Nasze dzieła i starania czyli rozpiski brodaczy
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Re: Nasze dzieła i starania czyli rozpiski brodaczy
A tak waszym zdaniem. Jak bardzo ważna w rozpisce 2400 euro jest armata z rune of forging i flame? Tylko do zdejmowania dużych potworków i maszyn a w jej miejsce można powiększyć sobie troche hamców, wrzucić kolejny oddział minerów albo jakieś inne cudeńko Jakie jest wasze zdanie na temat cannona. Czy to taki prawdziwy "musi być" w rozpisce?
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed
Must have zdecydowanie.
Przy ilości kozaków latających z tanim wardem od flamingów możnaby się zastanawiać nad zostawieniem samego Forginga ale myślę, że zdejmowanie regeny z Abomek/Hydrantów/GG (przed dobiciem resztą strzelania) jest istotniejsze.
Przy ilości kozaków latających z tanim wardem od flamingów możnaby się zastanawiać nad zostawieniem samego Forginga ale myślę, że zdejmowanie regeny z Abomek/Hydrantów/GG (przed dobiciem resztą strzelania) jest istotniejsze.
Jako że zawszę lubiłem strzelać wymyśliłem coś takiego. W sumie myślałem żeby zmniejszyc warriorów o 1-2 modele i zrobić kuszoli rangerów chociaż z jednego oddziału.
Unnamed2400 Pts - Dwarfs Army
1 Runelord @ 368.0 Pts
Anvil of Doom; Gromril Armour; Shield
#Anvil of Doom [0.0]
#Rune of Oath & Honour [0.0]
#Rune of Hearth & Hold [0.0]
#Rune of Wrath & Ruin [0.0]
Runic Talisman [50.0]
Master Rune of Balance
2 Dwarf Guards @ [0.0] Pts
Shield
1 Anvil of Doom @ [0.0] Pts
1 * Dwarf Lord @ 226.0 Pts
General; Shieldbearers; Great Weapon; Gromril Armour
#Shield Bearer [0.0]
Runic Armour [45.0]
Rune of Preservation
Rune of Resistance
Rune of Stone
Runic Weapon [5.0]
Rune of Fire
1 2 Shield Bearers @ [0.0] Pts
1 Thane @ 165.0 Pts
Gromril Armour; Battle Standard
Runic Talisman [25.0]
Master Rune of Challenge
Runic Armour [50.0]
Master Rune of Gromril
Rune of Resistance
10 Quarrellers @ 130.0 Pts
Great Weapon; Crossbow; Light Armour
34 Warriors @ 355.0 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Standard; Musician
24 Hammerers @ 330.0 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Shield; Standard; Musician
5 Hammerers @ 60.0 Pts
Great Weapon; Heavy Armour
6 Miners @ 66.0 Pts
1 Grudge Thrower @ 170.0 Pts
Engineer
Engineering Runes [75.0]
Rune of Accuracy
Rune of Penetrating (x2)
1 Engineer @ [15.0] Pts
Light Armour
3 Crew @ [0.0] Pts
Light Armour
1 Grudge Thrower @ 150.0 Pts
Engineer
Engineering Runes [55.0]
Rune of Accuracy
Rune of Burning
Rune of Penetrating
1 Engineer @ [15.0] Pts
Light Armour
3 Crew @ [0.0] Pts
Light Armour
1 Cannon @ 130.0 Pts
Engineering Runes [40.0]
Rune of Burning
Rune of Forging
3 Crew @ [0.0] Pts
Light Armour
1 Organ Gun @ 120.0 Pts
Misfire Chart
3 Crew @ [0.0] Pts
Light Armour
Models in Army: 108
Total Army Cost: 2400.0
Unnamed2400 Pts - Dwarfs Army
1 Runelord @ 368.0 Pts
Anvil of Doom; Gromril Armour; Shield
#Anvil of Doom [0.0]
#Rune of Oath & Honour [0.0]
#Rune of Hearth & Hold [0.0]
#Rune of Wrath & Ruin [0.0]
Runic Talisman [50.0]
Master Rune of Balance
2 Dwarf Guards @ [0.0] Pts
Shield
1 Anvil of Doom @ [0.0] Pts
1 * Dwarf Lord @ 226.0 Pts
General; Shieldbearers; Great Weapon; Gromril Armour
#Shield Bearer [0.0]
Runic Armour [45.0]
Rune of Preservation
Rune of Resistance
Rune of Stone
Runic Weapon [5.0]
Rune of Fire
1 2 Shield Bearers @ [0.0] Pts
1 Thane @ 165.0 Pts
Gromril Armour; Battle Standard
Runic Talisman [25.0]
Master Rune of Challenge
Runic Armour [50.0]
Master Rune of Gromril
Rune of Resistance
34 Warriors @ 355.0 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Standard; Musician
24 Hammerers @ 330.0 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Shield; Standard; Musician
5 Hammerers @ 60.0 Pts
6 Miners @ 66.0 Pts
1 Grudge Thrower @ 170.0 Pts
Engineer
Engineering Runes [75.0]
Rune of Accuracy
Rune of Penetrating (x2)
