Bandy Grabierzy czyli Rozpiski Bestii
Moderator: Dibo
Re: Bandy Grabierzy czyli Rozpiski Bestii
jak na mój gust za mało bestigorów...
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...
Nie ma juz limitu 25% w core ?
Co do przedmiotow , to chyba wolalbym na shamim korone za 35pkt , talizman za 45pkt + jakis mieczyk(np fear za 10pkt) i wtedy dajac go w oddzial (boost z beast np +3S/A i +1S/T) mamy fajnego lorda 

WFB playing since 1994
O KOZO !! Car2n 1:0 dla ciebie - załatwiłeś mnie jak kompletnego noobaCAR2N pisze:Nie ma juz limitu 25% w core ?

A druga sprawa - jak dam shamanowi korone za 35 to co dam klepaczowi korone za 75 i co więcej ?

Czcij Koze !!
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
rozpa spoko Dibo - dużo śmieci i mocne jebnięcie. BSB wiadomo
co do lordów ja osobiście dał bym korone (35pkt) magowi + ward np i icroncurse zeby przezyl dlugo z tym stubbornem - natomiast olał bym nasza korone za 75 pkt i zrobil klepacza zeby bestigory nie musialy sie nigdy testowac
(tak zeby mial z 7-8 ataków).
ewentualnie szmate na bestigory ze maja re-roll liderki OUO i jazda;)

co do lordów ja osobiście dał bym korone (35pkt) magowi + ward np i icroncurse zeby przezyl dlugo z tym stubbornem - natomiast olał bym nasza korone za 75 pkt i zrobil klepacza zeby bestigory nie musialy sie nigdy testowac

ewentualnie szmate na bestigory ze maja re-roll liderki OUO i jazda;)
Pewnie nie , bo tak samo np smok moglby miec +3S z mieczyka ? eeeDibo pisze:Cały bajer polega na tym żeby była 2 klocki bestigorów ze stubbornem, i odział gorów który da rade w CC bez brzytwy. Czy nasz korona działa jeżeli mag jest smokiem (6 z bista) ?

Co prawda dajac subborn na beastlorda tracimy sporo pkt ,ale liczac na jakies wsparcie (+1S/1T) to mozna niby wziac jeszcze np gnarled hide z dragonhelm-em = sv 1+ (ws 2+ fire) ale nie mamy magicznej broni. Lub tez gnarled + shrieking blade (fear) [sv 2+] . Lub tez dragonhelm + sword (+1 hit)/(I10) [sv 3+ , ws 2+ fire]

Jak widac cos mozna zdzialac dajac takiego beastlorda z crown of horns
WFB playing since 1994
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
korona działa jak szamana jest smokiem bo to nie magic item, tylko MA nie działają jak ktoś zamienia się w smoka...
np. vampir z re-rollem hitów z lin krwi może normalnie tego używać w czasie przemiany
np. vampir z re-rollem hitów z lin krwi może normalnie tego używać w czasie przemiany
rozumiem myk z dwoma klockami bestigorów ze stubbornem tylko problem w tym że np beastlord z crown of horns nie będzie miał warda = po co stubborn jak trafimy na bardzo silny oddział (white lions czy gwardia) który odrazu klepnie w niego i prawdopodobnie go zdejmie wtedy tracimy i lorda i generala i stubborn, z kolei jak trafimy na jakies plewy to nawet bez stubborna nie maja szans z bestigorami i lordem klepaczem
oczywiście to moje zdanie i upierał bym sie przy ustawieniu korona za 35 na lordzie szamanie
a w drugim klocku lord klepacz + szmata dajaca reroll niezdanego brejka. Stestuje to zeby nie bylo
co do rozkimny pozniejszej - musle ze kumek ma racje 

oczywiście to moje zdanie i upierał bym sie przy ustawieniu korona za 35 na lordzie szamanie
a w drugim klocku lord klepacz + szmata dajaca reroll niezdanego brejka. Stestuje to zeby nie bylo

O to mi chodziło z tym giftem.
Cart2n - czemu ty nie chodzisz na turnieje, tyle się ostatnio dzieje w Krakowie a ciebie nigdzie nie ma. Z aktywnych Kozich graczy to tylko Ja i Archeolog coś pociskamy.
Cart2n - czemu ty nie chodzisz na turnieje, tyle się ostatnio dzieje w Krakowie a ciebie nigdzie nie ma. Z aktywnych Kozich graczy to tylko Ja i Archeolog coś pociskamy.
Czcij Koze !!
Tak się zastanawiam, czy w czasach Banner of Ethernal flame nie warto by było zainwestować w tą waszą zbroję dającą noszącemu warda +2 na ogień a reszcie jego oddziału +4? Wiecie, ktoś szykuje się na gwardię VC/Oddziały boostowane lifem czy kloc trolli a tu taki zonk na turnieju
.

kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu.
Bo mnie nie kreca turnieje, nie mam czasu , mam wiele innych pasji/hobby na ktore smigamDibo pisze:O to mi chodziło z tym giftem.

