Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Zależy od rozpiski i stylu gry ^_^. Punktowo też tańsi.
-
- Oszukista
Core'a WoChu i HE to nie ma co porównywać. Generalnie najprostsza armia to łucznicy (ewentualnie LSG - na EURO sporo osób ich wystawia) WL, 2 magów BsB i 4 orły. SM są genialni jak dojdą do walki, ale od strzelania schodzą aż miło, PG to takie mało szkodliwe bunkry, trudno taki oddział zniszczyć, ale oni sami z siłą 4 niewiele potrafią zrobić, jeżeli chodzi o kawalerie to sam gram często na 5 DP i bardzo dobrze się spisują. Inne jednostki rzadko widać na stołach bo są po prostu słabe.
- Bestialski_Brokuł
- Oszukista
Co bez shieldów? Akurat speary kosztują 9 pkt z shieldami.
Brzytwa to zupełnie inna sprawa, szczególnie jeśli chodzi o High Elfy i ich książeczkęGrolshek pisze:Oj widać że nie trafiłeś na spearelfy na książce z brzytwą...karlito pisze:Co im po tych szeregach jak i tak mają siłę 3, czyli większości jednostek grywalnych mogą co najwyżej naskoczyć Widzę że cory HE są dosyć cieniutkie
Ostatnio zmieniony 16 cze 2011, o 12:18 przez Karlito, łącznie zmieniany 1 raz.
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454
Owszem jest. Na arcy będzeisz wygrywał turnieje, na smoku będziesz się dobrze bawił, pókie nie trafisz na imp/krasie
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
cos w tym jest
Jednak gra w battla to chyba ma byc zabawa? :>
Czy sie gra na arcy czy na smoku, najważniejsze to załapac skilla - nie zapominajac o dobrej zabawie. Czyli ograć armie/jednostki - porostu grac, grac, grac - wtedy kazdy sam znajdzie swój złoty srodek.
Jednak gra w battla to chyba ma byc zabawa? :>
Czy sie gra na arcy czy na smoku, najważniejsze to załapac skilla - nie zapominajac o dobrej zabawie. Czyli ograć armie/jednostki - porostu grac, grac, grac - wtedy kazdy sam znajdzie swój złoty srodek.
Dlatego mówię. Chcesz się dobrze bawić, bierz smoka, gra się nim naprawdę fajnie. Ale jak chcesz coś ugrać, bierz arcymaga
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- swierszcz48
- Powergamer Rozpiskowy
mam pytanko co do 8 edycji,
mianowicie, w zwazku z tym, ze mamy tu ograniczenie ze tylko do 25% kosztow punktowego armii mozemy wystawiac herosiki, wiec, ma ktos moze pomysl jak zmiescic fajny squad
(do 2500k)?? tam na bohaterow mamy 625 pkt, wiec jak juz wstawimy smoka, to nie mamy wiecej nanic miejsca,
a znow jak bysmy chceli poczarowac,
to tez nie za bardzo, bo Arcy+BoH + jakis tam mag 2-go poziomowy z itemkami nawet nie zostawiaja miejsca nawet na BSB,
no chyba ze istnieje jakas errata, ktora mowi, ze mozna nieco wiecej ;]
albo ze koszt naszych bohaterow sie zmniejszyl (jak tak sobie porownalem z innymi armiami, to naprawde nie wiem za co tyle punktow place, bo chyba nie za ASFa ;])
pzdr
mianowicie, w zwazku z tym, ze mamy tu ograniczenie ze tylko do 25% kosztow punktowego armii mozemy wystawiac herosiki, wiec, ma ktos moze pomysl jak zmiescic fajny squad
(do 2500k)?? tam na bohaterow mamy 625 pkt, wiec jak juz wstawimy smoka, to nie mamy wiecej nanic miejsca,
a znow jak bysmy chceli poczarowac,
to tez nie za bardzo, bo Arcy+BoH + jakis tam mag 2-go poziomowy z itemkami nawet nie zostawiaja miejsca nawet na BSB,
no chyba ze istnieje jakas errata, ktora mowi, ze mozna nieco wiecej ;]
albo ze koszt naszych bohaterow sie zmniejszyl (jak tak sobie porownalem z innymi armiami, to naprawde nie wiem za co tyle punktow place, bo chyba nie za ASFa ;])
pzdr
- swierszcz48
- Powergamer Rozpiskowy
aaa, to to jest liczone osobno??
jakos nie doczytalem, myslalem, ze dla calosci postaci, jest lacznie 25%, moj blad
a co w takim razie wystawaicie w corach na 2k??
5*10 archerow??
czy jakos tez mieszacie ze spearami ew. LSG??
jakos nie doczytalem, myslalem, ze dla calosci postaci, jest lacznie 25%, moj blad
a co w takim razie wystawaicie w corach na 2k??
5*10 archerow??
czy jakos tez mieszacie ze spearami ew. LSG??
Na euro standard to 26+17 łuków i 10 spearów. Niektórzy coś tam mieszają z lsg, ale dla mnie to bez sensu.