KRAKON 2011 - Turniej WFB - 1500pkt - 01.07.2011
Re: KRAKON 2011 - Turniej WFB - 1500pkt - 01.07.2011
Michał Ritter ID 1764 Dwarfs
Ciekawe czy ktoś jeszcze się zapisze...
Ciekawe czy ktoś jeszcze się zapisze...
@michał
Prosisz masz ...
Name:Tomasz "Gremlin" Kanclerski
ID: 2570
Army: WE
Powinienem być.
P.s. Za Bsb nie ma punktów ( regulamin) to błąd, przeoczenie, czy tak ma byc?
Prosisz masz ...
Name:Tomasz "Gremlin" Kanclerski
ID: 2570
Army: WE
Powinienem być.
P.s. Za Bsb nie ma punktów ( regulamin) to błąd, przeoczenie, czy tak ma byc?
O ile pozwoli mi zdrowie i inne czynniki, rozważam wzięcie udziału w turnieju (coś a'la debiut)... mam pytanie "jakby co": można czy nie można proksować? Wiem, że w Imperium niezbyt można, ale tutaj nie ma wzmianki
Mnie chodzi o podstawienie innych, podobnych wielkościowo figurek, a nie samych podstawek (na przykład dokoptowanie 8 ironbreaker'ów do 12 gwardzistów, by stworzyć 20 gwardii - przykład).
Druga sprawa - jak z podręcznikiem? Trzeba mieć, czy wystarczy wyciąg z tabelkami vel parametrami, by nie dostać karniaków?
Dzięki za informacje

Druga sprawa - jak z podręcznikiem? Trzeba mieć, czy wystarczy wyciąg z tabelkami vel parametrami, by nie dostać karniaków?

Dzięki za informacje

co potrzebujesz z tych dwarfów (pisz na pw) to Ci pozycze.
Poza tym jak tam dojechać z dworca głównego, bo dla mnie komunikacyjnie to jakaś porażka.
Poza tym jak tam dojechać z dworca głównego, bo dla mnie komunikacyjnie to jakaś porażka.
Wszyscy zostali zapisani zgodnie z prosba.
Odnosnie dojazdu z Dworca glownego jest on nie zmiernie komfortowy. Wsiadamy w tramwaj lini 50 kierujacy sie na stacje koncowa Kurdwanow. Podrozujemy nim do przystanku Piaski Nowe, zajmie to mniej niz 30 minut gdzie akurat mozemy przemyslec nasze ostateczne niecne plany wykiwania przeciwnikow
. Przechodzimy na prawa strone ulicy Nowasadeckiej i naszym oczom ukazuje sie ulica Wolska, kierujemy sie nia wprost do gory i po okolo mniej niz 10 minutach zolwiego tempa ujrzymy nasz upragniony cel, czyli Zespol Szkół Ogólnokształcących Integracyjnych nr 7 im. Polskich Kawalerów Maltańskich, to wlasnie ta placowka ma przyjemnosc nas goscic.
Padlo rownie pytanie o punkty za zabicie bsb lub jego zgonienie. Oczywiscie jest to niedopatrzenie z naszej strony, przepraszamy. Oczywiscie sa doliczone punkty za battle standard bearer w wosokosci 100. Nasze zasady sa dokladnie takie jak na stronie 143 w podpunkcie Victory Conditions podrecznika do 8 edycji Warhammer Fantasy Battle. Pisze tak dokladnie by kazdy nie do konca znajacy sie wiedzial o czym rozmawiamy. Nie bierzcie tego do siebie:).
Co do proksow to faktycznie na turniejach jest absolutny zakaz proksowania, oczywiscie nie mowimy tu o tym jak ktos gra innymi figurkami bo mu sie podobaja, ale tez nie chodzi oto aby grac szkieletami z wzgledu na to ze je lubie na zasadach Lizardmenow. Zakaz ten absolutnie nie dotyczy grania u nas w sklepie po za turniejami. Wiadomo ze kazdy ma ochote pocwiczyc i serdecznie do tego zapraszmy. Poruszyles rowniez szczegolna sprawe odnosnie jednostek, jezeli faktycznie brakuje paru modeli i mozna ich czyms sensownym zastapic to nie ma problemu. Po za tym prosilbym wszystkich o pisanievjezeli czegos im brakuje, zawsze mozr okazac sie iz uda mi sie cos zalatwic dla kogos, akurat do Dwarfow mam spory dostep, zatem w czym moge sluzyc?
Ktos jeszcze wspominal o podreczniku, nalezy miec pelny podreczni, aby Twoj przeciwnik wvkazdym momencie gdy bedzie nie pewny mogl do po nie go siegnac, jak rowniez dla sedziego ktory nie zawsze musi pamietac wszystko:p.
W razie jakis watpliwosci zapraszam do skladania kolejnych pytan.
Odnosnie dojazdu z Dworca glownego jest on nie zmiernie komfortowy. Wsiadamy w tramwaj lini 50 kierujacy sie na stacje koncowa Kurdwanow. Podrozujemy nim do przystanku Piaski Nowe, zajmie to mniej niz 30 minut gdzie akurat mozemy przemyslec nasze ostateczne niecne plany wykiwania przeciwnikow

