Galeria Kendera - Ogry i VC

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kenderus
Warzywo

Galeria Kendera - Ogry i VC

Post autor: kenderus »

Witam

Jako, że już mam tego trochę to pomyślałem, że wrzucę kilka fotek - niestety jeszcze zostało mi od groma do malowania pozostałych ale jakoś tak jak mam chwile to tylko siadam. Ale bez nudzenia.

Wszystkie figurki na magnetycznych trayach - trochę roboty było ale jak sami wiecie opłacało się

Thunderlord na Ryśku
Obrazek
Obrazek

Złomiarka
Obrazek
Obrazek

Tyrani
Obrazek
Obrazek

Bucher
Obrazek

Ironi
Obrazek
Obrazek

Byczki
Obrazek
Obrazek

Leadzie
Obrazek
Obrazek

A teraz trochę trupiego ścierwa :twisted: :twisted:

Wampiry
Obrazek

Trenerzy (jednego chciałem żeby wyglądał jakby przechodził w ethernala)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Blood Knights
Obrazek

Craing Wrights
Obrazek

Spirit Host
Obrazek

Varghulf
Obrazek

Szkieleciaki
Obrazek
Obrazek

To co mi jeszcze zostało to zrobienia:
2x Bull rhinox riders
2x Butcher
Hunter
Gigant
Corpse Cart
20 GG
10 BK
Nekromanci piesi i konny
jakieś 40 zombiaków i coś tam się jeszcze znajdzie więc roboty zostało troche ale mam zamiar sprawić sobie aerograf i choćby podkłady będą szybko i tanio.

Dajcie opinie co i jak - będzie miło poczytać. Od razu piszę, że freehand to nie jest u mnie najlepszy więc dlatego sztandary nie są najwyższej jakości.

Awatar użytkownika
Szczur22
Oszukista

Post autor: Szczur22 »

Na miłość Khorna, rozcieńczaj farbę! Topór się w kieszeni otwiera jak widzę tak zalane figurki. Rozjaśnienia spoko, w miare schludnie pomalowane. Korzystaj z washy- wyciągają szczegóły, robią cienie- dużo pomogą tym figurkom. Tyrant z 2 broniami dzięki washom z świecącego się gurbaska stanie się mrocznym rzeźnikiem :D Jak nie jesteś pewien czy dać więcej czy mniej farby to daj mniej, nie nakładaj prosto ze słoiczka tylko rozcieńczaj lekko- farba nie musi kryć za pierwszym razem. No i ćwicz!

Awatar użytkownika
kruks
Warzywo

Post autor: kruks »

Dla mnie prawie wszystko bomba :D =D> poza vargulfem :( jakoś ta sierść i skóra nie współgrają ze sobą jak dla mnie :(
KruKs®

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

Post autor: Jacobs »

Stary, weź zmień lakier którego używasz bo twoje figsy świecą się jak psu jajca. No i mogłeś ten wózek eteryczny troche lepiej zrobić, tzn jakieś łagodniejsze przejścia między czarnym a białym
wenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
Turniejowo nowe WE

12/4/5

Awatar użytkownika
kenderus
Warzywo

Post autor: kenderus »

Lakier to fak - GH Satni Varnish - zobaczyłem, że świeci już po sprayowaniu więc już po ptokach :evil:

A co do gęstości farby to fakt - częć gęsta ale to figurki sprzed paru lat a dopiero od jakiegoś czasu rozcieńczam znacznie mocniej

A przejście etryka chciałem zrobić tak jak płomienie się rozchodzą a nie jako przejście kolorystyczne

redronka
Plewa
Kontakt:

Post autor: redronka »

Ogólnie widziałem ta armie.... Wróć... inaczej...

Moje szczurki, kiedy juz zostały zjedzone przetrawione itp.
mogły stwierdzić że figurki sa ekstra pomalowane.
Na tych zdjęciach po prostu nie wyglądają tak jak w rzeczywistości.
(wiecie jak to jest ze zdjęciami) Na polu bitwy figsy wyglądają o wiele lepiej.
Może sie świeca ale co tam - to gloria chwały uderzająca w oczy pokonanym przeciwnikom.

A tak poważnie wypowiedz tylko do zdjęć sie tyczy. Wiele zabierają ale z drugiej strony można brzydkim figurkom zrobić retusz w bobrze i wyglądają bosko. wiecie jak jest. I tak uważam że na takiego skila w malowaniu jaki zaprezentował Kenderus trzeba już sporo popracować :D

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Szczur22 pisze:Na miłość Khorna, rozcieńczaj farbę! Topór się w kieszeni otwiera jak widzę tak zalane figurki. Rozjaśnienia spoko, w miare schludnie pomalowane. Korzystaj z washy- wyciągają szczegóły, robią cienie- dużo pomogą tym figurkom. Tyrant z 2 broniami dzięki washom z świecącego się gurbaska stanie się mrocznym rzeźnikiem :D Jak nie jesteś pewien czy dać więcej czy mniej farby to daj mniej, nie nakładaj prosto ze słoiczka tylko rozcieńczaj lekko- farba nie musi kryć za pierwszym razem. No i ćwicz!
+1

BAAGRRAA
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: BAAGRRAA »

Uważam, że ogry wyszły ci marnie. Wykorzystujesz tylko jedną technikę malowania, co sprawia, że twoje figurki zamiast wyglądać przerażająco, wyglądają jak "wyciągnięte z kreskówki". Spróbuj dodać do broni krwisty drybrush, do skóry szary water ink, łącz techniki np.najpierw na wetbrush dodaj drybrush, potem zastosuj water ink, a następnie znowu drybrush. Wygląd jednostki się zdecydowanie polepszy.

A co do wampirów, wyszły ci ciut lepiej niż ogry. Ciekawy pomysł z coachem przechodzącym ze stanu materialnego do eterycznego. Kombinuj, ćwicz, a będą efekty.
Zapraszam do komentowania
Savage Orc Armybook - http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=37&t=31550

ODPOWIEDZ