1 Engineer @ [15.0] Pts
Light Armour
3 Crew @ [0.0] Pts
Light Armour
1 Grudge Thrower @ 150.0 Pts
Engineer
Engineering Runes [55.0]
Rune of Accuracy
Rune of Burning
Rune of Penetrating
1 Engineer @ [15.0] Pts
Light Armour
3 Crew @ [0.0] Pts
Light Armour
1 Cannon @ 130.0 Pts
Engineering Runes [40.0]
Rune of Burning
Rune of Forging
3 Crew @ [0.0] Pts
Light Armour
1 Organ Gun @ 120.0 Pts
Misfire Chart
3 Crew @ [0.0] Pts
Light Armour
Models in Army: 108
Total Army Cost: 2400.0
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
Walnij kuszoli razem w 20-osobowy team, który postrzela świetnie i w razie czego odda. Ma to o wiele większe szanse na powodzenie niż 2 dziesiątki. Na Lordzie zapomniałeś dać MR of Grungni - w tym momencie nawet po wykupieniu GW, staje się ona zwykłym Hand Weaponem. No i ja Lordkowi daję jeszcze zwykle MR of Spite, przydaje się na Brzytwę albo na Monstery, coby dłużej postać.
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."
Pomyliło mi się z runą. Ona na kowadle ma być a Lord idzie z samym GW. Mój błąd w rozpisce. Nigdy nie daję SPite bo sie to nie opłaca. 1+ z przerzutem ZAWSZE mu starczy a monstery zdejmuje się z cannona lub klopy centralnie. Poza tym już lorda mocniej nie można dopakować bo mamy 15 pkt tylko do wykorzystania na Lordy żeby nie przekroczyć 25%
crovaxus pisze: 1+ z przerzutem ZAWSZE mu starczy a monstery zdejmuje się z cannona lub klopy centralnie.
pograsz to przed ten wyraz pisany wielkimi literami wstawisz wyraz 'nie' ;P
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
grałem już nie 10 i nie 20 razy i raz mi tylko lord zginął z klopy w oddział i rzucie 1 na LOS(pech na maksa) więc dla mnie tak. Zawsze mu starcza w moich grach ;]
ok, mi ws wiele razy lorda uratował... zwłaszcza w jakichś epickich pojedynkach z wykozaczonymi kowbojamicrovaxus pisze:grałem już nie 10 i nie 20 razy i raz mi tylko lord zginął z klopy w oddział i rzucie 1 na LOS(pech na maksa) więc dla mnie tak. Zawsze mu starcza w moich grach ;]
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.
Eee, ale po co Flame'ingi na kowadle? Bo nie rozumiem ;]
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."
po to że jak podleci coś eterycznego to runelord może się obronić przeciwko.
Na eteryki to powinien raczej Lord iść, w końcu w rozpie widzę oddział do zadań specjalnych...
Latać to latają, tylko nie maszerują "w locie"
IMO AŻ nie maszerują.
IMO AŻ nie maszerują.
NIE latają, muszą się kulać po ziemi, co ma znaczenie przy omijaniu przeszkód!
Nie dajcie się wałować, tak jak z tym, że kowadła musisz używać na początku fazy strzelania
EDIT Co do rozpy:
Jak już jest 6 minerów, możnaby się pokusić o czempiona. Maszyny byłoby łatwiej pojechać a brałby taki pendantowca/smoka na chaleenge, kiedy ta piąteczka dzielnie stoi na steadfaście - i już potwór ma turę z głowy. Choć z drugiej strony oddział do misji samobójczych zaczyna wtedy kosztować więcej...
Ja na kowadle polecam RotFurnace - mi parę razy zeszło od głupiej sygnaturki z metalu a z Furnacem flamingów się nie boi. A jak są punkty to jeszcze dwuraka na Runelordzie - łatwiej orła/fasta/pegaza odegnać i nie blokuje nam walenia run takie ustrojstwo.
Nie dajcie się wałować, tak jak z tym, że kowadła musisz używać na początku fazy strzelania
EDIT Co do rozpy:
Jak już jest 6 minerów, możnaby się pokusić o czempiona. Maszyny byłoby łatwiej pojechać a brałby taki pendantowca/smoka na chaleenge, kiedy ta piąteczka dzielnie stoi na steadfaście - i już potwór ma turę z głowy. Choć z drugiej strony oddział do misji samobójczych zaczyna wtedy kosztować więcej...
Ja na kowadle polecam RotFurnace - mi parę razy zeszło od głupiej sygnaturki z metalu a z Furnacem flamingów się nie boi. A jak są punkty to jeszcze dwuraka na Runelordzie - łatwiej orła/fasta/pegaza odegnać i nie blokuje nam walenia run takie ustrojstwo.
