Bohaterowie,czyli co brać, a co nie...

Orcs and Goblins

Moderator: Kołata

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Impaler
"Nie jestem powergamerem"

Bohaterowie,czyli co brać, a co nie...

Post autor: Impaler »

Ostatnio sprawił mi się koncertowo bohater nocników na giant squigu.
Nie pamiętam dokładnie ale czy on idzie samopas czy do jakiegoś unitu może dołączyć...
A tak btw, super heros,dużo może zrobić,polecam 8)

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

herosi to chyba jedyna rzecz gdzie kazdy jest rowny i kazdy ma jakies zastosowanie.

No moze poza warbossami goblinskimi - to chyba jedyni nieuzywani hero..

Ekonomisci u black orcow sie spisuja. Wystawilem dzis golaska z heavy armourem tylko - i jak burza przez zycie przeszedl.

Awatar użytkownika
r0m
Chuck Norris

Post autor: r0m »

moi ulubiency:

goblin mag na rydwanie-albo nosiciel skrolli albo daje mu jeszcze d6 hitow z sila 6(jak zdechnie) i nie trzeba tracic 150 pkt na goscia ktory po wypuszczeniu 2 scrolli jest bezurzyteczny, ale sobie powalczy jeszcze i to z dobrym rezultatem, ewentualnie leci na misje samobujcze(d6 s5, potem d6 s6-wszystoko :D )

gostek na squigu-jednorazowo s10 i tez moze sobie biegac i wspierac nasze oddzialy, mozna mu tez dac dudy ale troche drogi sie wtedy robi.

warboss czarnuch-ha,shield, kopaj glany, ward - dobry, calkiem wytrzaly hero z duza liczba atakow

ogolnie bardzo dobre sa balck orki w kazdej kombinacji-na dziku, pieszo, bsb. potencjal maja takze nocnikowi herosi zarowno magowie jak i jezdzcy. w mych oczach starcil great shaman ktory ma teraz za malo kostek i za malo dobrych czarow (orkowy)

Awatar użytkownika
Impaler

Panowie,ale czy night goblin big boss na squigu jest traktowany jako model samodzielny czy może dołączyć do oddziału?
Bo skoro squig rusza się w compulsory to mimo wszystko musi być poza oddziałem...
W takim wypadku,czy można go do oddziału hopków wrzucić? :twisted:

Awatar użytkownika
r0m
Chuck Norris

nie mozna

Awatar użytkownika
Impaler

I o to chodziło :wink:
Ja osobiście preferuję czarnucha na rydwanie.
Do tego martogs,heavy armour,enchanted shield,collar,brew i jedziemy :twisted:
Ale stare goblińskie nawyki zostają...
Nocniki wracają do łask 8)

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

reguła 3x6 czytli 666

Ork Warbos z ws6 s6 t6...
szkoda ze jeszcze nie da sie ataków na 6 dać no ale nie można mieć wszystkiego nie? I do wyboru na dziku go albo wywerne tudzierz rydwan.

Taka mi sie zaplątała myśl jakis samotny bohater z gobliński z mapą i wybuchowym świecidełkiem....
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
badyl
Chuck Norris

Post autor: badyl »

no ale mapy i kamikadze nie da rady dac jednoczesnie

kamikadze dawlaem kolesiowi na sqiugu pare razy, ale zawsze mu zabija squiga i ucieknie, wiec wybuch sie nigdy nie przydal, mysle ze ten przedmiot to na szamana lepszy zdecydowanie

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Post autor: TomCio »

Ja tam używam savage big bossa na rydwanie :D . Daje mu dwuraka i +1. Jest kozacki, 5a z s5, d6+1 impaktów z s5, 4a dzików z s5 i 2 ataki buca z czariotu z s4 w szarży. Jak się postara to i regimenty rankowe brejkuje. Warboss, chyba mu bede dawać +1T i amulet of proteclyness. Oczywiście czarnuch 8) .
Szamanów jakoś nigdy nielubiałem :? . Zawsze stawiałem bardziej na walkę wręcz niż na czarowanie, więc u mnie są tylko caddymi.
Obrazek
http://www.pajacyk.pl <klikać w pajaca, bo wp***dol! Obrazek
a goryl we mnie mówi mi..

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

No to i ja coś skrobnę :)

Mały przeglądzik, jak ja to lubię robić ;) No i w razie czego coś dla początkujących :)

Black Orc Warboss
Najlepsza wersja dużego szefa. Genialne statystyki za niezbyt wygórowaną cenę. Elf pewnie też coś koło tego kosztuje, a na gołe klaty nie ma szans ;) Opcji złożenia multum. Na piechotę, na dziku, na rydwanie, na wyvernie. Osobiście preferuję dzika lub wyvernę. Można kolesia złożyć na pancerniaka lub rzeźnika. Lub coś po środku. A quell animosity to podstawa w offensie. Świetny wybór.

