Kila pytan poczatkujacego :P

Wood Elves

Moderator: Gremlin

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Re: Kila pytan poczatkujacego :P

Post autor: Laik »

do oddziałów latających nie mogą się dołączać bohaterowie.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

katerek
Masakrator

Post autor: katerek »

Laik masz rację z wrażenia zapomniałem o tym :PP już wyedytowałem poprzedniego posta :)
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek

Awatar użytkownika
goboss
Masakrator

Post autor: goboss »

bsb stoi w wayach, wychodzi z oddzialu maszerujac na 10 cali i wchodzi do lukow ktore juz sie wczesniej ruszyly. czy moze strzelic?
Obrazek

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

nie, gdyby było odwrotnie to mógłby strzelić (bo kończy ruch w oddziale skirmishu i przejmuje ich zdolności), a tak to klops
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
goboss
Masakrator

Post autor: goboss »

tak mi sie wydawalo.
drugie pytanie, tez raczej jestem pewien odpowiedzi, ale wole spytac..
oddzial wayow strzela do jakiegos wrogiego unitu, czy bsb w odddziale tez musi strzelic? (wiecie, zeby uniknal strzelania z przerzutem, po co mu hit z s4)
Obrazek

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Guru zasad nie jestem ale jak wszyscy to wszyscy…

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

nie musi
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Heptun
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Heptun »

Wydaje mi się, że bohater nawet jak należy do oddziału to jedyne co chyba musi to strzelać lub nie do tego samego celu. Wyjątkiem chyba jest HoDA i inne snajperki, które zezwalają na inny cel niż oddział. Skłaniał bym się do odpowiedzi Durina, że faktycznie jak nie chce to NIE MUSI :)
:twisted: Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek :twisted:

Awatar użytkownika
Luc
Kretozord

Post autor: Luc »

IF-ki rozproszyć nie można to oczywiste.

Ale czy można użyć Feedback scrolla na IFkę ? " ... tak na dobicie?" :mrgreen:

Teoretycznie to nie jest rozproszenie więc się zastanawiam :twisted:
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Durin ma większą wiedzę o zasadach niż ja:)

Co do użycia Feedback Scrolla, czy jakiegokolwiek scrolla – musi być możliwość dispellowania żeby ich użyć (jest to bodajże w uściśleniach nawet napisane)

Knopers
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Knopers »

W jakiej kombinacji najlepiej złożyć lorda na koniu? 2x miecze, wlocznia + tarcza, miecz + tarcza ? :)

Awatar użytkownika
Luc
Kretozord

Knopers pisze:W jakiej kombinacji najlepiej złożyć lorda na koniu? 2x miecze, wlocznia + tarcza, miecz + tarcza ? :)
Włócznia z Killing Blow świetnie mi się sprawdza :) no i masz +1S przy szarży :)...tylko, że zamiast konia wolę smoka :mrgreen:
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill

Knopers
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Knopers »

Niestety póki co musi wystarczyć mi na koniu :)

Awatar użytkownika
Luc
Kretozord

Knopers pisze:Niestety póki co musi wystarczyć mi na koniu :)
Podobno Wild Rider Kindred się świetnie sprawdza ale okazji nie miałem, przyznam się szczerze :)

Prócz konia masz również:
Staga - genialna figurka.
Jednorożec - również fajna figurka ale nie wiem czy grywalna.
Orzeł - to już bardziej na terorystę się nadaje :badgrin: :badgrin: :badgrin:

Orion Hunter
Warzywo

Post autor: Orion Hunter »

2 bronie odpadają - nie można brać na mounta dodatkowej broni
Przewaga włóczni polega na jej bonusie +1 do siły przy szarży i tyle, jeśli liczysz na parry save przy tarczy na koniu to go nie ma - tylko piechota korzysta z tej zasady
Miecz jak miecz, jest wyposażeniem standardowym i nie trzeba go brać.

Jeśli chodzi o magic weapony to już od ciebie zależy jaką masz taktykę i pomysł na grę.

P.S.
A Wild Raider Kindred Hero nie może mieć tarczy.
Jednorożec jest tylko dla dużych magów z kindredem magicznym.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Luc
Kretozord

Orion Hunter pisze:Jednorożec jest tylko dla dużych magów z kindredem magicznym.

Pozdrawiam
Sprawdza się ? Da radę polatać solo ? Czy lepiej trzymać go na piechotę w oddziale ?

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

magowie WE raczej do najtwardszych nie należą, wrzucanie takowego na jednorożca słono kosztuje, podobnie zresztą jak pozbawianie go ochrony jaką daje oddział...

Awatar użytkownika
Jacek_Azael
Masakrator

Post autor: Jacek_Azael »

Tak, ale jeżeli mnie pamięć nie myli ktoś tak pogrywał okazjonalnie...chyba moderator :-)
-"Im dalej w las, tym więcej drzew"
-"To mały krok dla człowieka, ale dla karła, normalny...;-)"
Obrazek
P.S.WE rare 8ed. ;-p

Awatar użytkownika
Luc
Kretozord

Jak to jest z czarowaniem u Treemana ?

Na turnieju przeciwnik mi podpowiedział już po walce abym Treemanem przesuwanie lasu świgał np. na 6 kostkach (innych sensownych czarów nie posiadałem więc kostki były mi mało potrzebne)

Czy bound spell mogę rzucić 6 kostkami ? Co z IF'ką ? \:D/

Odpowiedź jaką otrzymałem to:
-możesz rzucać 6 kostkami bound spell
-IF'ka nie dotyczy bound spelli

Prawda czy wał ? Ten sam przeciwnik zwałował mnie strzelaniem do Treemana za domkiem :P

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Jacek_Azael pisze:Tak, ale jeżeli mnie pamięć nie myli ktoś tak pogrywał okazjonalnie...chyba moderator :-)
Moderator grywał na unicornie z wielka przyjemnościa, ale było to w 7 edycji. Teraz... bo ja wiem. Chyba tez dałoby sie nim pograć, ale jednorozec sporo stracil. Najbardziej zabolało polaczenie profila jezdzca z wierzchowcem, które sprawiło, ze zamiast 6W z których trzy miały T3 a trzy T4 mamy 3Wz T3. Spora roznica.
Poza tym, nie mam przy sobie AB, ale wydaje mi sie, ze mali magowie tez moge pomykac na jednorozcach. Sprawdze wieczorem w domu.
Obrazek

ODPOWIEDZ