(Karpiu) - Chaos 2400 - Euro

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

(Karpiu) - Chaos 2400 - Euro

Post autor: ^Karpiu^ »

Witam,

Ostatnio Testowalem na Fluffim taka raozpe ( niestety totalnie nie udane walki i mam kilka wniosków zktórymi sie pewnie nie zgadzacie ale coz Zobaczymy :)

Rozpa przedstawiala sie tak
Sorcerer Lord of Tzeentch - 455pkt
Level 4 Upgrade; Hand Weapon; General; Mark of Tzeentch
Disc of Tzeentch
Sword of Battle
The Bronze Armour of Zhrakk
Spell Familiar
Talisman of Preservation
Favour of the Gods
Third Eye of Tzeentch
Conjoined Homunculus

Chaos Sorcerer of Nurgle - 210 pkt
Stream of Corruption
Infernal Puppet
Talisman of Protection

Exalted Hero (Battle Standard Bearer) - 205 pkt
War Banner
Soporific Musk
Chaos Seeed

Marauders of Khorne x 30 - 192 pkt
Mark of Khorne
Flail
Standard

Marauders of Khorne x 30 - 192 pkt
Mark of Khorne
Flail
Standard

Chaos Knights x 5 - 250 pkt
Mark of Khorne
Standard

Chaos Knights x 5 - 250 pkt
Mark of Khorne
Standard

Hellcannon - 205 pkt

Chaos Warriors x 20
Mark of Nurgle
Additional Hand Weapon
Banner of Rage
Shield
Champion

TOTAL - 2388
Jeśli chodzi o moje przemyslenia powiedzmy tak, nie za bardzo oplaca sie liczyc na gateway. Kilka tastow a rzucenie Gateway w rego onrkow albo w Araknaroka i co ?? I nic. Dalej to stalo.
Wedlug mnie wiecej zrobilbym gdybym w rozpisce mial lorda Klepacza na jakiejs mantysce.
Nastepne co przyszlo mi do glowy to to ze 5-ka kawy jest juz troche bez sensu :) Lepiej wystawi juz 8-ke i wstawic tam herosa na juggerze.

Awatar użytkownika
loko
Masakrator

Post autor: loko »

zdaje sie że gosc na jugerze niema lukałta w kawie.
i generalnie ta Twoja rozpa to słaba mi sie wydaje. czincz ma 2 fajne czary i nic wiecej. bsb o pomste do nieba woła. wydaje mi sie nie żywotny. zamiast 1ld to juz lepiej stb dac. i jak na koniu to koniecznie dragon gema zeby jak straci look outa (a straci) mial warda na 2 przeciw sygnaturce metalu. moj bsb na kobyle to nurglita z koroną , dragon helmem, lukstonem i halabarda. 225 pkt chyba kosztuje a nurglita z kosą presentuje sie przekozacko!
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

IMO tych warriorów z buta lepie potraktować Khornem i dac im flamingi, zeby zabijali to co ma regenkę
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

loko pisze:zdaje sie że gosc na jugerze niema lukałta w kawie.
i generalnie ta Twoja rozpa to słaba mi sie wydaje. czincz ma 2 fajne czary i nic wiecej. bsb o pomste do nieba woła. wydaje mi sie nie żywotny. zamiast 1ld to juz lepiej stb dac. i jak na koniu to koniecznie dragon gema zeby jak straci look outa (a straci) mial warda na 2 przeciw sygnaturce metalu. moj bsb na kobyle to nurglita z koroną , dragon helmem, lukstonem i halabarda. 225 pkt chyba kosztuje a nurglita z kosą presentuje sie przekozacko!
O dobry plan na BSB-ka tylko dajesz mu do tego jakas szmate jeszcze ?
Dmtrij pisze:IMO tych warriorów z buta lepie potraktować Khornem i dac im flamingi, zeby zabijali to co ma regenkę
Pewno z mozna ja tylko chcialem wytestowac -1 to hit na nich i wiecej atakow :) Niestety sie nie sprawdzilo puki co :)

Awatar użytkownika
loko
Masakrator

-1ws dla wroga przy ataku. jak dasz amgiczne itemy to chyba nie mozna juz dawac magicznej szmaty. no hyba ze na oddział , a to juz do wyboru do koloru. +1 do mv , ld . jak dasz ogniste to najpierw udezy bsb , zdejmie regene a potem dobiją najci.
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Ok
Kolejna rozpa ale tym razem na samych klepaczach niemagicznych :)

Chaos Lord 410 pkt
Juggernaut of Khorne [50]
Chaos Runesword [50]
Talisman of Preservation [45]
Favour of the Gods [5]
Diabolic Splendour [35]

Exalted Hero of Nurgle (Battle Standard Bearer) 220 pkt
Chaos Steed [0]
Charmed Shield [5]
Luckstone [5]
Crown of Command [35]

Exalted Hero of Khorne 235 pkt
Juggernaut of Khorne [50]
Sword of Strife [40]
Soporific Musk [20]

20x Chaos Warriors of Khorne 372 pkt
Banner of Eternal Flame [10]
Standard , muzyk

