25.06.2011 - TURNIEJ WFB 1500pkt Vanaheim
- hassan_the_grim
- Wałkarz
25.06.2011 - TURNIEJ WFB 1500pkt Vanaheim
Witajcie!
Juz w sobotę 25 czerwca, pierwszy turniej WFB w sklepie Vanaheim!
Wpisowe 10zl, w całości przeznaczone na nagrody +15% od sklepu + nagroda niespodzianka dla pierwszego miejsca! Wpisowe dzielimy 50/30/20
Zapisy od 10:30
Limit Miejsc: 12
Start 11:00
Miejsce: Sklep Vanaheim, ul. Lubicz 34/6!
Na życzenie graczy zmieniliśmy format punktowy.
FORMAT: 1500 pkt.
Gramy 3 bitwy:
- Pitched Battle
- Meeting Engagement
- Pitched Battle
GRAMY NA VLOS
Banujemy:
- Power Scroll
- "6" z każdej domeny magii
- GRAMY BEZ LORDÓW
Rozliczanie wyniku bitwy odbywa się według schematu:
0-99 10:10
100-199 11:9
200-299 12:8
300-399 13:7
400-499 14:6
500-599 15:5
600-699 16:4
700-799 17:3
800-899 18:2
900-999 19:1
1000+ 20:0
PROKSY DOZWOLONE W OGRANICZONEJ ILOŚCI - UWAGA NIE MOŻNA PROKSOWAĆ KARTECZKAMI/PODSTAWKAMI!!
Uwaga: Zgłoszenia prosimy przysyłać na adres turnieje@vanaheim.pl ! Będziemy na bieżąco aktualizować listę graczy w tym wątku. Mile widziane będzie także dostarczenie w mailu rozpiski, ale możesz to zrobić też przed turniejem.
Turniej został zgłoszony do ligi jako local.
Lista graczy, stan na 19.06:
1. Łukasz 'Sevi' Seweryn - HE
2. PiotrB - HE
3. Romendakil - Dwarfs
4. DARKwolfDOG - Skaven
5. Dawid Antolak - Empire
6. Jurek "Free Frag" Oczkowicz - HE
7. Michal - Dwarfs
8. Artur Skoczyk "archeolog" - TK/Boch (zdecyduje w tygodniu)
9. Piotr 'Legion' Stachurski - Empire
Juz w sobotę 25 czerwca, pierwszy turniej WFB w sklepie Vanaheim!
Wpisowe 10zl, w całości przeznaczone na nagrody +15% od sklepu + nagroda niespodzianka dla pierwszego miejsca! Wpisowe dzielimy 50/30/20
Zapisy od 10:30
Limit Miejsc: 12
Start 11:00
Miejsce: Sklep Vanaheim, ul. Lubicz 34/6!
Na życzenie graczy zmieniliśmy format punktowy.
FORMAT: 1500 pkt.
Gramy 3 bitwy:
- Pitched Battle
- Meeting Engagement
- Pitched Battle
GRAMY NA VLOS
Banujemy:
- Power Scroll
- "6" z każdej domeny magii
- GRAMY BEZ LORDÓW
Rozliczanie wyniku bitwy odbywa się według schematu:
0-99 10:10
100-199 11:9
200-299 12:8
300-399 13:7
400-499 14:6
500-599 15:5
600-699 16:4
700-799 17:3
800-899 18:2
900-999 19:1
1000+ 20:0
PROKSY DOZWOLONE W OGRANICZONEJ ILOŚCI - UWAGA NIE MOŻNA PROKSOWAĆ KARTECZKAMI/PODSTAWKAMI!!
Uwaga: Zgłoszenia prosimy przysyłać na adres turnieje@vanaheim.pl ! Będziemy na bieżąco aktualizować listę graczy w tym wątku. Mile widziane będzie także dostarczenie w mailu rozpiski, ale możesz to zrobić też przed turniejem.
Turniej został zgłoszony do ligi jako local.
Lista graczy, stan na 19.06:
1. Łukasz 'Sevi' Seweryn - HE
2. PiotrB - HE
3. Romendakil - Dwarfs
4. DARKwolfDOG - Skaven
5. Dawid Antolak - Empire
6. Jurek "Free Frag" Oczkowicz - HE
7. Michal - Dwarfs
8. Artur Skoczyk "archeolog" - TK/Boch (zdecyduje w tygodniu)
9. Piotr 'Legion' Stachurski - Empire
Ostatnio zmieniony 19 cze 2011, o 19:22 przez hassan_the_grim, łącznie zmieniany 6 razy.
War does not determine who is right - only who is left.
- hassan_the_grim
- Wałkarz
Możemy zwiększyć limit punktowy jeśli Wam tak odpowiada.
Prosze o sugestie. No i o zapisywanie się oczywiście
Prosze o sugestie. No i o zapisywanie się oczywiście

