Witam
Tak jak w temacie. Maluję swoich HE. Jestem z malowania zadowolony tylko metaliki mnie rażą. Chain->chain/mithril->mithril. I nie wychdzo za fajnie. Macie jakieś pomysły na "blachę wypolerowaną na lustro"?
Ma ktoś jakis przepis na ładny "szlachetny" metal.
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Ma ktoś jakis przepis na ładny "szlachetny" metal.
$$$ KUPIĘ KONIE do nowego tiranoc chariotu!!! (sztuk od 1 do 5) $$$
Po pierwsze mocno rozrzedzaj metaliki - tylko wtedy osiągają one ładne kolorki, zwłaszcza gdy mają się błyskać
Możesz zwashować całość blue inkiem, ale mocno rozrzedzonym. Na koniec wyciągać mithril silver.
Ewentualnie możesz robić odblaski, dodając do mithrila skull white.
Możesz zwashować całość blue inkiem, ale mocno rozrzedzonym. Na koniec wyciągać mithril silver.
Ewentualnie możesz robić odblaski, dodając do mithrila skull white.
- Patrycja Polkowska
- "Nie jestem powergamerem"
Malując kiedyś wysokie elfy spiłowałam tarcze na płasko i kupiłam chrom w sprayu, 4 warstwy i można było się przejrzeć w tarczy
później spróbowałam tej techniki na tarczach i zbrojach rzeźbionych... tzn nie przeze mnie hihi tylko nie spiłowałam na płasko
taką zbroję poprawiłam rudą farbką rozcięczoną do konsystencji inka
od razu przecierając szmatką(polerowałam) wyszło całkiem fajnie choć farbki nie chciały się trzymać za bardzo chromu i ręce, twarz i kawałki sutanny nigdy nie pomalowałam, wyglądały raczej jak srebrne posążki a nie figurki
Tak więc spróbowałam nakładać chrom pędzelkiem.. niestety nie znałam się za dobrze na różnicy w farbkach i próbując rozcieńczyć chrom wodą... aaaaa...nawet nie kończę
później spróbowałam tej techniki na tarczach i zbrojach rzeźbionych... tzn nie przeze mnie hihi tylko nie spiłowałam na płasko
taką zbroję poprawiłam rudą farbką rozcięczoną do konsystencji inka
od razu przecierając szmatką(polerowałam) wyszło całkiem fajnie choć farbki nie chciały się trzymać za bardzo chromu i ręce, twarz i kawałki sutanny nigdy nie pomalowałam, wyglądały raczej jak srebrne posążki a nie figurki
Tak więc spróbowałam nakładać chrom pędzelkiem.. niestety nie znałam się za dobrze na różnicy w farbkach i próbując rozcieńczyć chrom wodą... aaaaa...nawet nie kończę
Polecam swietny artykul Mahonia o metalikach
http://www.chestofcolors.com/cofc-postn ... =41&page=1
Looknij zwlaszcza ta fote z dodanym niebieskim do metalikow - bardzo fajnie taki metal prezentowalby sie na HE...
http://www.chestofcolors.com/cofc-postn ... =41&page=1
Looknij zwlaszcza ta fote z dodanym niebieskim do metalikow - bardzo fajnie taki metal prezentowalby sie na HE...