Mayer - Bretka i inne
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: Mayer - Bretka i inne
Znalazłem galerię i się nie zawiodłem Gryf zapowiada się przecudnie, podstawka jest fenomenalna, generalnie czuć klimat, jak w innych Twoich pracach Nie mogę doczekać się efektu końcowego i innych prac
Mój blog: http://arsbelli.blogspot.com/
"Kiedy atakujecie- wyjcie jak furie!"- Thomas "Stonewall" Jackson
- Lady Mayer
- Wałkarz
- Kontakt:
Dobra - niech Wam będzie że jest finisz hipogryfa
Więcej z niego nie wyłuskam, acz cieszę się z malowania, raz - to moje dziecko dwa - przydatna nauka w kwestii samego lepienia w GS'ie. Teraz wiem co bym ulepiła inaczej, do czego bym sie bardziej przyłożyła, gdzie bardziej podłubać etc. Mówiąc inaczej - podczas malowania wylazły mi różne błędy, które zrobiłam w trakcie rzeźby.
Jeszcze muszę to wszystko nałożyć na "podstawkę podstawki" i mam nadzieję wkrótce na zdjęcia z pola bitewnego.
Poza tym dzięki śliczne wszystkim za pomocną rekę i rady, tymczasem zabieram sie powoli do następnych projektów, czyli yoemen'ów i paru innych pieszczochów
pozdrawiam
Więcej z niego nie wyłuskam, acz cieszę się z malowania, raz - to moje dziecko dwa - przydatna nauka w kwestii samego lepienia w GS'ie. Teraz wiem co bym ulepiła inaczej, do czego bym sie bardziej przyłożyła, gdzie bardziej podłubać etc. Mówiąc inaczej - podczas malowania wylazły mi różne błędy, które zrobiłam w trakcie rzeźby.
Jeszcze muszę to wszystko nałożyć na "podstawkę podstawki" i mam nadzieję wkrótce na zdjęcia z pola bitewnego.
Poza tym dzięki śliczne wszystkim za pomocną rekę i rady, tymczasem zabieram sie powoli do następnych projektów, czyli yoemen'ów i paru innych pieszczochów
pozdrawiam
"Żarty na bok, jak powiedział król Dezmod, gdy wśród uczty goście nagle zaczęli sinieć i umierać. "
A.Sapkowski
A.Sapkowski
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Pięknie , NEXT PLEASE
rewelka, od jakiegos czasu wchodze na forum glownie po to zeby sprawdzic czy "juz" no i sie doczekalem, ogromne brawa
ale przyczepie sie do patyczka za posrednictwem ktorego hipogryf przymocowany jest do ruin, wydaje mi sie ze fajniej by bylo bez niego...
ale przyczepie sie do patyczka za posrednictwem ktorego hipogryf przymocowany jest do ruin, wydaje mi sie ze fajniej by bylo bez niego...
Mózg w poprzek staje. Dużo więcej z tego modelu się nie da wyciągnąć, a i jest to najzacniejsza konwersja tej figurki jaką widziałem. Można liczyć na jakieś close upy?:)
Skaven: W/D/L 2/0/1
- Lady Mayer
- Wałkarz
- Kontakt:
łojezu, dzięki wszystkim za opinię
A na CMoNa.. ehś, zobaczymy
Pozdrawiam!
kurka, a bardziej lubię lepić, muszę w takim razie częściej siadać do gs'ugrabz pisze:Chyba malowanie przerosło lepienie. Doskonała robota .
Tak dumam teraz nad ewentualnym krótszym patykiem, który by chował się bardziej po kropierzem bo faktycznie wizualnie może trochę może przeszkadzać.Niko pisze:ale przyczepie sie do patyczka za pośrednictwem ktorego hipogryf przymocowany jest do ruin, wydaje mi sie ze fajniej by bylo bez niego...
Jak ot mawiają mistrzowie marketingu, wszystko wygląda lepiej na tle wybuchów, ot spaczenie zawodoweRasti pisze:Chwilunia, efektów malarskich podkręcanych w PhotoShopie nie tolerujemy
trochę ciemne zdjęcia ale coś tam widaćAndrut pisze:Mózg w poprzek staje. Dużo więcej z tego modelu się nie da wyciągnąć, a i jest to najzacniejsza konwersja tej figurki jaką widziałem. Można liczyć na jakieś close upy?:)
uff puff... część swojej armii zaczęłam malować hm... hu, hu... 4 lata temu? Teraz wróciłam po długiej przerwie, poziom więc jest już teraz dość nierówny. Teraz też trochę bardziej mi się chce włożyć serce w model, zwłaszcza po tym jak widze efekty pracy przy hipogryfie, ot zmotywował mnie by się bardziej przykładać. Napewno część starych figurek trochę odnowię, zwłaszcza pegazom przydadzą się nowe podstawki. Tylko by było więcej czasu na to wszystko..Klafuti pisze: Doskonałe! Koniecznie daj to na CMoN'a! Publiczność Cię kocha! Rozumiem, że cała armia będzie na tym poziomie? Jeśli tak, to wspaniale.
A na CMoNa.. ehś, zobaczymy
Pozdrawiam!
"Żarty na bok, jak powiedział król Dezmod, gdy wśród uczty goście nagle zaczęli sinieć i umierać. "
A.Sapkowski
A.Sapkowski
Sam model wyszedł wyśmienicie, dynamika wgniata okrutnie. Odnośnie maziania to tunika i maść latacza w miejscach końskich (mam nadzieję że jest to choć odrobinę zrozumiałe ) prezentuje się doskonale.Lady Mayer pisze:muszę w takim razie częściej siadać do gs'u
Żajebisty kawał dobrej roboty
Świetne jest po prostu wszystko- konwersja, malowanie i końcowe wrażenie. Jedynie mógł bym się przyczepić to proporcja podstawki do modelu. Moim zdaniem podstawka lekko dominuje nad modelem i niestety przez to trochę odwraca uwagę od tego pięknego, misternego malowania. Co do wstawki na CMON-ie to jak jestem za
Świetne jest po prostu wszystko- konwersja, malowanie i końcowe wrażenie. Jedynie mógł bym się przyczepić to proporcja podstawki do modelu. Moim zdaniem podstawka lekko dominuje nad modelem i niestety przez to trochę odwraca uwagę od tego pięknego, misternego malowania. Co do wstawki na CMON-ie to jak jestem za
Łajdaki nie usłyszą kiedy przyjdę. Nie kiedy powyrywam im uszy!
Coś wspaniałego Kropierz to arcydzieło samo w sobie, a mordercza furia w oczach gryfa też jest świetna Co bedzie następne?
Mój blog: http://arsbelli.blogspot.com/
- Lady Mayer
- Wałkarz
- Kontakt:
Zależało mi na tej formie architektonicznej, a gdy planowałam ją mniejszą to widziałam że wyglądałaby nienaturalnie pod wielkim gryfem. Taki problem rodem rodem z różnych strategii na PC gdzie bywają konie wielkości budynkówDr. Lobo pisze:Żajebisty kawał dobrej roboty
Yoemani. Właśnie doszły do mnie zbyt-długo-oczekiwane bitsy, czy oddział pistolersów, których konie i elementy posłużą do skonstruowania rodowitych bretończyków.Bayard pisze: Co bedzie następne?
jeee, nowy achievement! - Mistrz Nierównego Poziomu To prawie jak Mistrz Painta, titiritizielonatrawa pisze:gratuluje takiego nierównego poziomu
Model zapowiada się cudownie
poza tym jeszcze raz dzięki
A.Sapkowski
A.Sapkowski