PlayMini Of The Month 3 - wakacje (lipiec+sierpień)

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Tomash
Spaministrator
Kontakt:

PlayMini Of The Month 3 - wakacje (lipiec+sierpień)

Post autor: Tomash »

Co tu dużo mówić? Trzecią edycję PMoTM czas zacząć. :)
Ale ale - ze względu na temat, tym razem na wykonanie jest nie miesiąc, a caluśkie dwa miesiące. Czyli 60 dni. W takim czasie można zrobić pracę na Golden Daemona, więc proszę o dużo skończonych prac.
Nieprzekraczalny termin zamieszczania zdjęć skończonych prac: 31 sierpnia, godz. 23:59.

Regulamin dokładnie jak w maju: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?t=3088
Przypominam: w konkursie chodzi o zrobienie figurki do swojej armii. Proszę nie zgłaszać prac przeznaczonych na sprzedaż. Nie istnieją sensowne sposoby na twarde niedopuszczenie prac komercyjnych, więc odwołać się trzeba do zdrowego rozsądku i przyzwoitości uczestników.
Ewentualnie - można zamieścić pracę komercyjną do PMoTM w charakterze uznaniowym (z klauzulą, że figurka jest na sprzedaż), tj. figurującą w galerii z danego miesiąca, ale niepodlegającą głosowaniu.

Pamiętajcie - to zabawa hobbystów, której celem jest zrobienie czegoś dla siebie. A nie wygrzew profesjonalistów :)

Temat na czerwiec: Coś Dużego, czyli potwory, smoki, wielkie demony, olbrzymy itd.
Konkretnie chodzi o wszystko to, co ma oficjalną podstawkę od 50x50 wzwyż i jest large targetem.*
Figurka ma być, jak zwykle, legalnym i wystawialnym modelem.

Proszę, żeby tematy ze zdjęciami prac do wakacyjnego PMoTM zawierały w nazwie tematu "PMoTM 3". Będzie łatwiej je potem pozbierać.

* - wszelkie pytania "a czy model XXX jest dopuszczony?", na które odpowiedź można znaleźć w armybooku (czy plikach z ForgeWorld) przez proste wynalezienie zapisu "large target", powodują automatyczną publiczną chłostę autora takiego pytania, z adnotacją "za lenistwo i głupie pytania" :twisted:
Ostatnio zmieniony 3 wrz 2007, o 15:32 przez Tomash, łącznie zmieniany 1 raz.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Roman Lord of the Druchii
Chuck Norris
Lokalizacja: Z miasta, w którym ludzie wolą grać Dark Elfami i Mortalami Chaosu niż Bretką

Post autor: Roman Lord of the Druchii »

ja już mam :)

Obrazek

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Ok, to mnie teraz bijcie, gryźcie i rwijcie mi włosy, ale zadam jednak pytanie dot. tego punktu:
Konkretnie chodzi o wszystko to, co ma oficjalną podstawkę od 50x50 wzwyż i jest large targetem.*
W Mordheim wszystko co jest zdefiniowane jako large target, jest na podstawce 40x40. No może nie wszystko [wyj. wózek oraz dźwiedziu do Kislevu], ale większość.
Czyli jeśli jest wg zasad jako large target to może być?

Bo teraz to zamierzam jednak wziąć udział, chociaż symbolicznie ;)

Awatar użytkownika
Muzyk
Mudżahedin

Post autor: Muzyk »

A ja w kraśkach nie mam nic large targetowego... może być kowadło(podstawka 60x60)?

