+1mv to raczej nie bardzo na kawalerii, nie zmienia tutaj az tyle co na piechocie

Moderator: JarekK
kudłaty pisze:Wiadomo alkohol jest dla ludzi, ale śliwowica jest dla frontu wschodniego
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
Shaggoth w armii której generałem jest demon prince jest wysoce nieklimatycznyDurin pisze:heh grałem na 3k z bretą na jednym herosie (DP) i samych potworach gigant, shaggot, psy, trolle, ogry, DO, pełen klimat, ale przegrana też bolesna;/
2. Druga jest powiedzmy "turniejowa" i tutaj już proszę o konstruktywne bicie zwłaszcza złożenia maga:L&H:
Sorcerer Lord @ 350 Pts
General; Level 4 Wizard; Lore of Shadow
Infernal Puppet [35]
Armour of Damnation [45]
Exalted Hero of Nurgle @ 255 Pts
Battle Standard Bearer
Stream of Corruption [20]
Dawnstone [25]
Enchanted Shield [15]
Biting Blade [5]
Favour of the Gods [5]
Palanquin of Nurgle [50]
Wulfrik the Wanderer @ 185 Pts
Core:
39 Chaos Maruders of Khorne @ 245 Pts
Mark of Khorne; Full Command; Flail
30 Chaos Maruders of Khorne @ 200 Pts
25 Chaos Warriors of Nurgle @ 495 Pts
Mark of Nurgle; Full Command; AHW
Banner of Rage [35]
4x5 Chaos Warhounds @ 4x30 Pts
Rare:
2x Dragon Ogre Shaggoth @ 2x275 Pts
Additional Hand Weapon
Total army cost: 2400
Total Models in army: 119
Grałem pierwszą rozpiską przeciwko lizakom i byłem przyjemnie zaskoczony. Najpierw zasmuciłem się bo nie wylosowałem brzytwy, potem rozchmurzyłem, bo kolega wykazał jeszcze większego pecha: mimo włączonego tronu wysadził sobie Mazdamundi z ifki (z moją małą pomocą). Dzięki cudownym czarom atakującym z domeny cienia (miałem oba) zjadłem mu engina, wessałem 6 i pół kroxa i społowiłem zaurusy. Właściwie nie było po co tego ciągnąć, ale dograliśmy do końca. Wulfrik wyszedł w czwartej turze, i był to chwalebny koniec jego wyczynów, bo do końca nic sensownego nie zrobił, ale dam mu jeszcze kiedyś szansę (ale nie następnym razem. Shaggothy zjadły drógiego stedzia i wessały połowę skinków i dobiły kroxy, i jestem z nich bardzo zadowolony. Wynik chyba oczywisty.L&H:
Sorcerer Lord @ 350 Pts
General; Level 4 Wizard; Lore of Shadow
Infernal Puppet [35]
Armour of Damnation [45]
Exalted Hero of Nurgle @ 230 Pts
Battle Standard Bearer
Dawnstone [25]
Enchanted Shield [15]
Biting Blade [5]
Palanquin of Nurgle [50]
Core:
2x30 Chaos Maruders of Khorne @ 2x200 Pts
22 Chaos Warriors of Nurgle @ 447 Pts
Mark of Nurgle; Full Command; Halberd
Banner of Rage [35]
3x5 Chaos Warhounds @ 3x30 Pts
2x5 Maruder Horsemen @ 2x91 Pts
Mark of Slaanesh; Musician; Flail
Special:
16 Chosen of Khorne @ 439 Pts
Mark of Khorne; Full Command; AHW
Wailing Banner [50]
Favour of the Gods [5]
Rare:
2x Chaos Warshrine @ 2x130 Pts
Total army cost: 2398
Total models in army: 127
Wieszkto pisze:Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.