- hassan_the_grim
- Wałkarz
Ok. Zwiększyliśmy do 1500 pkt.
To teraz się zapisujcie
Kolejny zrobimy większy (scenariusze? parówka?), jesteśmy otwarci na Wasze sugestie. Póki co chcemy ogarnąć niewielkie punkty, bo tak jak piszę jest to 1-szy turniej w naszym sklepie.
To teraz się zapisujcie

Kolejny zrobimy większy (scenariusze? parówka?), jesteśmy otwarci na Wasze sugestie. Póki co chcemy ogarnąć niewielkie punkty, bo tak jak piszę jest to 1-szy turniej w naszym sklepie.
Z chęcią bym do was wpadł, zobaczyc jak u was to wygląda, ale niestety w tym terminie mam wesele kuzyna.
Powodzenia i udanego turnieju inauguracyjnego.
Powodzenia i udanego turnieju inauguracyjnego.
Dupa Dupa
1 - Bardzo mnie cieszyły te małe punkty. Chłopacy jesteście wstręciuchy ze wymusiliście zmiany
2 - ... Nie będzie mnie bo zdaje sie że nie będzie mnie w Krakowie
3 - ze względu na punkt 2 nie zwracajcie uwagi na punkt 1
1 - Bardzo mnie cieszyły te małe punkty. Chłopacy jesteście wstręciuchy ze wymusiliście zmiany

2 - ... Nie będzie mnie bo zdaje sie że nie będzie mnie w Krakowie

3 - ze względu na punkt 2 nie zwracajcie uwagi na punkt 1

Czcij Koze !!
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
- Romendakil
- Mudżahedin
Zgłaszam chęć przybycia. Oficjalne zgłoszenie z rozpiską pójdzie w przyszłym tygodniu.
- Romendakil
- Mudżahedin
Pozwolę sobie na skomentowanie turnieju inauguracyjnego.
Organizacja:
Tutaj moim zdaniem ogromne brawa za danie mapek stołów. Niby tylko turniej lokalny a mapki były.
Naszkicowane ręcznie sprawiały wrażenie jakbym przeglądał raport sporządzony przez zwiadowców przed starciem.
Ogarnięcie wyników również bez znaczących pomyłek i kartki do zapisywania wyników były zbędne.
Stoły
Ilość i rozłożenie terenów bardzo fajne. Dobrze, że coraz więcej osób ma odwagę zerwać ze starymi schematami 6 małych terenów zajmujących 5% powierzchni stołu i sprawić by pole walki wyglądało jak pole walki, a nie pustynia gdzie teren ma marginalne znaczenie.
Ogólnie od strony organizatorów turniej bardzo pozytywny.
.
PS: Mam tylko nadzieję, że nie spoczniecie na laurach i następne co najmniej utrzymają stworzony dzisiaj standard.
Organizacja:
Tutaj moim zdaniem ogromne brawa za danie mapek stołów. Niby tylko turniej lokalny a mapki były.
Naszkicowane ręcznie sprawiały wrażenie jakbym przeglądał raport sporządzony przez zwiadowców przed starciem.

Ogarnięcie wyników również bez znaczących pomyłek i kartki do zapisywania wyników były zbędne.
Stoły
Ilość i rozłożenie terenów bardzo fajne. Dobrze, że coraz więcej osób ma odwagę zerwać ze starymi schematami 6 małych terenów zajmujących 5% powierzchni stołu i sprawić by pole walki wyglądało jak pole walki, a nie pustynia gdzie teren ma marginalne znaczenie.
Ogólnie od strony organizatorów turniej bardzo pozytywny.

PS: Mam tylko nadzieję, że nie spoczniecie na laurach i następne co najmniej utrzymają stworzony dzisiaj standard.
Bardzo fajny turniej. Pod względem organizacji wzorowy. Mapki przy stołach były dość pomocne bo ilość terenów był duża. I tu jednak ciśnie mi się na usta drobna uwaga. Jeśli na turniej WFB daje się taką ilość terenów to pomaga to armią defensywną strzelającym a przecież szanse dla wszystkich powinny być równe. Do minusów turnieju zaliczyłbym również zbyt małą ilość ograniczeń. Spowodowało to obecność mocno wymaksowanych armii a to z kolei u mnie zawsze powoduje pewien niesmak. Ale cóż turniej to turniej - każdy robi wszystko by wygrać. Cała reszta pod względem organizacyjnym naprawdę dobra i miło było wziąć w tym udział.
Ja również gratuluję organizacji 
Oby tak dalej!

Oby tak dalej!
Wisła Kraków.
Turniej bardzo fajny. Pod względem zaplecza terenowego najlepsze miejsce w Krk.
Następny można by zrobić na jakieś większe punkty, no i pomyśleć nad zwiększeniem ograniczeń np. euro
Jak komuś wpadła w łapki moja czerwono krwista kostka to byłbym wdzięczny za oddanie
Następny można by zrobić na jakieś większe punkty, no i pomyśleć nad zwiększeniem ograniczeń np. euro
Jak komuś wpadła w łapki moja czerwono krwista kostka to byłbym wdzięczny za oddanie