Orc Warboss
Tańszy od czarnego kuzyna, ale.... czy ktokolwiek nie zapłaciłby za +1ws, +1as, quell animosity, armed to da teef i autopopchnięcie z waagh! (na 3k+ punktów)?? Niestety chłopak odpada.

Savage Orc Warboss
Opcja dla klimaciarzy i ryzykantów. Osobiście widzę go w 2 wersjach. Klimatyczna rozpa savage lub hardcorowy wymiatacz na wyvernie :) Wypłaca duuużo ataków :twisted: Nie próbowałem. Ale spróbuję (wersji na wronie). Generalnie przy czarnym wymięka, ale przynajmniej coś oferuje.

Goblin Warboss
Hm...dla klimaciarzy. Wtedy w wersji na dużym pająku :) Generalnie lipa, bo statsy marne a samym trinketem wiele nie zdziała..

Nocnik Warboss
Hmm...dla klimaciarzy bis. Raz go dla beki wziąłem na giant squigu. Ale generalnie nieopłacalny.

Orc Great Shaman
Bardzo mocny heros. Jeśli ktoś lubi popchniecie na całą armię jako metodę dostania się do combatu oraz generalnie grę na magii, to koleś jest w sam raz. Nadal można go wyposażyć w przydatne itemy, a dzięki 5T jest całkiem twardy. Opcja z włożeniem go na wyvernę godna rozważenia.

Savage Orc Great Shaman
Hmm...generalnie kiepskim pomysłem jest wystawianie magów z frenzy. Jak dla mnie to jedyna słuszna )???) opcja dla niego to ultrahardcorowe kombo z butami i skull wand of kaloth. Ale to raczej for fun.

Goblin Great Shaman
Kiepski na generała, niezły na maga. Z mocną magią goblińską bardzo fajny koleś do typowej roli nawalacza pociskami, ew. popychania.

Nocnik Great Shaman
To samo co wyżej, z tym że może brać grzybki.

Black Orc Big Boss
Mógłby mieć więcej siły.. Ale i tak jest świetnym wyborem. To dobrze wydane 85 pts. Świetny do niesienia sztandaru armijnego. Dość popularny w wersji na rydwanie ze względu na autodopalacz. Da się go super złożyć.

Orc Big Boss
To samo co w wypadku lorda. Czarny go deklasuje.

Savage Orc Big Boss
Średni heros, aczkolwiek można nim pograć. Można spróbować wsadzić go na rydwan, który robi się MOCNY. Ewentualnie jako wzmocnienie regimentu savage orców, ale to raczej mało opłacalne.

Goblin Big Boss
Pojawia się klika fajnych możliwości złożenia tego pana. Ja osobiście na pierwszym miejscu stawiam kombo rydwan+trinket. Inna opcja to wersja kamikadze z brimstone bauble i wollopą na wilku. Chociaż IMO to kiepski patent, bo dość drogi, a niepewny.

Nocnik Big Boss
Obowiązkowy przedmiot dla niego to pipes of doom. No i zawsze kusi, by latał na giant squigu :) Generalnie spoko koleś, choć jeśli pipesy się nie zwrócą, to mały musi mieć sporo farta, żeby się zwrócić w walce :)

Orc Shaman
Niezbyt lubię tego pana. Czary nr 1-3 ma słabe, a czary 5-6 mają bardzo wysoki poziom.

Savage Orc Shaman
Eeee....dla niego to już wogóle ciężko znaleźć zastosowanie. Chyba jak to z dzikimi trzeba jechać po hardziorze. Horn of urgok, waagh paint na dzika i do kawalerii?? :D

Goblin Shaman
Bardzo dobry mały mag. Świetne czary, mało kosztuje. Można go wsadzić na rydwan, co wg mnie jest bardzo ciekawą opcją. Ja zazwyczaj go właśnie ładuję na rydwanik ze scrollem i trinketem.

Nocnik Shaman
U mnie najczęściej z pipesami i grzybkiem. Dobrze zainwestowane punkty.

Sporo tych bohaterów :) I to jest piękne! Mnóstwo możliwości. Macie jakieś ciekawe spostrzeżenia? Może jakieś wersje o których jeszcze nie było mowy? Kto jest waszym ulubieńcem, najlepiej się sprawdza?

Pozdrawiam!

