rozpiski elfów VIII ed.

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

Zablokowany
Awatar użytkownika
Vallarr
Falubaz

Re: rozpiski elfów VIII ed.

Post autor: Vallarr »

Czy ja wiem, zgoda, wyciagniesz hero, ale na te punkty jest zwykle jeden mocny klocek do walki, wiec rzucilbym na niego WL i podparl debuffami z shadow :P Potem to juz dorzynka.

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Mało jest rzeczy, z którymi nie poradzi sobie 30+ WL :) No i zawsze można rzucić -3 ld albo -1 S i T
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Agrelm
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Agrelm »

Rospa wydaje się dobra, tylko mam pytanie:
Jak dodać flaming ataki łucznikom (pamiętam, jest nowa lista wspólnych przedmiotów, ale jakoś nie mogę jej znaleźć), a ten As to jest Helm of Fortune?
"Dobrze posłużył nam ten mit o Chrystusie" - papież Leon X
Obrazek

Awatar użytkownika
Bestialski_Brokuł
Oszukista

Post autor: Bestialski_Brokuł »

Banner of Eternal Flame.
Armour of Caledor i Dawnstone.

Awatar użytkownika
Agrelm
Powergamer Rozpiskowy

Ehm, sorry, pomyiliły mi się itemy. Jak już mówiłem, zapomniałem, nawet właściwości poniektórych przedmiotów.
Obrazek

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Post autor: Belaner7 »

Kolejny dziwny pomysł :P kurde, muszę kiedyś zagrać na smoczydle :P

prince na SD-talisman of preservation,dwurak, DA,e. sield 596
Mag 2lev-sigil, ward 6+ 180
Mag 2lev-seerstaff 165
bsb-da, dwurak,loremaster cloack, tarcza 176
30 loren sea guard, cg, flame 435
15 łuk, muz 170
2 orły 100
6 dragon princes, czempion z helm of fortune 225
22 Wlmuz, szmata 348

Awatar użytkownika
Agrelm
Powergamer Rozpiskowy

Rozpiska, którą poleciłeś, po lekkim podrasowaniu, kosztuje 1319pkt., to czy nie lepiej by było, gdybym już poszedł na turniej, w którym limit jest 1400 (bo akurat najbliższy jest właśnie taki), i zdjął tych 10 łuczników i zastąpił ich 10 SM z FCM? To było pierwsze pytanie, a drugie brzmi:
Czy 30 White Lionsów ustawić 3x10, czy 7x5?
Obrazek

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Semi »

WL ustawiasz w zaleznosci od przeciwnika, choc najczesciej oplaca sie chodzic w hordzie..
Obrazek
Highborn Elves Only!

Awatar użytkownika
Vallarr
Falubaz

Lukow zdjac raczej nie mozesz, limit 25% core.
WL prawie zawsze w hordzie, by 3 szereg tez bil. Jedyny wyjatek to wyjatkowo ciasny stol, ale to sie rzadko zdarza. W przypadku hordy vs klocek z 5 modelami w szeregu wyplacasz 21 atakow, jak ustawisz WL po 5 w szeregu - 10. Dopiero jak spadna do 20 i mniej - oplaca sie reform do 7 w szeregu.
SM nie opylaja sie z FCG. Najlepsza opcja imho to 5-7 golych lub z muzykiem, do ogarniania smieci, dobijania, wbijania na bok/tyl - wtedy wrog nie wyplaci w nich supportowych atakow.

Awatar użytkownika
Agrelm
Powergamer Rozpiskowy

Rozumiem. Zostaje mi tak czy siak 81pkt. i nie za bardzo wiem co z nimi zrobić. Zainwestować w tych 5 SM? Coś, nie za bardzo jestem przekonany do takiego rozwiązania. Zakupić Kilku Shadow Warriorów? Może wspomóc WL? Ciężko mi zdecydować. Jeśli zaś chodzi o sztandar WL, to czy nie lepiej zastosować ten, który daje ochronę magiczną (2)?
Obrazek

Andrzej
Pan Spamu

Dodaj WL
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?

