojej pracy. Jak to lubisz to brnij do przodu, rzeźb ile tylko możesz a będzie tylko lepiej. =D>

Awatar użytkownika
BoB miniatures
Chuck Norris
Kontakt:

Witam po długiej przerwie ;D

zaczynają się wakacje więc znalazłem trochę czasu na porobienie zdjęć poprawionym miniaturkom i świeżo pomalowane imperium:

40 halabardników, jeszcze pare poprawek typu usta czy czaszka na sztandarze, ale z grubsza skończone:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Damselka w końcu z głową ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I chimera z "bad lookiem" na kozie i z dłuższym cielskiem. Cielsko narazie średnio wygląda ale jakoś w tygodniu się za nie wezmę.

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Cookie Monster
Łysy oszukista

Post autor: Cookie Monster »

Smocza głowa u chimery trochę za duża chyba...i ten drugi freehand na sztandarze trochę słaby.
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

Rzeźby b. fajne, coraz lepiej Ci to babranie w zielonym idzie ;)

Malowanie na TT rozumiem? Bo jesli tak to w porząsiu:)
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
Lady Mayer
Wałkarz
Kontakt:

Post autor: Lady Mayer »

heja,
chimerze koniecznie zrób masywniejszą klatkę piersiową, to duża bestyjka więc musi mieć czym oddychać ;)
Poprawiłabym też szyje kozła i smoka - są sztywne i nienaturalne Przede wszystkim, szczególnie u kozy - bardziej bym je umięśniła, dodała trochę "napięcia".

Damselka ładnie wyszła, choć jak n mój gust za mało w niej bretońskiej damy ;)

pozdrawiam
"Żarty na bok, jak powiedział król Dezmod, gdy wśród uczty goście nagle zaczęli sinieć i umierać. "
A.Sapkowski

Awatar użytkownika
BoB miniatures
Chuck Norris
Kontakt:

Lady Mayer pisze:chimerze koniecznie zrób masywniejszą klatkę piersiową, to duża bestyjka więc musi mieć czym oddychać ;)
BoB's miniatures pisze:Cielsko narazie średnio wygląda ale jakoś w tygodniu się za nie wezmę.
:mrgreen:

a odnośnie damselki to wygląda mało bretońsko, bo starałem się zrobić ją tak, żeby było po niej widać że ma lifea, wzorowałem się na druidzie w tle lore of life, na końcowych stronach podręcznika z 7ed, tam gdzie były opisane te domeny...

Obrazek

Awatar użytkownika
BoB miniatures
Chuck Norris
Kontakt:

Ok skończyłem tworzyć 2 rzeczy ;)

koń (teraz kolej na jeźdźca):

Obrazek

Obrazek

i ogon (nie wiem czy nie wyszedł za "chudy"):

Obrazek

chimera:

efekt końcowy:

Obrazek

z góry:

Obrazek

i głowa węża na ogonie:

Obrazek

proszę o komentarze...

Awatar użytkownika
nog
Wałkarz

Post autor: nog »

Bardzo fajne =D> .

Neithan
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Neithan »

Fajne, bardzo mi się podobają:)
Jedyna uwaga, ze chimera trochę za mały ma korpus. Znaczy to jest najbardziej odczuwalne jak się patrzy na zdjęcie z boku, bo z góry wygląda OK, więc pewnie wina jest długiej smoczej szyi.
Jeez ale się zaplątałem, mam nadzieję, że da się coś z tego zrozumieć :P

Awatar użytkownika
Cookie Monster
Łysy oszukista

Post autor: Cookie Monster »

Koń za chudy, a ciałko chimery trochę za małe ale i tak jest dobrze;]
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/

Awatar użytkownika
The WariaX
Falubaz

Post autor: The WariaX »

Chimera to chyba skrzydła jeszcze powinna mieć, ale widać progres w Twoich wypocinach ;-)

Awatar użytkownika
Lady Mayer
Wałkarz
Kontakt:

Post autor: Lady Mayer »

aj waj, fajnie że dużo lepisz :)

uwagi co do chimery mam ciągle podobne, za to konik jest dużo lepszy. Jeśli mogę Ci jakoś poradzić to pozwoliłam sobie trochę porysować po zdjęciu ulepki i zaznaczyć schematycznie to i owo, gdzie można byłoby nieco dodać lub troszkę ująć bez niszczenia tego co już stworzyles.. Ogólnie, nie taka sztywna szyja, troche inaczej zaznaczony łepek, jedna z tylnich nóg albo bardziej do przodu lub bardziej do tyłu, wyraźniejszy brzuch. Mam nadzieję, ze pomoże :)
Obrazek

pozdrawiam!
"Żarty na bok, jak powiedział król Dezmod, gdy wśród uczty goście nagle zaczęli sinieć i umierać. "
A.Sapkowski

Awatar użytkownika
BoB miniatures
Chuck Norris
Kontakt:

dzięki bardzo, podziwiam że Ci się chciało ;p ta tylnia noga jest bardziej do tył, tylko na tym zdjęciu jakoś tak dziwnie wyszła... a co do reszty:

koń jest taki chudy bo chciałem żeby był podobny do drugiej czarodziejki konwertowanej z WE:

Obrazek

a głowę i kostki poprawię na pewno ;)

a odnośnie:

The WariaX pisze:Chimera to chyba skrzydła jeszcze powinna mieć, ale widać progres w Twoich wypocinach ;-)
to niekoniecznie ;p różne źródła podają sprzeczne informacje... poniżej przykłady chimery bez skrzydeł:

Obrazek

Obrazek

a definicja to:
Wikipedia pisze:Chimera (gr. Χίμαιρα Chímaira) – w mitologii greckiej ziejący ogniem potwór, dziecko Tyfona i Echidny. Przyjmuje się najczęściej, że miała głowę lwa, ciało kozy i ogon węża. [...] Inne opisy mówią o stworze o dwóch głowach kozy i lwa oraz o ogonie węża czy smoka.
PS: Dzięki wszystkim za komentarze ;)

Awatar użytkownika
BoB miniatures
Chuck Norris
Kontakt:

Skończyłem właśnie niedźwiedzia polarnego do Mordheima. Zapraszam do komentowania.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

Post autor: Czopek »

Całkiem niezły dźwiedź, szkoda tylko podstawki że z dwóch klejona bo wydaje się nie równa przez to, ale miś zacny =D>
http://czopekblog.blogspot.com/
Kordelas pisze: Fluff nie wybacza.

ODPOWIEDZ