Skaveńskie Q&A

Skaven

Moderator: Hoax

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Re: Skaveńskie Q&A

Post autor: vocal »

oj ja też:D od lutego chyba mam wszystkie galerie nieaktualizowane:/

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Vocal, Lazur wrzucać nowe foty śmiało :D Jeszcze niech Kefas coś dorzuci i pooglądam sobie wreszcie jakieś fajne szurki :mrgreen:
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

czy assassin może używać tarczy magicznej lub zbroi magicznej?

Awatar użytkownika
Jorge
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Jorge »

jest to głupie ale możne

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

też mi się zdaje że może ale wolę się upewnić... nie wiem czy głupie to, w sumie wyobrażam sobie że assassin może mieć jakiś magiczny puklerz czy 'słomianą' lekką tarczę która może służyć dodatkowo do jakiegoś kamuflarzu. a magiczna zbroja może mieć różne postacie, nie musi to być płytówka czy nawet kolczuga;]

Awatar użytkownika
Jorge

zobacz jak figurka wygląda nie widać żadnej zbroi.

Assasin jest szybki a zbroja raczej zwalniała by jego ruchy :wink:

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

o cziz, kolejny beton fantasy:P przecież ta zbroje może być tkaniną która w razie potrzeby utwardza się dzięki magii... albo dla tych z małą wyobraźnią - lekką kolczugą noszoną pod ubraniem jak we władcy pierścieni ... :roll:
poza tym najpierw się dokształć bo są różne figurki assassinów, nie tylko z 6ed.;] http://www.games-workshop.com/gws/catal ... rod1130282 a z kolei u nowego snikcha nie widać czy nie ma zbroi bo zasłania ręką.

Awatar użytkownika
Jorge

Wiem ze moze miec pod.

Ale dalej dla mnie to nie klimatyczne :P

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

na dobrą sprawe cos co się nazywa zbroja lub tarcza to może być po prostu talizman o tych samych właściwościach (dająca save) 8)

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

Czy przy rezultacie 3- missfire dla plague catapult przeciwnik może jako cel wybrać właśnie katapultę o ile nie ma do czego strzelać w pobliżu?

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

jezeli bedzie w 3d6" od pierwotnego celu- tak

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Przepraszam niewłaściwie się zapytałem ponieważ chodziło mi o to czy przeciwnik może obrać jako cel tę katapultę na której padł missfire jeśli nie ma nic w zasięgu albo gdyby nie chciał strzelać do innego oddziału?

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

No to przecież padła na to odpowiedź.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
gervaz
Kretozord

Post autor: gervaz »

Czy ward od dzwona chroni g(r)ey seera przed woundami otrzymanymi w skutek jedynki wyrzuconej przy korzystaniu z warpstone tokena?

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

Kefas pisze:Przepraszam niewłaściwie się zapytałem ponieważ chodziło mi o to czy przeciwnik może obrać jako cel tę katapultę na której padł missfire jeśli nie ma nic w zasięgu albo gdyby nie chciał strzelać do innego oddziału?
Masz napisane, że przeciwnik wybiera dowolny, inny cel w 3d6" od pierwotnego celu ;)
gervaz pisze:Czy ward od dzwona chroni g(r)ey seera przed woundami otrzymanymi w skutek jedynki wyrzuconej przy korzystaniu z warpstone tokena?
tak

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Andrzej pisze:No to przecież padła na to odpowiedź.
zbanować mnie! :twisted:
Morrok pisze:
Kefas pisze:Przepraszam niewłaściwie się zapytałem ponieważ chodziło mi o to czy przeciwnik może obrać jako cel tę katapultę na której padł missfire jeśli nie ma nic w zasięgu albo gdyby nie chciał strzelać do innego oddziału?
Masz napisane, że przeciwnik wybiera dowolny, inny cel w 3d6" od pierwotnego celu ;)
Spoko myślałęm że przeciwnik nie może4 wybrać katapulty na której padł taki missfire. Właściwie to wtedy nie trzeba nawet kostkami rzucać. Dzięki Morrok

Awatar użytkownika
Siwek
Falubaz

Post autor: Siwek »

Właściwie to wtedy nie trzeba nawet kostkami rzucać.
Kostkami jak najbardziej trzeba rzucać. Przeciwnik wybiera cel w promieniu 3k6 od miejsca w które celowałeś a nie od katapki. Wcale nie musi znieść z powrotem przecież.

Awatar użytkownika
grom88

Post autor: grom88 »

Witam, jestem nowy na forum i ogólnie w WFB dopiero zaczynam. Po dotychczasowej lekturze podręcznika nasuwa mi się jedno pytanie, a mianowicie skoro supporting attacks daje prawo tylko do jednego dodatkowego ataku to czy zdolność Frenzy niejako omija tę zasada i daje mi prawo do 2 ataków mnichami z drugiego szeregu??

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

Nie, drugi szereg ( i dalsze ) zawsze wykonuje 1 atak, niezależnie od ich prawdziwej liczby.
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

szeszej
Falubaz

Post autor: szeszej »

Nie, supporting attacks u piechoty są limitowane na 1.

l b represent this, he can only ever make a
single Attack, regardless of the number of
Attacks on his profile, or any bonus Attacks he
might otherwise be entitled to because of special
rules or other unusual effects.

Rb 49

ODPOWIEDZ