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

@Skavenblight
Według mnie może ponieważ jest large target. Tomek napisał, 50mm wzwyż ale są tam też modele bez podstawek. Imho to 50x50 jest wymogiem drugorzędnym jako large target jest chyba najważniejszą zasadą w tym miesiacu...
Ostatnio zmieniony 1 lip 2007, o 15:08 przez Fanatyk, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
pingus
Oszukista

Post autor: pingus »

Tank - Muzyk Śmuzyk pisze:A ja w kraśkach nie mam nic large targetowego... może być kowadło(podstawka 60x60)?
Dodaj coś z DoW.. :)
Obrazek
Obrazek

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

@Zaraza: jak Fanatyk napisał

@Tank: a DoW żadnych large-targetowych nie możesz wziąć? ;)
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Ok, to będzie szczuroogór :D
Będzie to może nawet niedługo, a fotki niestety na początku sierpnia, jak Hak wróci.

Ew. myślę nad ogrzycą do Possessed ale nie wiem, co na to obrońcy moralności :P

Awatar użytkownika
skejwen
Mudżahedin

Post autor: skejwen »

no to ja odpadam, bo duzych modeli nie zamierzam malowac :E

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

A nie lepiej zaznaczyc ,ze to maja byc po prostu duze modele ;) (wieksze od ogra ??) .
Przykladowo klopa TK wraz z zaloga wymaga podobnego wkladu co jakis LT ;)
W niektorych armiach ciezko o LT albo jest 1 ;)
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
skejwen
Mudżahedin

Post autor: skejwen »

hmmm... chyba ze zrobie Kolossusa do ChD... albo Giganta do Nurgla... hmmm...

Awatar użytkownika
Patrycja Polkowska
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Patrycja Polkowska »

Ja na bank spróbuje z moim gigantem do DoW
Leży już 2 miesiące nie tknięty, będę miała powód by go ruszyć :)

Awatar użytkownika
Kerim
Master Convertor

Post autor: Kerim »

Tomash pisze:@Zaraza: jak Fanatyk napisał

@Tank: a DoW żadnych large-targetowych nie możesz wziąć? ;)
Niech ie gada, jest Elf na smoku
skejwen pisze:hmmm... chyba ze zrobie Kolossusa do ChD... albo Giganta do Nurgla... hmmm...
A ten kolossus to co?

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Tak chcialem wziac udzial w tej edycji... Nie bede neistety robil niegrywalnego stegadona czy carnosaura , jak mam milion rzeczy do zrobienia... Mapet pewnie wygra ta edycje tez , jego carnol miazdzy...

Awatar użytkownika
Patrycja Polkowska
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Patrycja Polkowska »

tyle że do tej pory nie miał konkurencji

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

:twisted: he

no to moze sie wyrobie z drzewem, ale nic nie przebije tomka sadzonki :P

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Roman, Tomek Sadzonka jako praca już skończona odpada.

Ziemko i reszta marud: sorry, chłopaki, ale nie dogodzę wszystkim z wyborem tematu. A argument że "figurka X jest niegrywalna" jest megachałowy. Sorry Ziemko, ale tematu typu "oddział strzelców w skirmishu" czy tym bardziej "oddział strzelców w skirmishu z poisonem" raczej nie ma szans na pojawienie się w PMoTM :P

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Tomku wiele by mnie zadowolilo - monster czy oddzial na 40 tkach , mag ( mam 2 shamanow zrobionyhc ale 3eciego bym tez chetnie dorobil) , zwykly oddzial , oddzial lataczy albo cos latajacego - troche tego jest :)

Jasna sprawa , ze wszystkim nie dogodzisz - nie marudze tylko tak sobie gadam :wink: Ciezko jest malowac armie do 3 roznych systemow i w miedzyczasie jeszcze cos na ebay zrobic...

P.S. Na poczatek wrzesnia powinno byc wiele dobrych prac do oceny , bo temat jest dla wiekszosci na pewno dobry...

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

Może być wywerna, którą za bratem robimy? Ta ze skrzydłami Balroga itd... Bo dopiero zaczęte jest na niej malowanie, ale do skończenia sporo brakuje. A nadała by się idealnie :)

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Lunn: patrz ostatni akapit (ten z gwiazdką) pierwszego posta

O, chyba sobie giganta zrobię z tej okazji. Chociaż jeszcze nie mam pomysłu na kontrowersję :D

ODPOWIEDZ