Padlo rownie pytanie o punkty za zabicie bsb lub jego zgonienie. Oczywiscie jest to niedopatrzenie z naszej strony, przepraszamy. Oczywiscie sa doliczone punkty za battle standard bearer w wosokosci 100. Nasze zasady sa dokladnie takie jak na stronie 143 w podpunkcie Victory Conditions podrecznika do 8 edycji Warhammer Fantasy Battle. Pisze tak dokladnie by kazdy nie do konca znajacy sie wiedzial o czym rozmawiamy. Nie bierzcie tego do siebie:).
Co do proksow to faktycznie na turniejach jest absolutny zakaz proksowania, oczywiscie nie mowimy tu o tym jak ktos gra innymi figurkami bo mu sie podobaja, ale tez nie chodzi oto aby grac szkieletami z wzgledu na to ze je lubie na zasadach Lizardmenow. Zakaz ten absolutnie nie dotyczy grania u nas w sklepie po za turniejami. Wiadomo ze kazdy ma ochote pocwiczyc i serdecznie do tego zapraszmy. Poruszyles rowniez szczegolna sprawe odnosnie jednostek, jezeli faktycznie brakuje paru modeli i mozna ich czyms sensownym zastapic to nie ma problemu. Po za tym prosilbym wszystkich o pisanievjezeli czegos im brakuje, zawsze mozr okazac sie iz uda mi sie cos zalatwic dla kogos, akurat do Dwarfow mam spory dostep, zatem w czym moge sluzyc?
Ktos jeszcze wspominal o podreczniku, nalezy miec pelny podreczni, aby Twoj przeciwnik wvkazdym momencie gdy bedzie nie pewny mogl do po nie go siegnac, jak rowniez dla sedziego ktory nie zawsze musi pamietac wszystko:p.
W razie jakis watpliwosci zapraszam do skladania kolejnych pytan.
Dorgar, dzięki za informacje. Jeśli wybiorę się na turniej, to jeszcze dam znać
Wkradł Ci się błąd do instrukcji dla Gremlina - po przejściu na Wolę Duchacką Wschód na ulicę Nowosądecką, do góry idzie się ulicą Włoską, a nie Wolską (ta ulica leży na sąsiednim Kozłówku).
Gremlin - dzięki za chęć pomocy, w razie czego kuknę na priv. Do jutra będę wiedział, czy wezmę udział, więc też najpóźniej jutro dam Ci info. Dojazd z centrum jest opisany na stronie Krakona, natomiast ja przedstawię to w telegraficznym skrócie: albo wsiadasz w tramwaj nr 7 nieopodal Dworca Głównego (skrzyżowanie Lubicz/Basztowej/Pawiej/Westerplatte) w stronę Kurdwanowa, albo też wsiadasz w tramwaj nr 50 z tunelu pod Galerią Krakowską. W tym drugim wypadku będzie to o tyle pokręcone, że nie przejdziesz do tunelu bezpośrednio z peronu, ponieważ akurat tenże tunel jest w remoncie, więc pozostaje Ci wejście do Galerii Krakowskiej, a potem przejście do owego tunelu koło Mc'Donalda (każdy wskaże Ci drogę - najniższy poziom, obok Mc jest bodajże Saturn). Po nie więcej niż 30 minutach podróży wysiadasz na przystanku "Piaski Nowe" (wcześniejsze dwa przystanki to Bieżanowska - tuż za zakrętem o 90 stopni w prawo tramwajem, potem Dauna... następny to Piaski). Wychodząc z tramwaju idziesz wzdłuż przystanku, a potem skręcasz w prawo (stojąc na światłach na wprost Ciebie będzie delikatnie rozpadający się kiosk) i idziesz chodnikiem do góry za kiosk wzdłuż ulicy Włoskiej. Po lewej ręce będziesz miał "mini-centrum", po prawej zaś wieżowce. Na łuku Włoskiej powinien być wydeptany skrót pod szkołę, więc da się tamtędy przejść (o ile skrót jeszcze istnieje, ale raczej tak), ewentualnie pozostaje dojście normalną drogą. W razie problemów chętnie pomogę
Poniżej orientacyjne mapki od momentu wyjścia z tramwaju (kliknij na miniaturę, żeby powiększyć). Nie wiem dokładnie, którym wejściem będą wpuszczać, ale to zapewne wyjdzie w praniu na miejscu 