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

1)Warboss
u mnie z goblinow tylko Skarsnik zasluzyl na to by slot lorda zuzyc...ale tez dopiero na 3k+
generalnie jak general to general-9ld...do tego 7WS(bazowo)
i kto powiedzial ze nie da sie zlozyc gienia z 7666?
7WS,6S z choppy,6T...i 6 atakow jak dostanie baletki i wezmie 2x choppa(co generalnie glupie nie jest)
generalnie zwykle uzywam czarnego na butach-skapie na majcherek bo lubie opcje choppa/2x chopas/gw...a barykadowac mozna dosyc sprawnie,zwlaszcza gdy zieloni rozgrywaja max 2 tury(albo zlamia albo sami uciekaja)
juz przetestowalem z 5-6 kombinacji przedmiotow...kazda ma swoj urok,wady jak i zalety

2)Big Boss-gobal na rydwanie z trinketem->swietny kolo...troche za bardzo podatny na strzelanie(zwlaszcza w WE gdzie sprawdza sie wrecz koncertowo...)
ewentualnie nocnik z pipą...
duzy squig?zajawkowy...statsy naprawde godne uwagi...ale lazenie solo o walka solo z 4WS i brakiem AS to raczej krotkie zycie dla tego nocniczka

orcze bydleta->5T to w chwili obecnej ich najlepsza zaleta...probowalem brac zwyklasow=zawsze oplaca sie miec bardziej wyzszy WS(dochodze do wniosku ze to podstawa-jak sie nie umie bic znaczy ze nie umie przypier$%^%& wiec wylot z rozpy)
generalnie albo BO-kazda postac...albo savage na rydwanie (ekonomiczniej lepiej wychodzi niz BO z piwkiem

3)Szamani
jak orczy to 4lvl...z tym ze jak sie nie wylosuje czaru nr6 to w zasadzie najgorzej wydane 300pkt...za to jak uda mu sie to wrzucic to staje sie naprawde przyjemne...
czary 2-4 tez maja zastosowanie (piechota zbierajaca z fista...albo przerzucik na BO)
jak 2lvl to gobale...ja sobie chwale 2x2lvl +2 boundy...da sie pomagowac
choc 4lvl gobal tez ma swoj urok :wink: tyle ze po kilku miechach juz przywyklem do posiadania 9ld na generale :P

zestaw przedmiotow?staff of sneaky stealin-calkiem dobry item...
grzyby sa ok...
opcja trinket tez do zastanowienia...

to co cieszy-liczba uzytecznych przedmiotow jest na tyle spora ze w zasadzie ciezko okreslic "jedyna sluszna droge"....mozliwosci sporo
i to jest wspaniale
chlip,chlip

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Shinue »

a co myslicie o skarsniku?
strasznie mi się jego nowa figurka podoba :)
Ostatnio zmieniony 3 maja 2007, o 12:34 przez Shinue, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
r0m
Chuck Norris

zobacz sobie w temacie o specjal herosach... :roll:

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

Tak dodatkowo..
Co myslicie o KB na malutkich herosikach?

Szczegolnie myslalbym tu o:
1) Savage big bossie
2) NG big bossie (przeciw krasnala uzywany)
3) BO big bossie

Domyslnie kazdy z dwiema bronmi - savage ma lacznie 5 atakow; NG ma 4 z rerollem hitow, BO tez ma 4 ale za free..

Warto czy nie warto?

quas
Niszczyciel Światów

pomysl wziecia big bossa goblinskiego-moje zdanie na ten temat znasz...ma on jedna szanse na zadanie rany-potem sobie zejdzie i to szybko

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Ja chyba teraz na kultowo oldschoolowo bede bral czarnucha generala na dziku z przerzutem nietrafionych, kb i -1 hit. Ma 2+ sv, jest znacznie tanszy od great shamana, i placi, placi. Ja sam balbym sie z nim bic :]

Jak wy konfigurujecie szefa?

quas
Niszczyciel Światów

w chwili obecnej testuje opcje->
warboss-swinka,ha,entch sh.,buty,slomka,effigy
BO bsb-swinka,collar,ha,kb,martog

do tego mam 2x szaman(oba boundy i ds)
a totem na big unsach

gra sie calkiem przyjemnie

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Optymistycznie bardzo skladasz swojego bsb - kosztuje mnostwo punktow, a driady jak sie postaraja wyjma go w ture albo dwie. W ogole to fajne zestawienie, ale na duze punkty, opcja ktora przedstawiles zjada mnostwo punktow :] a klocki to obecnie wspaniala rzecz w orkach, zreszta kazdy punkt da sie teraz fajnie zainwestowac, nie tak jak przy poprzednim ab: przy bitwach na 2500 konczyly mi sie pomysly co mam wystawiac...

quas
Niszczyciel Światów

bsb jest kijowy,na bohaterow wydalem 265+180+135+125=705pkt
da sie przezyc(ale np giganta nie biore...bo w/w WE wyjmuja go bardzo szybciutko)
fakt ze ogolnie rozpa na 2500 wiec Waaaagh! bylo na 170modeli
na KB nie polegam...wypada wtedy kiedy nie potrzeba-wylot na miejsce warda

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Tez mnie boli, ze mam drogich bohaterow, wolalbym jakos ich ograniczyc, ale sie nie da, a 2500 nie wszedzie jest. Obecnie mam caddyego, bsb z totemem, czarnucha na rydwanie pustego i generala jak napisalem: to tez wychodzi kolo 700 pts.

ODPOWIEDZ