39x Chaos Marauders of Khorne 250 pkt
Chieftan of Khorne [13]
Sztandar, muzyk, chieftain

Hellcannon 205 pkt
3x Crew [0]

7x Chaos Knights of Nurgle 435 pkt
Champion of Nurgle [60]
Banner of Rage [35]
8x Chaos Steed [0]

5x Marauder Horsemen 65
5x Marauder Horsemen 65
5x Marauder Horsemen 65

5x Chaos Warhounds 30
5x Chaos Warhounds 30

TOTAL - 2382 pkt
Moze knighci w tej konfiguracji to przyjemny plan :)

sYsek
Kretozord

Post autor: sYsek »

zamiast masy tego smiecia na dole rozpy wstaw maga tzeentcha z 3 czarami... robi na pewno wiecej zamieszania. ogolnie nie wiem, jak tym chcesz cos ugrac, nieruchliwy klocek i kawa to za malo...

btw, champion na knightach to porazka... 60 pkt za atak? bardzo ale to bardzo kiepsko... klocek warriorow spada od maszyn, bez warda, bez blasterd sztandaru... wydajem mi sie to dosc miekkie... 0 odpowiedzi na magie poza oczywistymi koscmi, brak odpowiedzi na maszyny w postaci dyskowca, ogolnie nie podoba mi sie ta rozpa :P

ale jesli chcesz, graj ;)

po co favorka?
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!

"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22

Waldi
Masakrator

Post autor: Waldi »

sYsek pisze: btw, champion na knightach to porazka... 60 pkt za atak? bardzo ale to bardzo kiepsko... klocek warriorow spada od maszyn, bez warda, bez blasterd sztandaru... wydajem mi sie to dosc miekkie... 0 odpowiedzi na magie poza oczywistymi koscmi, brak odpowiedzi na maszyny w postaci dyskowca,
Czempion na rycerzach wymagany jak w tym oddziale ma być jakiś hero (czelendż). Klocek warriorów nie tak łatwo zdjąć od maszyn.
Wydaje mi się że coś mogłeś pokręcić z kosztami poszczególnych jednostek ale mogę się mylić.

sYsek
Kretozord

taki klocek jest wciagany nosem przez maszyny... lord pada od armaty, bsb ma los... na prawde, lord bez losa albo jest miekki... nic nie moze. tej rozpisce nie wroze za dobrze. 4x fasty, bez marka, bez broni, po co to w ogole? do maszyn nie dojedzie, zejdzie od lekkiego strzelania, spanikuje, no masa opcji jest. i nie mowcie ze wszystko bedziesz przy bsb trzymal, magia i jakis placek, katapa, mortar, wszystko Cie boli...

"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22

Awatar użytkownika
gerald_tarrant
Masakrator

Post autor: gerald_tarrant »

^Karpiu^ pisze: nie za bardzo oplaca sie liczyc na gateway.
:shock: :shock: :shock:
no proszę Cię...

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

gerald_tarrant pisze:
^Karpiu^ pisze: nie za bardzo oplaca sie liczyc na gateway.
:shock: :shock: :shock:
no proszę Cię...
No sorry ale liczyc na farta i rzucenie 11 albo 12 na sile czaru dla mnie to gra na fuxa.

Wole wpasc i przemielic oddzial.

Awatar użytkownika
loko
Masakrator

Waldi pisze:
sYsek pisze: btw, champion na knightach to porazka... 60 pkt za atak? bardzo ale to bardzo kiepsko... klocek warriorow spada od maszyn, bez warda, bez blasterd sztandaru... wydajem mi sie to dosc miekkie... 0 odpowiedzi na magie poza oczywistymi koscmi, brak odpowiedzi na maszyny w postaci dyskowca,
Czempion na rycerzach wymagany jak w tym oddziale ma być jakiś hero (czelendż). Klocek warriorów nie tak łatwo zdjąć od maszyn.
Wydaje mi się że coś mogłeś pokręcić z kosztami poszczególnych jednostek ale mogę się mylić.

a co ci to da? hero i tak musi czelendzowac.

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

loko pisze:
Waldi pisze:

a co ci to da? hero i tak musi czelendzowac.

To ze przyjme jakas plewa lorda na klate a nie bede sie modlic ze ktos mi jakiegos herosa wciagnie.

sYsek
Kretozord

a kto Ci w ten klocek wejdzie lordem ? O_O

gateway > twoj klocke, zreszta, kto kaze Ci grac na duzym madu tzeentcha. maly z 3 czarami ma czesto brame (a jak nie to ma pandemonium czyu od bidy maly pocisk!), wiec splaca sie 100 krotnie bardziej od lorda, drozszego 3 razy i robiacego mniej. pamietaj, gateway moze wygrac Ci gre, zrobic duzo (2 hity z sila 2 to margines...) a ten lord?

ale zycze powodzenia ;)

Szczur22

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

No nie no nie wykluczam uzywania gatewaya jeszcze :) Moze sie kiedys przyda. Sprobuje jeszcze do tej rozpy wrzucic jendego maga. Moze przerobie cos :)

ODPOWIEDZ