WFB playing since 1994
Ward na flamingi jest super ale zwykle wystarczy jakiś lone z dragonhelmem i stubbornem.
Wieszkto pisze:Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...
1 Wargor @ 162.0 Pts
2ndWeapon; heavy armour; Battle Standart;
Gnarled Hide [15.0]
Dawnstone [25.0]
Dragonhelm [10.0]
1 Bray Shaman @ 87.0 Pts
Lore of Beasts; Magic Level 1; 2ndWeapon
Jagged Dagger [10.0]
20 Gors @ 185.0 Pts
FCG; additional HW
20 Gors @ 185.0 Pts
FCG; additional HW
5 Ungor Raiders @ 30.0 Pts
19 Bestigors @ 293.0 Pts
FCG
Manbane Standart [35.0]
Models in Army: 76
Total Army Cost: 1002.0
Niedawno zacząłem zbierać bestie i postanowiłem ułożyć rozpiskę na 1000 punktów, coby mieć jakiś plan zakupów. Jeśli chodzi o bestie jestem bardzo początkujący, więc prośiłbym o konstruktywną krytykę, ew. jakieś rady dot. składu armii i złożenia bohaterów.
Na dopakowanie szamana nie starczyło mi punktów (regulaminowe 25% :/). Ma lora besatowego, więc bierze sygnaturkę i dopakowuje gory (znaczy próbuje dopakować gory).
Wargor złozony tak, coby z niego zrobić puszkę, tylko, że jaest on BSBkiem i nie może mieć tarczy...
Raiderzy coś tam postrzelają (może w maszyny, albo chociaz przesłonią widok, na resztę armii. Jedne gory wychodzą z ambusza, reszta idzie do przodu. Wargor siedzi w bestigorach (żeby dopełnić szyk, bo bestigorów jest tylko 19, bo by sie pkty nie zgodziły).
2ndWeapon; heavy armour; Battle Standart;
Gnarled Hide [15.0]
Dawnstone [25.0]
Dragonhelm [10.0]
1 Bray Shaman @ 87.0 Pts
Lore of Beasts; Magic Level 1; 2ndWeapon
Jagged Dagger [10.0]
20 Gors @ 185.0 Pts
FCG; additional HW
20 Gors @ 185.0 Pts
FCG; additional HW
19 Bestigors @ 293.0 Pts
FCG
Manbane Standart [35.0]
Models in Army: 76
Total Army Cost: 1002.0
Niedawno zacząłem zbierać bestie i postanowiłem ułożyć rozpiskę na 1000 punktów, coby mieć jakiś plan zakupów. Jeśli chodzi o bestie jestem bardzo początkujący, więc prośiłbym o konstruktywną krytykę, ew. jakieś rady dot. składu armii i złożenia bohaterów.
Na dopakowanie szamana nie starczyło mi punktów (regulaminowe 25% :/). Ma lora besatowego, więc bierze sygnaturkę i dopakowuje gory (znaczy próbuje dopakować gory).
Wargor złozony tak, coby z niego zrobić puszkę, tylko, że jaest on BSBkiem i nie może mieć tarczy...
Raiderzy coś tam postrzelają (może w maszyny, albo chociaz przesłonią widok, na resztę armii. Jedne gory wychodzą z ambusza, reszta idzie do przodu. Wargor siedzi w bestigorach (żeby dopełnić szyk, bo bestigorów jest tylko 19, bo by sie pkty nie zgodziły).
Generalnie:
- przekroczyłeś limit o 2 punkty, niby nic, ale postaraj się nie przekraczać
- shamanowi disspell scroll, i tak słabo walczy, a tak to choć masz antymagie lub też daj gołego
- wargorowi tarcza(BSB nie przeszkadza)-sejw na 1+>2+, opcjonalnie daj beast banner (+1 do siły)
- Nie pamiętam co robi manbane standar, ale lepszy warbanner, banner of eternal flame czy standar of discipline(wtedy generał musi być tam)
- gory trochę małe, ale poprawnie złożone, możesz pomyśleć o połączeniu w jeden oddział
Reszta poprawnie
- przekroczyłeś limit o 2 punkty, niby nic, ale postaraj się nie przekraczać

- shamanowi disspell scroll, i tak słabo walczy, a tak to choć masz antymagie lub też daj gołego
- wargorowi tarcza(BSB nie przeszkadza)-sejw na 1+>2+, opcjonalnie daj beast banner (+1 do siły)
- Nie pamiętam co robi manbane standar, ale lepszy warbanner, banner of eternal flame czy standar of discipline(wtedy generał musi być tam)
- gory trochę małe, ale poprawnie złożone, możesz pomyśleć o połączeniu w jeden oddział
Reszta poprawnie
Infernal Puppet pisze:Skavenom udaje się 100%, nieudane projekty to sabotaże konkurencji więc się nie liczą.
Szamana w takim razie dam gołego, bo dispell scroll się nie zmieści w limicie na herosów (250pktów).
Beast Banner to nie na te pkt
(albo musiałbym wywalić szamana... a sygnaturka z beasta daje ten sam efekt + do tego podniesienie T). Zastanawiam się co można zrobić za te 10pktów, co mi zostały ze zdjęcia jagged daggera z szamana.
A manbane standart obniża przeciwnikom ld o 1 w 6".
Beast Banner to nie na te pkt

A manbane standart obniża przeciwnikom ld o 1 w 6".