Grałem dzisiaj przeciwko Lizakom na 2400 Euro i z niedociągnięć zauważyłem masakrycznie gówniane rzuty. 1 tura i strzelanie. Cannon zdjął ancient stegadona i zabił w nim też skink priesta. Ok. 6 skinków w scout'cie zabija mi na poisonach 1 klope. druga klopa misfire i nie strzela 2 tury, organki misfire, kowadlo tez misfire i wylaczone na 2 tury. Kusznicy na Kroxy z 10 trafień i 8 zranień. 7 wysavowane! na 5+!!! no myślałem że szlag mnie trafi. 6 kostek na dispell by wyrzucić 19 i co? 2 3 1 1 1 1....aż się odechciewa życia...Ogólnie spadło mi w 2 turze cała 6 hamców z jakiegoś czaru małego z Life ale przez 5 tur BSB z tarczownikiem trzymał Temple Guardów i ani jednej rany nie stracili. Longbeardzi? Cudownie sie sprawili, Zjedli prawie całych saurusów przy ataku 5 kroxów z boku. Hamce duże? padali jak muchy od poisonów i beznadziejnych saveów ale ostatnia 5 zjadła skinki a potem 2 salamandry. Podsumowując rozpiskę. Nie zamienię żadnego Longa na średnich warriorów. 12 kuszoli w rangerach nie miało zbyt wielkiego pola do popisu ale dzielnie sie trzymali 3 tury na 5 Kroxów. Minerzy pomogli im atakując (pchnięci z kowadła) kroxy ale cudowne rzuty jedynkowe ich wtopiły. Pogram jescze trochę tą rozpiską co wyjdzie nieco więcej jej niedociągnięć bo po 1 grze słabo sie mówi o niedociągnieciach.
Hej długobrodzi,
jako świeżak w 8ed. battla mam kilka pytań do rozpisek:
1. Techniczne, mianowicie w AB nie mogę dodawać 2ch tych samych run z tego samego rodzaju. Patrząc na wasze rozpy można jakoś to zrobić.
2. Przyglądałem się różnym rozpiskom, zauważyłem ze w armiach 2-2.5k gra się 1 potężnym klockiem piechoty (najczęściej longbeardzi). Możecie podać jeszcze jakie unity, konfiguracje unitów które najlepiej się spłacają?
3. Ostatni raz w WFB grałem na 5tej edycji. Wtedy fajnie wycinała 10-15 slayerów. Bardzo lubię ich figsy i cały fluff zabójców. Natomiast zauważyłem że w niewielu/praktycznie wogóle nie ma ich w rozpiskach 8ed. Why? ;(
Z góry dzięki za pomoc,
Felu.
jako świeżak w 8ed. battla mam kilka pytań do rozpisek:
1. Techniczne, mianowicie w AB nie mogę dodawać 2ch tych samych run z tego samego rodzaju. Patrząc na wasze rozpy można jakoś to zrobić.
2. Przyglądałem się różnym rozpiskom, zauważyłem ze w armiach 2-2.5k gra się 1 potężnym klockiem piechoty (najczęściej longbeardzi). Możecie podać jeszcze jakie unity, konfiguracje unitów które najlepiej się spłacają?
3. Ostatni raz w WFB grałem na 5tej edycji. Wtedy fajnie wycinała 10-15 slayerów. Bardzo lubię ich figsy i cały fluff zabójców. Natomiast zauważyłem że w niewielu/praktycznie wogóle nie ma ich w rozpiskach 8ed. Why? ;(
Z góry dzięki za pomoc,
Felu.
Zrób update AB. Jest gdzieś na forum. Konfiguracje? pełno! 2x40 warriorów. 30 hamców, 30+ Longbeardów. Wszystko co twarde i ich dużo ;] Slayerzy? Bez żadnej ochrony i pancerza giną jak muchy nim dobiegną gdziekolwiek. Szkoda ich brać w ogóle chyba że ktoś lubi ale ja z nich się wyleczyłem po wejściu 8 edycji ;]
nie są mobilne? stary nie ta edycja ;] 6 ruchów marsz. do 15 cali szarża. Kop z kowadła. biegają jak kawaleria przy nawet ustawieniu hordowym ;]
" Kop z kowadła. biegają jak kawaleria przy nawet ustawieniu hordowym ;]"
Nic z tego nie czaje , napisz jak do dziecka pls.
Btw. apropo AB to mam najnowszy data file z bordera v21 i się nie da tych samych runek. Z tego co pamiętam kiedyś tak się nie dawało
Nic z tego nie czaje , napisz jak do dziecka pls.
Btw. apropo AB to mam najnowszy data file z bordera v21 i się nie da tych samych runek. Z tego co pamiętam kiedyś tak się nie dawało