Sędziowski Rynsztok
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: Sędziowski Rynsztok
jest, nie ma tylko armour save.
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro.
mam pytanie odnośnie strzelania BS-owego, poniżej będzie diagram wyjaśniający nieco sytuację:
A
B
C
A i B - jednostki piechoty z jednej armii, są jednakowej wysokości i znajdują się na poziomie zero, odległość między nimi nie jest większa niż 3".
C - jednostka strzelecka, znajduje się w domku/na górce, dzięki czemu jest na poziomie 2
moje pytanie brzmi, czy jednostka A otrzymuje Hard Covera od jednostki B, gdy C strzela właśnie do niej??
A
B
C
A i B - jednostki piechoty z jednej armii, są jednakowej wysokości i znajdują się na poziomie zero, odległość między nimi nie jest większa niż 3".
C - jednostka strzelecka, znajduje się w domku/na górce, dzięki czemu jest na poziomie 2
moje pytanie brzmi, czy jednostka A otrzymuje Hard Covera od jednostki B, gdy C strzela właśnie do niej??
Różnica musi wynosić minimum 2 poziomy by nie było covera, więc w przykładzie Heliona jednostka A nie otrzymuje covera, gdyż będąc na górce ma wysokość 3, a jednostka zasłaniająca 1.
Złomowisko: https://goo.gl/photos/xRMRQZGkEgCpcHcx5
Slaan dostaje MC.
Gra z Wochem z Puppetem.
Ma przerzucanie miscasta na maga w los na 2+.
Slaan rzucił na tabelke. Czy najpier on decyduje czy oddaje miscasta czy najpierw ja czy modyfikuje. Jeśli najpierw zmodyfikuje czy po przerzuceniu na mnie mogę znowu zmodyfikować?
Gra z Wochem z Puppetem.
Ma przerzucanie miscasta na maga w los na 2+.
Slaan rzucił na tabelke. Czy najpier on decyduje czy oddaje miscasta czy najpierw ja czy modyfikuje. Jeśli najpierw zmodyfikuje czy po przerzuceniu na mnie mogę znowu zmodyfikować?
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
Slann i tak ma obowiązek przerzucić MC. Wyczekujesz i boom! ...wsysasz go z całym klockiem.
Q. There are several items that can affect miscasts, such as Cupped
Hands of the Old Ones, Soul of Stone and Infernal Puppet. If more
than one (or multiples of the same item) are present, in what order
should the effects be applied? (p114)
A. The player whose turn is taking place chooses.
Hands of the Old Ones, Soul of Stone and Infernal Puppet. If more
than one (or multiples of the same item) are present, in what order
should the effects be applied? (p114)
A. The player whose turn is taking place chooses.
domek ma wysokość 2 dla jednostki, która tam siedzi, przynajmniej wedle ojro (stąd nie ma różnicy w tym przypadku jeśli weźmiemy ojro pod uwagę), to pewniak z tym 2 różnicy??
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Witam,
Mam pytanie, co się dzieje gdy na 4 lvl butchera założymy wizzard hat ?
-Będzie mieć 4 czy 2 lvl?
-Zna on swojego lore'a i 2 czary z losowej/ zna tylko losową ?
- Czy nadal obowiązuje go zasada max 3 kostki do castowania ?
Będzie magiem 2 poziomu z losowym Lorem, tak jak w opisie przedmiotu. Limit kostek jest w 8ed taki sam dla każdego maga.*kubencjusz pisze:Witam,
Maciek
*Z tego co pamiętam odnosi się to też do ogrów.
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
E to kijowo, jakby śmigał z 2 lorami to byłoby wesoło
Dzięki za pomoc
Dzięki za pomoc
Spoko, po prostu jak już coś wyczytasz w zasadach to tak jest. Aczkolwiek radzę pytać organizatora o dopuszczenie i tak, gdyż nie wszędzie Dogs of War są legalną turniejowo armią, a i gnoblars horde może być niedopuszczone. Na ETC np. Dogsy są nielegalne.