Lokalny turniej-1350 pkt

Moderator: Ziemko

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Olos
Wałkarz

Lokalny turniej-1350 pkt

Post autor: Olos »

1 Slann Mage-Priest @ 330.0 Pts
General;Lore of Shadow;
# Higher State of Consciousness [0.0]
Boska Tablica Ochrony[30.0]
Dispel Scroll[25.0]

25 Sauruse Warriors @ 305. Pts
FCG

Stegadon @ 235.0 Pts

6 Skink Chameleon @ 72.0 Pts
6 Skink Chameleon @ 72.0 Pts

13 Skink Skirmishers @ 91.0 Pts
13 Skink Skirmishers @ 91.0 Pts

1 Salamandra @ 75.0 Pts
1 Salamandra @ 75.0 Pts

Total:1346 Points

Możę ten slann na te punkty nie jest najlepszym pomyslem,ale spróbować zawsze można :D
Wiem dziwna liczba skinkow,zostalo mi za malo pktów na koniec zeby dodac jeszcze jeden odzial wiec dodalem do kazdego odzialu po 3.
Mam tez pytanie czy Slann majacy boska tablice ochrony,czyli ward save'a na 2+,broni sie tym savem rowniez z magicznych atakow?,moze pytanie troche noobowskie,ale mysle ze świerzemu skinkowi wypada sie zapytac :oops:
Głownie w tej rozpie zastanawiam sie nad tym slannem,jeśli uznacie ze jest on na tak małe punkty bez sensu to mówcie, to jest tylko rozpiska ktora wydała mi sie ciekawa i fajnie by było jeśli miała by jakikolwiek sens i szanse :twisted:

Awatar użytkownika
Kanadian
Falubaz

Post autor: Kanadian »

Lepiej na slanie dać, life, dyscypline eterycznośc, z magicznych przedmiotów dać mu koronę, i BSB niech będzie.

orelha
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: orelha »

jesli gracie na pure 8 to daj dorzucanie kosci, a tablica dziala na wszystkie ataki zasiegowe wiec i na magie tez

Awatar użytkownika
Olos
Wałkarz

Myslalem o tej regule,ale wtedy slann nie zmiesil by sie w tych 25% lordow wtedy :(
Kandian,ta opcja też ciekawa,i punktowo powinien sie zmiescic.

Awatar użytkownika
Olos
Wałkarz

Uważacie ze slann ma wogule jakikolwiek sens na te punkty czy jest to raczej wciskanie go na sile za to 330 pktow??

Awatar użytkownika
woolfik
Chuck Norris

Post autor: woolfik »

Według mnie będzie dobry bo są to małe punkty i np przy domenie ognia może szybko zniszczyć przeciwnika.

Awatar użytkownika
Olos
Wałkarz

Dzieki woolfik,ja te punkty nikt nie spodziewa sie szalu z magia,a taki slann na fire moglby naprawde duzo zrobic :)
Mam nadzieje ze sie spisze,teraz nie wiem czy fire bedzie najelpszy??

Awatar użytkownika
woolfik
Chuck Norris

Tego też nie wiem, ale na pewno będzie dobry bo przeciwnik dużo nie wystawi na te punkty a przy fire masz duuużo ataków.

Awatar użytkownika
Olos
Wałkarz

To wystawie go w fire,teraz hmm albo tak jak jest teraz,albo opcja dodania reguły z dod,koscmi tylko wtedy ward save jest na 4+ i łatwiej go zabic,i wtedy wszyscy beda na niego polować

Awatar użytkownika
woolfik
Chuck Norris

Zostaw mu lepszą ochrone. I tak już masz mega magie jak na te punkty.

Awatar użytkownika
Kanadian
Falubaz

eterycznośc, + korona + bsb, o ile cos niebędzie miało magicznych ataków, to nie złamie cię w walce. z 2+ wadem, pogonią go CR'em. coś za coś.
Pozatym pamiętaj jak jest 3" przy innych modelach infantry to ma 4+ look out się od strzelania.

Awatar użytkownika
Olos
Wałkarz

Ta korona daje mu Stubbborna??
A poza tym czy jesli slann stoi sam to moze dac look out sir??

Majestic
Falubaz

Post autor: Majestic »

Jeśli stoi 3 cale od oddziału piechoty to ma Look Out Sir na 4+.
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Olos
Wałkarz

Majestic pisze:Jeśli stoi 3 cale od oddziału piechoty to ma Look Out Sir na 4+.
Ok dzieki

Awatar użytkownika
Kanadian
Falubaz

Crown of command, daje stuborn, jak najbardziej.

ODPOWIEDZ