Ma ktoś jakis przepis na ładny "szlachetny" metal.

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Guard
Chuck Norris

Ma ktoś jakis przepis na ładny "szlachetny" metal.

Post autor: Guard »

Witam
Tak jak w temacie. Maluję swoich HE. Jestem z malowania zadowolony tylko metaliki mnie rażą. Chain->chain/mithril->mithril. I nie wychdzo za fajnie. Macie jakieś pomysły na "blachę wypolerowaną na lustro"?
$$$ KUPIĘ KONIE do nowego tiranoc chariotu!!! (sztuk od 1 do 5) $$$

Awatar użytkownika
Mate
Chosen of Khorne

Post autor: Mate »

Po pierwsze mocno rozrzedzaj metaliki - tylko wtedy osiągają one ładne kolorki, zwłaszcza gdy mają się błyskać ;)

Możesz zwashować całość blue inkiem, ale mocno rozrzedzonym. Na koniec wyciągać mithril silver.

Ewentualnie możesz robić odblaski, dodając do mithrila skull white.

Awatar użytkownika
Patrycja Polkowska
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Patrycja Polkowska »

Malując kiedyś wysokie elfy spiłowałam tarcze na płasko i kupiłam chrom w sprayu, 4 warstwy i można było się przejrzeć w tarczy :)
później spróbowałam tej techniki na tarczach i zbrojach rzeźbionych... tzn nie przeze mnie hihi tylko nie spiłowałam na płasko :)
taką zbroję poprawiłam rudą farbką rozcięczoną do konsystencji inka
od razu przecierając szmatką(polerowałam) wyszło całkiem fajnie choć farbki nie chciały się trzymać za bardzo chromu i ręce, twarz i kawałki sutanny nigdy nie pomalowałam, wyglądały raczej jak srebrne posążki a nie figurki :)
Tak więc spróbowałam nakładać chrom pędzelkiem.. niestety nie znałam się za dobrze na różnicy w farbkach i próbując rozcieńczyć chrom wodą... aaaaa...nawet nie kończę :(

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Polecam swietny artykul Mahonia o metalikach

http://www.chestofcolors.com/cofc-postn ... =41&page=1

Looknij zwlaszcza ta fote z dodanym niebieskim do metalikow - bardzo fajnie taki metal prezentowalby sie na HE...

ODPOWIEDZ