Sztandar ten daje MR=D6 oraz wyłacza przedmioty magiczne wrogom, którzy sa w BTB z BSB.
Pytanie, co kiedy jeden BSB dotknie drugiego BSB?
Sadze, ze kazdy powe, ze wylaczaja sobie sztandary nawzajem. W miare elganckie rozwiazanie.
Sprawa robi sie jednak bardziej skomplikowana, kiedy moj BSB jest sklejony z moim Warbossem i trafiam na BSB Kołaty, który tez jest sklejony z jego Warbossem. Co wtedy?
Jezeli jego sztandar wylacza moj sztandar, to znaczy, ze zadziałał. A wiec wyłacza tez przedmioty mojego Warbossa. Ale z drugiej strony, jego sztandar nie działa, bo ja mu go wylaczylem moim sztandarem - a więc wylaczylem tez przedmioty jego Warbossowi (skoro moj sztandar zadziałał i wylaczył jego sztandar). Ale zaraz, przeciez jego sztandar zadział i wyłaczył mój sztandar a więc i przedmioty mojego Warbossa.... Nie, nie... jego sztandar nie zadział, bo wylaczył go mój sztandar... Nie, nie...

Oba sztandary działaja? Ale jak, skoro nie wylaczaja magicznego przedmiotu wroga (jego sztandaru).
Oba sztandary nie działają? Ale jak to nie działają, skoro moje przedmioty działają, bo nie działa jego sztandar, który mi je wyłacza....

Kto mi znajdzie rozwiazanie tego problemu, ma browca na najblizszym turnieju, na którym sie spotkamy.