Bohaterowie w oddziale z dzwonem

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Necromanter
Falubaz
Kontakt:

Bohaterowie w oddziale z dzwonem

Post autor: Necromanter »

Nie udało mi się znaleźć wątku, który by interpretował taką małą nieścisłość. Mianowicie w FAQu do skavenów napisane jest, że bohater może zostać dołączony do oddziału z dzwonem/piecykiem, ale nie może z niego wyjść. Teraz moje pytanie jak to się odnosi do czaru skitterleap, czy można bohatera za pomocą tego czasu wyteleportować z oddziału? Prosił bym o popieranie swoich tez. Zależało by mi również na opinii kogoś z LS.

Cibi
Mudżahedin

Post autor: Cibi »

Q. Can I join characters to the units with the Screaming Bell/Plague
Furnace? (p43 & p48)
A. At deployment, characters can be deployed in the pushing
unit and will become Unbreakable, but cannot leave the unit as
long as the Bell/Furnace is still there. Once the game is started,
no characters can join the unit. In addition, with the Plague
Furnace only characters that belong to Clan Pestilens may join
the unit.
Nie może opuścić. 'Wyteleportowanie się' to opuszczenie oddziału przez teleportację. Żadnej nieścisłości nie ma.

Remo
Falubaz

Post autor: Remo »

Cibi pisze:
Q. Can I join characters to the units with the Screaming Bell/Plague
Furnace? (p43 & p48)
A. At deployment, characters can be deployed in the pushing
unit and will become Unbreakable, but cannot leave the unit as
long as the Bell/Furnace is still there. Once the game is started,
no characters can join the unit. In addition, with the Plague
Furnace only characters that belong to Clan Pestilens may join
the unit.
Nie może opuścić. 'Wyteleportowanie się' to opuszczenie oddziału przez teleportację. Żadnej nieścisłości nie ma.
A jak jesteś w close combat albo nie daj Boże w pojedynku to też nie można z walki wyjść co nie? Nawet czarem.

Albo dzięki Lore Attributes... :wink:

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

o czym ty mowisz?

jak wyjsc z walki? przeciaz przez challenge nie opuszczasz oddzialu.

A z sygnaturki z shadowa nadal volountary opuszczasz oddzial

Awatar użytkownika
Goglem
Wodzirej

Post autor: Goglem »

Cibi pisze: Nie może opuścić. 'Wyteleportowanie się' to opuszczenie oddziału przez teleportację. Żadnej nieścisłości nie ma.
W opisie czaru jest wyraźnie napisane, że działa na dowolną postać w zasięgu czaru. Wyraźnie są wypisane wszystkie wyjątki takie jak vermin lord. Nie ma nic napisane o zakazie teleportacji bohaterów z oddziałów dzwonka.

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

no nic nie ma w booku bo dopiero w uściśleniu wprowadzili zakaz opuszczania unitu z dzwonkiem/furmanką... przydałoby się uściślenie do uściślenia:/

Remo
Falubaz

Post autor: Remo »

Shino pisze:o czym ty mowisz?

jak wyjsc z walki? przeciaz przez challenge nie opuszczasz oddzialu.
Wiem, że się nie opuszcza oddziału i nie wolno tego robić. Nie wolno wyjść z CC - proste.
Zasugerowałem się jedynie uściśleniem LS , w którym napisano, że: "Za pomocą atrybutu z lore of shadows można zamienić miejscami również postacie znajdujące się w challenge’u". No więc jeśli mag jest w CC a nawet w challenge (z którego nie można wyjść normalnie) i nagle po udanym rzucie czaru z Shadow może się znaleźć gdzieś daleko poza tym oddziałem zmieniając się miejscami z innymi bohaterem (jeśli dobrze zrozumiałem opis z RB oraz uściślenie) to równie dobrze można chyba czarem wyteleportować gościa z oddziału z dzwonem mimo, że tak jak w powyższym przypadku normalnie nie może z tego oddziału wyleźć - rajt?
Shino pisze:A z sygnaturki z shadowa nadal volountary opuszczasz oddzial
Ke?

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

w opisie czaru napisali że skiterleap pozwala na wyjście z cc.

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Jak napisali, to można.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Necromanter
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Necromanter »

Tylko, że pytanie było inne nie takie czy można z combatu wyjść tylko z oddziału z dzwonem, nadal nie dostałem jednoznacznej odpowiedzi... widzę, że problem był większy niż się spodziewałem, ktoś z LS się wypowie w tej kwestii??

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kudłaty »

Zasada cannot jest mocniejsza od zasady may. Tak, zapomniałem o tym uściśleniu jak sędziowałem to na Śląsku.

ODPOWIEDZ