Mayer - Bretka i inne
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: Mayer - Bretka i inne
A już bałem się ze ponownie dałeś podkład na figurkę figurkę
Nie mogę się doczekać zakończenia pracy
Nie mogę się doczekać zakończenia pracy
Turniejowo nowe WEwenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
12/4/5
no nie wiedziałem, co zrobisz na tak dużej powierzchni kropierza, ale wyszło świetnie. Jedyne co mi się nie podoba to kopia- jedyna jej zaleta to to, że ma większą chorągiewkę od bretońskiej, ale ogólnie dla mnie nie pasuje. Reszta palce lizać, ze tak się wyrażę
- Lady Mayer
- Wałkarz
- Kontakt:
Oki, żeby nie było że sie lenię - wrzucam zdjęcia podstawki pod hipogryfa, taki trochę step by step od projektu począwszy. Pianka sponsorowana by Legion (dzięki raz jeszcze ), kolumny z balsy, wzór na głowicach i podstawach + pnącza z gs'u, faktura z mąki krupczatki patentu Legiona i oczywiście bitsy. Jeszcze tylko umieszczę ją na podstawce właściwej i będzie finisz Podstawka dość wysoka, co będzie go mobilizowało do szarż na największe smoki, demony i inne bestyjki
Co do hipogryfa to została mi mozolna kosmetyka więc wkrótce powinien wylądować na swoim miejscu czyli na podstawce
pozdrawiam
Co do hipogryfa to została mi mozolna kosmetyka więc wkrótce powinien wylądować na swoim miejscu czyli na podstawce
pozdrawiam
"Żarty na bok, jak powiedział król Dezmod, gdy wśród uczty goście nagle zaczęli sinieć i umierać. "
A.Sapkowski
A.Sapkowski
- Lady Mayer
- Wałkarz
- Kontakt:
Dzieki, liście to Poison Ivy z Army Paintera.
"Żarty na bok, jak powiedział król Dezmod, gdy wśród uczty goście nagle zaczęli sinieć i umierać. "
A.Sapkowski
A.Sapkowski
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Gratuluję ruin- są świetne, GW się chowa!
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
- Cookie Monster
- Łysy oszukista
Ekstra, ładne i cacy;) czekam niecierpliwie na koniec;);)
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/
Zacna praca moja Panno! Dajesz więcej!
- Lady Mayer
- Wałkarz
- Kontakt:
dzięki zacni panowie
Rysunki się przydają zwłaszcza że nie lubię manipulować w materiale ciemno. Musiałam też pilnować proporcji w stosunku do hipogryfa by nie wyglądało to zbyt cherlawo pod nim (widać to po rysunku po prawej gdzie są smuklejsze kolumny, zbyt smukłe jak sobie potem porównałam), dlatego też projekt robiłam w skali 1:1.
Jeśli to pomoże to pianka była grubości 5mm, w górnej części arkady połączona w trzy warstwy by wyglądało to w miarę konkretnie. Kolumny - balsa średnicy 1cm. W konstrukcje wbiłam dwa patyczki do szaszłyków (zdjęcie pod projektem) Wbijają się one do połowy kolumien, dla wzmocnienia całości. Na samą górę położyłam belkę, szerokości ponad 6mm, w której jest otwór na bolec od latacza. Obudowana została cieńszymi cegłami z pianki. Póki co, mimo swej wagi cała figurka całkiem ładnie się trzyma
pozdrawiam
Rysunki się przydają zwłaszcza że nie lubię manipulować w materiale ciemno. Musiałam też pilnować proporcji w stosunku do hipogryfa by nie wyglądało to zbyt cherlawo pod nim (widać to po rysunku po prawej gdzie są smuklejsze kolumny, zbyt smukłe jak sobie potem porównałam), dlatego też projekt robiłam w skali 1:1.
Dr. Lobo pisze:Pytanko- jakich materiałów wykonałaś ruiny i kolumny ??
Lady Mayer pisze:Pianka sponsorowana by Legion (dzięki raz jeszcze ), kolumny z balsy, wzór na głowicach i podstawach + pnącza z gs'u, faktura z mąki krupczatki patentu Legiona i oczywiście bitsy.
Jeśli to pomoże to pianka była grubości 5mm, w górnej części arkady połączona w trzy warstwy by wyglądało to w miarę konkretnie. Kolumny - balsa średnicy 1cm. W konstrukcje wbiłam dwa patyczki do szaszłyków (zdjęcie pod projektem) Wbijają się one do połowy kolumien, dla wzmocnienia całości. Na samą górę położyłam belkę, szerokości ponad 6mm, w której jest otwór na bolec od latacza. Obudowana została cieńszymi cegłami z pianki. Póki co, mimo swej wagi cała figurka całkiem ładnie się trzyma
pozdrawiam
A.Sapkowski
A.Sapkowski
a mąkę to jak nakladasz?
- Lady Mayer
- Wałkarz
- Kontakt:
w rzeczy samej, ale możemy udawać że to tajemna technika przedwiecznych
A.Sapkowski
A.Sapkowski