Gremlin - dzięki za chęć pomocy, w razie czego kuknę na priv. Do jutra będę wiedział, czy wezmę udział, więc też najpóźniej jutro dam Ci info. Dojazd z centrum jest opisany na stronie Krakona, natomiast ja przedstawię to w telegraficznym skrócie: albo wsiadasz w tramwaj nr 7 nieopodal Dworca Głównego (skrzyżowanie Lubicz/Basztowej/Pawiej/Westerplatte) w stronę Kurdwanowa, albo też wsiadasz w tramwaj nr 50 z tunelu pod Galerią Krakowską. W tym drugim wypadku będzie to o tyle pokręcone, że nie przejdziesz do tunelu bezpośrednio z peronu, ponieważ akurat tenże tunel jest w remoncie, więc pozostaje Ci wejście do Galerii Krakowskiej, a potem przejście do owego tunelu koło Mc'Donalda (każdy wskaże Ci drogę - najniższy poziom, obok Mc jest bodajże Saturn). Po nie więcej niż 30 minutach podróży wysiadasz na przystanku "Piaski Nowe" (wcześniejsze dwa przystanki to Bieżanowska - tuż za zakrętem o 90 stopni w prawo tramwajem, potem Dauna... następny to Piaski). Wychodząc z tramwaju idziesz wzdłuż przystanku, a potem skręcasz w prawo (stojąc na światłach na wprost Ciebie będzie delikatnie rozpadający się kiosk) i idziesz chodnikiem do góry za kiosk wzdłuż ulicy Włoskiej. Po lewej ręce będziesz miał "mini-centrum", po prawej zaś wieżowce. Na łuku Włoskiej powinien być wydeptany skrót pod szkołę, więc da się tamtędy przejść (o ile skrót jeszcze istnieje, ale raczej tak), ewentualnie pozostaje dojście normalną drogą. W razie problemów chętnie pomogę

Faktycznie, ostro się działo na KrakonieLegion pisze:W mordę, nigdy więcej turniejów na konwentach, madness!
Heh, dzięki za ciekawe rozgrywki.

Z tego miejsca dzięki za miłą atmosferę. Miałem przyjemność skrzyżować miecze (topory, młoty, et cetera) z Legionem oraz Gremlinem, w międzyczasie łapiąc baja (tak to się nazywa?) na samym początku, pewnie przez to, że się spóźniłem (Fluffy, aż tak utknąłeś?)

A na koniec rada jednego z uczestników Krakonu, biegnącego między stołami: zero transwestytów! Uciekaaaaajcie

Fajny, kameralny turniej pomimo lekkiej obsuwy. Dzieki wszystkim za ciekawe gry i do zobaczenia następnym razem. Mam nadzieje, że krasnale nie poprzysięgną mi wieczystej zemsty za dzisiaj.
Wyszedłem z pracy na Lubiczu koło 15, zamowilem taryfe która dotarla dopiero po roznych przygodach po ok pół godzinie, wsiadlem i wbiłem sie w korek.. O 15:55 będac przed rondem Grzegórzeckim odpuścilem.(Fluffy, aż tak utknąłeś?)
Szkoda, bo targałem ze sobą ludki i mialem smaka na tura :/ Poszedłem za to na Transformersy, polecam

Wszystkim gorąco dziękujemy za udział w turnieju. Myślę że było sympatycznie tak jak wspominał bodajże Sevi. Gratuluję zwycięzcom i zapraszam po odbiór nagród do naszego Sklepu Stacjonarnego:). Gratuluję również niezwykle udanego debiutu Łukaszu, w prawdziwym stylu Krasnoluda:).
Fluffy następnym razem się tak nie podawaj i tak mieliśmy baja więc cały czas cieplutkie miejsce czekała na Ciebie:).
A oto wyniki turnieju:
1. Tomasz Kanclerski "Remi" - Wood Elves 38
2. Michał Ritter - Dwarfs 37
3. Łukasz Bartosik - Dwarfs 27
4. Piotr Stachurski - Bretonia 26
5. Łukasz Seweryn "Sevi" - High Elves 21
Zapraszam na kolejny turniej już 16.07.20011:)!
Fluffy następnym razem się tak nie podawaj i tak mieliśmy baja więc cały czas cieplutkie miejsce czekała na Ciebie:).
A oto wyniki turnieju:
1. Tomasz Kanclerski "Remi" - Wood Elves 38
2. Michał Ritter - Dwarfs 37
3. Łukasz Bartosik - Dwarfs 27
4. Piotr Stachurski - Bretonia 26
5. Łukasz Seweryn "Sevi" - High Elves 21
Zapraszam na kolejny turniej już 16.07.20011:)!