Steampunk
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Steampunk
Mam pytanie co do tego kanonu Sf , czy są jakieś gry bitewne i rpg oprócz war machina/ walsunga osadzone w tym kanonie . Jakieś informacje na temat książek które są z tym nurtem związane oprócz Verna .
Co kol wiek więcej co można znaleźć w necie jakiś głównych przedstawicieli.
Pytam bo mnie zainteresował ten nurt.
Co kol wiek więcej co można znaleźć w necie jakiś głównych przedstawicieli.
Pytam bo mnie zainteresował ten nurt.
-Qc- pisze:Sie naucz - to jest TROLL. Ja jestem ARTYSTĄ (artystOM dla groszka - ogladasz fulham w niedzielę nie?)
- gerald_tarrant
- Masakrator
powinny Ci podpasowac:
stara gra crpg Arcanum, serial kreskówkowy Highlander chyba
stara gra crpg Arcanum, serial kreskówkowy Highlander chyba
Manga Fullmetal Alchemist i anime na jej podstawie, Fullmetal Alchemist: Brotherhood.
Jest jeszcze anime Fullmetal Alchemist, też świetne ale słabsze od Brotherhooda i tylko początek jest na podstawie mangi, dość szybko fabuła idzie w inną stronę.
Chociaż to też zależy czy szukasz takiego klasycznego steampunku w stylu Verne'a czy bardziej fantasy jak Warmachine'a.
Oczywiście trzeba też wspomnieć serię komiksów "Liga Niezwykłych Dżentelmenów" i film z 2003 roku będący adaptacją tejże.
No i podobny klimatycznie polski komiks "Pierwsza Brygada".
Jest jeszcze anime Fullmetal Alchemist, też świetne ale słabsze od Brotherhooda i tylko początek jest na podstawie mangi, dość szybko fabuła idzie w inną stronę.
Chociaż to też zależy czy szukasz takiego klasycznego steampunku w stylu Verne'a czy bardziej fantasy jak Warmachine'a.
Oczywiście trzeba też wspomnieć serię komiksów "Liga Niezwykłych Dżentelmenów" i film z 2003 roku będący adaptacją tejże.
No i podobny klimatycznie polski komiks "Pierwsza Brygada".
System RPG Deadlands, GURPS:Steampunk.
Z komiksów Pierwsza Brygada, Tobiasza Piątkowskiego i Mroczne Miasta autorów nie pamiętam.
Z filmów Wild, wild West przede wszystkim.
Z książek zarzucił bym Lód Dukaja. Ma elementy steampunka.
Z gierek wspomniane Arcanum, Thief i może Syberia.
Z komiksów Pierwsza Brygada, Tobiasza Piątkowskiego i Mroczne Miasta autorów nie pamiętam.
Z filmów Wild, wild West przede wszystkim.
Z książek zarzucił bym Lód Dukaja. Ma elementy steampunka.
Z gierek wspomniane Arcanum, Thief i może Syberia.
Z filmów dorzuciłbym Prestiż
Wisła Kraków.
Syberia to akurat clockpunk . Ale niezły. Co do thiefa, to wiadomo, klasyka, a w Arcanum grałem nawet jako w "papierowe" RPG .Gnatozuj pisze:Z gierek wspomniane Arcanum, Thief i może Syberia.
W "Nowej Fantastyce" zdarzają się ciekawe opowiadania.
Oprócz tego ma wyjść jeszcze komputerowa wersja Warmachine - tu trailer: http://www.google.pl/url?sa=t&source=we ... dQ&cad=rja.
Z filmów widziałem tylko "Bardzo dziki zachód" i "Ruchomy zamek Hauru", czy jakoś tak, ale to było anime...
Jeszcze znalazłem coś takiego: http://www.angelfire.com/ga4/vaporoare/.