Awatar użytkownika
Agrelm
Powergamer Rozpiskowy

I rozumiem, że najlepiej wybrać Lore of Death? A gdybym już wybrał tę domenę, to czar, który chciałbym wybrać (dzięki Silver Wand), będzie The Purple Sun of Xereus, Doom and Darkness, czy Soulblight?
Obrazek

Awatar użytkownika
Vallarr
Falubaz

Silver wand - losujesz dodatkowy czar, 3 zamiast 2. Nic nie wybierasz. Imho shadow dla miasmy, obnizania T i S, bo death ssie pauke na malym, ale to juz kwestia gustu.

BoS na WL dlatego, ze musisz ten sztandar miec, a mozesz miec tylko na WL lub bsb, na ktorym na takie pkt lepiej dac caledor + dawnstone.

Awatar użytkownika
Agrelm
Powergamer Rozpiskowy

Rozumiem. Dziękuję za porady. Pomyliła mi się Silver Wand, z tą różdżką jasnowidza
Obrazek

Andrzej
Pan Spamu

Imo death niszczy system na małym, pamiętaj, że inni herosi też mają mało ld :)

Awatar użytkownika
Agrelm
Powergamer Rozpiskowy

A gdybym tak dodał jeszcze chorążemu Ironcurse Icon za 5pkt.? Zawsze coś, a punkty mi zostały.
Ostatnio zmieniony 23 cze 2011, o 19:53 przez Agrelm, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek

Andrzej
Pan Spamu

Na 1500?

Awatar użytkownika
Vallarr
Falubaz

Andrzej pisze:Imo death niszczy system na małym, pamiętaj, że inni herosi też mają mało ld :)
LD to nie wszystko :P Owszem, moze zabic herosow przy odrobinie szczescia, ale WL wcale nie sa takim genialnym remedium na wszystko, bo to nadal save 5+ t3.
Stestuj w paru bitwach i sam zdecyduj, w gre wchodzi jeszcze high i life.

Awatar użytkownika
Agrelm
Powergamer Rozpiskowy

Life ograłem, sprawdza się, ale gdy gra się bretonią (to wskrzeszanie graalów, czy zamienianie w smoka czarodziejki), jeśli zaś chodzi o High, to nie ma ona tak niszczących czarów, jak nowe domeny. Dotąd pamiętam jak (w rozpisce pomyliłem domeny i grałem, tą której nie chciałem) zamieniłem jedyną postać u Wampirów noszącą zbroję w złoto. Cała armia się posypała. Śmiałem się jeszcze długo bo był to chyba jedyny "pożyteczny czar" przeciwko wampirom jaki wylosowałem, a i tak działał tylko na generała, który był zarazem najważniejszy.
PS. Jak po angielsku jest "Odginanie szarż", bo nie mogę znaleźć w podręczniku. W miarę pamiętam jak się to robiło, ale wolałbym dokładniej przeczytać zasady z 8ed.
Obrazek

Awatar użytkownika
Vallarr
Falubaz

Odginania w podreczniku nie znajdziesz ;) Redirecty pewnie masz na mysli.

High wbrew pozorom jest niszczacy. Vauls unmaking to game breaker, podobnie jak stubborn. Fury to sympatyczny pocisk o niskim CV, Flamesy ulokowane na czyms drogim a licznym tez potrafia zebrac zniwo i zmuszaja wroga do dispela za pomoca pd (faza magii w tylek) lub dalszych strat. Curse przy ilosciach lukow wystepujacych na euro i ew bolcach potrafi ladnie zwiekszyc ilosc celnych strzalow, a ward 5+ jest po prostu sympatycznym wardem.
Do tego dochodzi drain magic jako dodatkowy czar dla miscastow - no i czasem sie go rzuca ;)

W porownaniu do shadowa czy life nie jest zle, a na pewno znacznie lepiej jak spojrzysz na heaven lub beast.

Zablokowany